Snabbmatstips
Hamburgare går hem hos de allra flesta och kan passa riktigt bra även för oss som äter glutenfritt och föredrar färre kolhydrater.
Här har jag gjort små bröd bakat på ägg, mandelmjöl och lite kokosmjöl till mina burgare.
Vill du inte ha bröd till så blir det gott att bara svepa in hamburgaren i ett salladsblad istället.
Här finns recept på getostsmöret, turkisk haydari och den sockerfria ketchup som jag serverade till mina burgare.
Här hittar du recept på en riktigt god hamburgerdressing och kålrotspommes.
Vill du veta mer om hur jag tänker kring min livsstil och matfilosofi, läs gärna det här inlägget.
Små hamburgerbröd 4 port
2 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
1 msk sesamfrön + lite till garnering
½ msk psylliumhusk
½ tsk bakpulver
ca 1 krm salt
Vispa äggen riktigt tjockt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med kokosoljan.
Blanda om väl men med lätta tag så luftigheten i äggsmeten bevaras, smaka av om smeten är lagom salt.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
Blöt handen och forma smeten till runda bullar.
Strö på sesamfrön och grädda på 200º i 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.
Hamburgare 4 port
400 g nötfärs, gärna från gräsbetesdjur
2-3 msk smör till stekning
Salt och peppar
Forma färsen till fyra små hamburgare.
Bryn dem på båda sidor i smöret, krydda med salt och peppar.
Låt steka ca 2 minuter på var sida om du vill ha dem mediumstekta.
Samma tid om du istället grillar dina burgare, då blir de förstås ännu godare.
Stäng av plattan och låt dem ligga kvar och dra till sig i pannan en stund om du vill ha dem mer åt det välstekta hållet.
Jag serverade mina hamburgare med en grönsallad och några av tillbehören du hittar i länkarna häruppe.
Fler goda tillbehör hittar du i de här kokböckerna:
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med Lars-Erik Litsfeldt)
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv som E-bok
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)