Färsk tortellini med ost och skinksås toppad med parmesan
Jag leverera inte i den takt jag gjort men NÄR jag gör det så kommer recept och inspiration direkt från hjärtat. Här har vi en enkel men extremt god pasta. Färsk tortellinin fylld med ost/skinka. Jag kokade upp saltat vatten och lät pastan gå al dente. Sparade lite av det saltade pastavattnet. Vid sidan om […]
Godaste matpajen med broccoli, skinka och ädelost
Jag måste verkligen säga TACK!! Full av beundran så är ni kvar här på Kryddburken och följer mig även att uppdateringarna duggar snålt. Det är så otroligt roligt att få sån feedback från er på mail att ni saknar mig. Jag ska försöka ge er en sammanfattad bild av min status här och nu idag. […]
Lövbiff med pasta och ädelostsås
Så mycket bättre än såhär blir det inte. Det kan inte gå fel, det kan inte bli godare. Färsk lövbiff i tunna strimlor behöver en gudomlig sås. Och vad är bättre än ädelost? Krydda rikligt med svartpeppar och var generös med osten så blir det garanterat en 10-poängare till middag! 4 port Det här behöver […]
Ljummen pastasallad med kassler och ost
Sommartid eller höst? Här nere i södra Sverige är det 6 grader på morgnarna när vi kör till jobbet… Blåst, regn varvat med sol och temperatur runt 15-20 under dagarna. Lite svårt att ta in när vi närmar oss mitten av juli.😉Folksamlingar och köer som vanligt trots pandemin så man undrar ju hur folk tänker […]
Ljummen pastasallad med kassler och ost
Sommartid eller höst? Här nere i södra Sverige är det 6 grader på morgnarna när vi kör till jobbet… Blåst, regn varvat med sol och temperatur runt 15-20 under dagarna. Lite svårt att ta in när vi närmar oss mitten av juli.😉Folksamlingar och köer som vanligt trots pandemin så man undrar ju hur folk tänker […]
Bara pasta och lite till!
När man ibland blir så sjukt sugen på bara PASTA! Pasta och typ ingenting mer. Inte carbonara, inte med köttfärssås, inte med tomater och inte med något tillbehör alls då är detta den rätta pasta-boosten. Koka pastan 2 min kortare än det står på paketet och använd precis vilken pasta ni vill (jag använde tagliatelle) […]
Exotisk planka, portioner, mängd och beställning
När våren står i blom och sommarens alla upptåg ska planeras är exotiskt planka ett alternativ då man vill servera kall mat. Antingen på buffé eller en mindre bjudning. Jag gör ofta exotiska plankor på beställning och vill dela med med av lite tips om ni vill göra det själv, eller hur ni beräknar portioner. […]
Pepparstekt lax, broccoli, smörfrästa champinjoner och pepparrotsost
När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling. Sen tänker jag jag utifrån det någon smaksättning och eller en sås till. Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Därefter la […]
Macaroni and cheese
Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.Det händer dock kanske bara en gång per år att jag tillagar […]
Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne. Precis lika god att äta som den är eller ihop med grillad kyckling eller kallskuret kött. Istället för bechamelsås har jag använt färsk vitost, finns olika sorter att välja på från olika märken. Den kan smulas eller tärnas och användas både i sallad eller i varma rätter. Supergod och krämig är den och har en fin sälta. Jag har inte använt några övriga kryddor eller salt i receptet, det blir otroligt gott bara som det är. En skvätt grädde och folie över och sen skjuts in i ugnen så blir det fantastiskt gott!😊

Följ mig även på Instagram @kryddburken för mer daglig uppdatering av allt som sker och händer här hemma.😊

4 port

Det här behöver du :

200 gram lasagneplattor

500 gram apetina vitost, tetra

2 broccolibuketter

4 stjälkar salladslök

140 gram kvibille ädelost

2 dl grädde

GÖR SÅHÄR :

Använd en smord ugnsfast form, mindre modell. (Ca 15*30cm) Börja med ett lager smulad vitost. Lägg på tre lasagneplattor. Smula över ett lager med vitost. Toppa med broccoli, finskuren salladslök och smulad ädelost. Upprepa en gång och avsluta med lasagneplattor och smulad vitost. Slå på 2 dl grädde. Täck formen med aluminiumfolie och skjuts in i ugnen ca 20 minuter. Ta av folien efter 20 minuter och stek i ugn ca 10 minuter till.