Smörstekt vitkål med paprika och curry

Lättlagat tillbehör

Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling.

Brynt vitkål är också gott till det mesta istället för pasta till vardagsmaten, vill du då ha en mildare smak så uteslut bara curryn.

Prova gärna att blanda ner lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpafrön, det ger både smak och struktur till vitkålen.

Jag brukar ofta tillsätta ett par matskedar av min enkla kycklingbuljong som får fräsa med och sugas upp av kålen, det gör den ännu mer smak- och näringsrik.

Currykål 2 port

5 dl strimlad vitkål

1 strimlad, gul lök

½ strimlad, röd paprika

2 msk smör och/eller kokosolja

ca 1 tsk curry

1 tsk äppelcidervinäger

Chiliflingor

Salt

Hetta upp smör/olja och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.

Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.

Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.

I länkarna till Bokus här nere hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.

Jag blir riktigt glad om du stöttar mitt skrivande genom att köpa en eller fler av böckerna, till dig själv eller kanske som en gåbortspresent eller tidigt julklappsinköp.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist

Ugnsbakad, kryddig kyckling med currysås från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson
Lättbakat nötbröd till matiga mackor
Nötbröd med suovasrökt renstek

Söndagsbak

Idag bjuder jag på ett av mina bästa och mest lättbakade nötbröd.

På några av bilderna har jag gjort lite lyxigare lunchvarianter till picknickfika, men det är också riktigt gott som det är till frukost/eftermiddagskaffet med bara smör och ost.

Det här brödet är proteinrikt och mättar väldigt bra, det passar riktigt bra som varma mackor på utflykter.

Tips på pålägg till matiga varma klämmackor

Suovasrökt renstek och färskost med örter

Falukorv, purjolök och senap

Skivad pannbiff med stekt lök och Västerbottensost

Salami, soltorkade tomater, oliver, lök och vitlök

Varmrökt sidfläsk, chèvre och senap

Ädelost, valnötter och päron

Svampstuvning och strimlad paprika

Nötbröd 1 limpa

6 ägg

100 g blandade nötter

50 g smör eller kokosolja

3 dl vatten

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosnötmjöl

1 dl psylliumhusk

1 dl linfrön

2 msk brödkryddor eller 1-2 tsk smulade örter

2 msk äppelcidervinäger

2 tsk bakpulver

ca 1 tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader. Krossa nötterna i mortel, ganska fint.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Koka upp vatten, smör, brödkryddor och äppelcidervinäger.

Vispa äggen riktigt tjockt, ca 5 min med elvisp.

Häll den heta vatten/smörblandningen över äggen under fortsatt vispning.

Blanda ner äggsmeten i omgångar i mjölblandningen, rör om väl.

Häll smeten i en smord form på ca 1½ liter.

Tryck till ytan på brödet med slickepotten, blöt handen i kallt vatten och släta till den.

Täck med folie och grädda 45 min i nedre delen av ugnen, ta av folien och grädda 45 min till.

Låt svalna en stund i formen innan brödet stjälps upp och får kallna på galler.

Förvara i plastpåse i kyl och skiva eftersom, eller skiva hela limpan och lösfrys.

Tina dem gärna i brödrost så blir de som nygräddade.

Tycker du om mina recept och tips så kommer ett par av dem snart i tidningsform.

Jag fick ett mail från Expressen häromdagen, de ville ha med några av recepten från min vegetariska kokbok i sin bilaga Söndag som kommer den 30 november.

Det är verkligen roligt att få visa upp mina recept i en så stor tidning.

Här hittar du den inbundna varianten av kokboken: Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och här finns samma bok att ladda ned digitalt som E-bok för bara 99 kr.

Lunchmacka med morotsröra på nötbröd från Gröna, sköna tillbehör

Höstmat – Pumpasoppa och grönkålspaj
Pumpasoppa
Foto Mikael Eriksson

Höstgrönt

Idag får du recept på två goda rätter på härliga höstgrönsaker.

Jag bjuder härinne på ett kokboksrecept, en mustig soppa på pumpa.

Soppan kommer från mitt och Lars-Erik Litsfeldts senaste samarbete, Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker.

I länken som följer hittar du en matig paj med grönkål, fetaost och ugnstorkade tomater som jag skapade till Diet Doctor.

Pumpasoppa 4 portioner

1 pumpa à ca 1 kg

2 burkar kokosgrädde à 250 g

4 dl vatten

2 dl finhackad purjolök av det vita

1 bit färsk ingefära, ca 5 cm

2 vitlöksklyftor

2 tsk gurkmejamix

1 dl kokosolja

2 dl av min enkla kycklingbuljong

1 pressad lime

ca ½-1 tsk salt

ca ½ tsk chiliflingor

4 dl strimlat, färdiglagat kycklingkött

Sätt ugnen på 175º. Skär pumpan i klyftor, ta bort kärnhus och skär loss köttet från skalet.

Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsform penslad med lite kokosolja.

Pensla bitarna runtom med oljan och krydda med salt och chili.

Börja med den mindre mängden salt, eftersom buljongen också tillför sälta till soppan. Låt stå inne i 20 minuter.

Skala ingefära och vitlök, riv dem fint.

Värm upp resten av kokosoljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök och purjolök ett par minuter utan att få färg.

Tillsätt gurkmejan och låt fräsa med en stund.

Blanda ner de nu mjuka pumpabitarna och häll på kycklingfonden. Rör ner kokosgrädden och koka upp.

Låt soppan småkoka en halvtimme. Mixa den slät med stavmixer direkt i grytan eller häll över i en matberedare.

Smaksätt soppan med limesaft och ev mer salt och chili.

Värm kycklingen i en kastrull med lite buljong i botten och lock över.

Fördela köttet i fyra skålar och häll den rykande heta soppan över.

Garnera med chiliflingor och lite färsk koriander.

Foto Naomi Sherman
Timbal med pumpa, purjo och blomkål

Grönskande tillbehör

Dagens recept är en vegetarisk timbal med pumpa och blomkål som jag gräddat i muffinsform.

God som den är med till exempel en kantarellstuvning eller som tillbehör till en varmrätt.

Du kan också servera dem kalla på en buffé, gärna med en fetaoströra med valnötter till.

Timbalerna kan varieras med andra grönsaker och örter, lite hackade nötter eller frön är också gott att blanda ner.

Grönsakstimbaler  6 st

3 dl små blomkålsbuketter

3 dl tärnad pumpa

3 ägg

1 dl grädde/kokosgrädde

5 breda blad purjolök, ca 10 cm

½ msk äppelcidervinäger

½ msk torkad dragon

ca 1 tsk salt

ca ½ tsk chiliflingor

Koka pumpa och blomkål i 5 minuter i saltat vatten.

Har du inte pumpa så går det lika bra med morötter.

Skölj purjolöksbladen och låt dem koka med så de blir mjuka, låt rinna av väl i durkslag.

Skär purjobladen i 1-2 cm smala strimlor.

Smörj en muffinsform med för små muffins väl.

Häll grönsakerna i en bunke och knäck i äggen, tillsätt grädde, vinäger, dragon, salt och chili.

Mixa med stavmixer till en grov smet, det får gärna vara lite grönsaksbitar kvar.

Lägg purjobladen runt i muffinsformarna, så de kommer upp längs hela kanten.

Det här är lite finlir som du kan hoppa över om du vill och bara grädda grönsaksröran direkt i formarna.

Grönsaksmuffins

Fyll smeten nästan ända upp till kanten och grädda på 150º i ca 40 minuter.

Ta ut formen och låt muffinsen svalna en stund.

Lossa dem med en kniv runt kanten och stjälp upp försiktigt.

En hel kokbok med mina bästa vegetariska recept hittar du i Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

I länken ovan finns den inbundna upplagan, här hittar du Gröna, sköna tillbehör att ladda ned som E-bok för bara 99 kr.

Här nere ser du en av mina favoriter från det grekiska köket, tomatbiffar som jag lärt mig laga på Santorini.

I min tappning är de glutenfria men minst lika goda som originalet.

Chokladvåfflor med grädde och bär

Brunchtips

Idag bjuder jag på ett riktigt gott tips till helgbrunchen som går hem hos både stora och små.

De här chokladvåfflorna hittade jag på till min numer slutsålda bakbok Baka med frukt & grönt.

Jag hoppas på att få något förlag att ge ut den på nytt, då den blev väldigt populär med mina recept sötade med frukt istället för socker.

Liknande recept hittar du även i kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Där kan du också läsa om hela min hälsoresa, hur jag med hjälp av glutenfri mat med färre kolhydrater än normalt tagit mig tillbaka till just ett friskare liv.

Chokladvåfflor med jordnötssmör och banan ca 4 st

2 små bananer

4 ägg

½ dl jordnötssmör

½ dl kakao

Ca ½ krm salt

2 msk smält smör eller kokosolja till våffeljärnet

Skär bananerna i mindre bitar. Mixa tillsammans med de övriga ingredienserna till en slät smet, smaka av att den fått lagom sälta.

Pensla det upphettade våffeljärnet och häll i ca 1 deciliter av smeten, bred ut den mot kanterna med hjälp av sleven.

Grädda i ca 4-5 minuter innan du öppnar järnet, våfflorna ska ha fått en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler medan du gräddar de övriga.

Värm våfflorna ca 1 minut på 175˚ eller servera dem kalla med vispad grädde eller kokosgrädde och bär.

Du kan variera våfflorna genom att byta ut jordnötssmöret mot mandelsmör eller cashewsmör, som du kan göra på samma sätt som mandelsmöret.

Bananen kan bytas mot avokado om du vill ha våfflorna mindre söta, då kan du lägga till en smaksättning av 1 tsk mald kardemumma, kanel eller vaniljextrakt/pulver.

Lägg ihop våfflorna med till exempel vaniljkräm, skivad banan och sylt och garnera med vispad grädde och bär, så får du en fin chokladtårta som passar bra till barnkalaset.

Här nedanför ser du min bild på olika sorters sylt sötad med frukt istället för socker från Gröna, sköna tillbehör.

Vill du hellre läsa om mat som är ännu mer anpassad för diabetiker och andra som vill hålla blodsockret på en jämn nivå?

Då är Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker något för dig, den har jag skrivit tillsammans med LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldt.

Turkisk köttfärssoppa med halloumibröd

Värmande soppa

Nu när höstmörkret och kylan börjat lägga sig över landet kan den här soppan vara bra att ta till, den värmer upp kroppen ordentligt.

Det här är min variant på en soppa jag många gånger ätit på turkiska lunchrestauranger.

Först kommer ett lättbakat halloumibröd som smakar riktigt gott till soppan.

Halloumibröd 8 st

3 äggvitor

½ krm salt

2 dl riven halloumi

½ dl grädde

25 g smält smör

2 msk sesamfrön + lite till garnering

1½ msk psylliumhusk

Vispa äggvitorna med saltet tills det blir skummigt, rör ner den rivna osten, psylliumhusk och sesamfrön.

Blanda i grädde och smält, avsvalnat smör, blanda väl och låt svälla några minuter.

Fördela smeten till åtta stora klickar på plåt med bakplåtspapper med hjälp av en sked.

Bred ut dem lite med skeden till runda kakor och strö över lite sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen på 200° i ca 15 minuter, låt svalna på galler.

Frys in de bröd som inte går åt, de blir bäst av att tinas i brödrost eller ugn, då blir de som nybakade.

Grönsakssoppa med köttfärs 2-3 port

150 g köttfärs, jag brukar ta lamm

3 msk smör/olivolja

2 dl fint tärnad aubergine

1 dl ajvar relish

1 stor tomat

½ röd paprika

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad oregano och/eller timjan

1 tsk balsamvinäger

Salt och chiliflingor

3 dl kycklingbuljong eller 3 dl vatten + 1-2 tsk veg buljongpulver

Skär alla grönsaker i små tärningar. Fräs i smör och olja utan att de får så mycket färg i fem minuter.

Rör ner köttfärsen, blanda väl så det inte blir klumpar.

Smaksätt med salt, örter, chili, vinäger och ajvar.

Häll på buljongen, låt koka upp och rör om väl. Låt sjuda i ca 30 minuter, tills soppan blivit simmig.

Servera med en sked turkisk yoghurt eller smetana.

Mer matinspiration från mina resor till Medelhavet hittar du i de här kokböckerna.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson

3 recept med olika sorters kål

Kåltider

Nu är det verkligen en bra tid för alla oss som gillar kål i alla former.

Närproducerat, sprängfyllt med näring, lågt i kolhydrater och dessutom billigt.

Många frågar just nu efter kålrecept, så därför kommer här tre av mina favoriter.

Du kan ju variera kålen i recepten med den just du gillar eller har hemma.

Fler kålrecept och andra gröna favoriter hittar du i min vegetariska kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Syrligt grönkålsfräs 2 port

5 dl finstrimlad grönkål och/eller rödkål

2 schalottenlökar

3 msk smör/kokosolja

1 msk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Skär löken i tunna klyftor, hetta upp smöret och fräs löken ett par minuter utan att den får färg.

Tillsätt den finstrimlade grönkålen och fräs nån minut, krydda och häll på äppelcidervinäger.

Låt vinägern koka in och servera grönsaksfräset till sylta istället för inlagda rödbetor.

Här hittar du recept på min hemgjorda kalvsylta och här på köttbullar i tomatsås.

Senapsstuvad svartkål

Senapsstuvad svartkål 2 port

5 dl strimlad svartkål

3 msk smör/kokosolja

2 msk pumpafrön

2 tsk osötad senap

1 dl kokosgrädde/grädde

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

Fräs kålen ett par minuter utan att den får för mycket färg.

Skiva lök och vitlök och tillsätt dem och pumpafrön. Krydda med salt och peppar, låt bryna en stund.

Rör ner senap och kokosgrädde, koka upp och låt småputtra i 5-10 minuter, beroende på hur välkokt kål du vill ha.

Currystuvad vitkål 2 port

5 dl strimlad vitkål

2 dl syrad grädde, smetana eller kokosgrädde

5 cm purjolök

½ svenskt äpple

2 msk av min enkla kycklingbuljong

2 msk smör

1-2 tsk curry

½ tsk paprikapulver

Salt

Bryn smöret lätt, häll i den strimlade vitkålen, låt steka mjuk på medelvärme utan att få för mycket färg.

Skär äpplet i små bitar och strimla purjon, rör ner bland kålen och krydda med curry, paprika och salt.

Låt fräsa några minuter till, häll på grädden och buljongen.

Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills stuvningen tjocknat.

Servera till ett gott fläsk från någon lokal mathantverkare.

Vill du ta del av fler av mina traditionella rätter så ta gärna en titt på E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrivit med Annika Dahlqvist eller Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker, skriven med Lars-Erik Litsfeldt.

bild-64
Ostfyllda pannbiffar med stuvade trattkantareller och syrlig äppelsallad

Höstmat

Nu är den härliga hösten här, när man kan njuta av skörd från både skog och trädgårdar.

Idag får du tips på en trattkantarellsås, den blir förstås god även med annan svamp.

Den här middagen lagade jag på vedspisen i min stuga i norra Dalarnas fjällvärld, du må tro att den smakade gott efter en dag i lingonskogen.

Pannbiffar med Västerbottensost 2 port

300 g köttfärs, jag hade älgfärs

1 dl riven Västerbottensost

1 ägg

½ dl grädde

½ msk psylliumhusk

Salt och peppar

Blanda hastigt ihop färsen med husk och kryddor. Rör ner ägg, grädde och riven ost.

Stek ett litet prov och smaka av om det behövs mer kryddning.

Låt smeten svälla en halvtimme i kylen, gör såsen och äppelsalladen under tiden.

Forma färsen till biffar och stek gyllenbruna i smör, cirka 3 minuter på var sida.

Dra pannan från värmen och låt eftersteka några minuter.

Trattkantarellsås 2 port

2 dl förvällda trattkantareller

2 msk smör

3 dl grädde/kokosgrädde

½ tsk vit balsamvinäger/äppelcidervinäger

½ tsk glutenfri tamarisoja

Salt och peppar

Bryn kantarellerna i smöret. Krydda och tillsätt soja och vinäger, låt det koka in.

Häll över grädden och låt såsen småputtra i 30 minuter, rör då och då.

Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.

Syrlig äppelsallad

1 äpple

1 liten gul lök

½ gul paprika

½ röd paprika

2 msk smör

1 tsk vit balsamvinäger/äppelcidervinäger

Salt och peppar

Skär äpple, lök och paprika i tunna strimlor.

Stek allt mjukt i smöret utan att få för mycket färg.

Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

Servera salladen varm till pannbiffarna och trattkantarellsåsen, lingonsylt smakar också gott till.

Trattkantareller

Kokbokstips

Vill du laga fler av mina recept så hittar du hundratals i kokböckerna i länkarna här nedanför.

Jag blir riktigt glad om du stöttar mitt skrivande genom att köpa en eller fler av böckerna, till dig själv eller kanske som en gåbortspresent eller tidigt julklappsinköp.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist

Kålpudding med lingonsky från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson
Krämig broccolisoppa med krispig salami och ägghalvor

Gräddig grönsakssoppa

Idag har det blivit broccolins tur att visa upp sig från sin godaste sida i min torsdagssoppa.

Broccoli är en väldigt mångsidig grönsak, sprängfylld med nyttigheter och med en låg andel kolhydrater, bara 3,1 g.

Jag har många recept med broccoli här på bloggen, här hittar du en lättlagad gratäng och här en varm sallad med kantareller och ädelost.

Vill du veta mer om denna goda grönsak så hittar du här mycket intressant information om broccoli och andra kålsorter.

En god efterrätt med äpplen att njuta av efter soppan hittar du här.

Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port

250 g förvälld broccoli

2-3 msk smör

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl hemlagad buljong eller 1 msk ekologiskt buljongpulver + 1 dl vatten

2 dl grädde/kokosgrädde

1 dl vatten

Havssalt och nymald vitpeppar

Kokta ägghalvor

Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint.

Fräs grönsakerna några minuter i smöret, krydda med salt och peppar.

Häll över buljong, grädde och vatten. Koka upp och låt puttra i 30 minuter.

Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.

Skär tunna strimlor av salami och rosta torra och krispiga i het stekpanna eller servera salamin på mina frökex.

Några ägghalvor och en klick fetaoströra smakar också gott till soppan och tillför dessutom rejält med protein och många näringsämnen.

Broccolisoppa med ägghalvor och frökex från Huså Bröd

Många fler exempel på näringsrik mat med få kolhydrater hittar du i mina kokböcker ”Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker” och i E-boken ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”.

Diabeteskokboken har jag skrivit tillsammans med LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldt som ligger bakom ett tiotal böcker om diabetes.

Gammaldags husmanskost har förord av både Dr Annika Dahlqvist som är LCHF-rörelsens grundare och Ann Fernholm.

Ann tog 2014 initiativet till Kostfonden som finansierar forskning på lågkolhydratkostens effekt på hälsan, hon är vetenskapsjournalist och författare till ett flertal mycket populära böcker om kost och hälsa.

För tio år sen blev jag intervjuad till en artikel i Hemmets Journal om hur jag blev bättre i min Fibromyalgi när jag slutade äta gluten 2009 i samband med att jag började äta lågkolhydratkost, LCHF.

Kanske artikeln kan inge hopp hos andra som drabbats av denna besvärliga sjukdom, du kan läsa den här.

Dela gärna artikeln vidare om du känner någon med Fibromyalgi.

I min kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” berättar jag mer om hela min hälsoresa, du hittar den här som inbunden och här som E-bok.

På Jan Anderssons bild här nedan jobbar jag just med den kokboken, det var den första som jag fick det stora förtroendet att fotografera själv.

Äpplets Dag – Ugnsbakade äpplen med mandel och lingon

Äpplets Dag

Idag är det en sån dag som jag tycker om att uppmärksamma, 25/9 är det äpplet som fått sin egen speciella dag.

Jag såg det på Nyhetsmorgon igår där det lagades en mängd olika äppelrätter, det såg väldigt gott ut men alla innehöll gluten eller socker.

Eftersom jag inte äter gluten alls sen 15 år och har dragit ner väldigt mycket på det söta inslaget i maten så får du här en variant utan mjöl och socker, men med en hel del naturligt goda smaker.

Äppelefterrätt med mandel och lingon 2-4 port

2 äpplen, svenska Aroma eller Discovery är goda nu

1 dl lingon

2 dl flagad mandel

Några tunna skivor smör

1 tsk kanel

ev 1 tsk valfri sötning

Skala och klyfta äpplena tunt. Smörj en liten ugnsfast form och lägg äppelklyftorna tätt, strö över lingon och kanel.

Skiva smör tunt med osthyveln och lägg över äpplena, täck med flagad mandel och lite sötning om du vill ha det.

Grädda i 200° i 15 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde och lite extra lingon.

Ät, njut och må gott!

Kokbokstips

På bilden ser du en vitkålssallad med äpple, ingefära och citron från min vegetariska kokbok Gröna, sköna tillbehör.

Bilden tog jag en vacker höstdag vid Ristafallet i Jämtland, i länken ovan hittar du receptet.

Just nu och tom 26/9 har Bokus 10% rabatt på alla böcker om man uppger koden SEP24 i kassan.

I länkarna nedan hittar du mina kokböcker där, de finns även i den övriga nätbokhandeln.

De inbundna kan också beställas hem hos din lokala bokhandlare och alla kan lånas på Biblioteket.

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med Lars-Erik Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv som E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Övre delen av Ristafallet i höstskrud