Snabbmat
På sommaren är det skönt att ta till riktigt snabblagad mat, här en variant som ger dig gott om tid till annat.
Ett kryddsmör passar fint som extra tillbehör till laxen och håller dig mätt riktigt länge.
Sesamfrästa grönsaker till stekt lax 2 port
2 bitar lax à 150 gram, helst viltfångad
1 liten, gul lök
½ äpple
½ paprika
2 msk sesamfrön
2 msk kokosolja
2+2 msk smör
½ pressad citron
Salt och peppar
Hacka lök, äpple och paprika i små tärningar.
Hetta upp kokosolja och smör och häll i grönsakshacket.
Låt fräsa ett par minuter under omrörning tills det fått lite färg.
Tillsätt sesamfröna och stek dem gyllenbruna. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
Stek laxen ett par minuter på varje sida i en klick smör, salta och peppra lätt.
Låt fisken ligga kvar i pannan bredvid spisen en liten stund, så värmen fördelas jämnt.
Lax är alltid godast om den inte steks för länge, då blir den lätt torr.
Här nere hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.
Köp gärna en eller ett par av dem, en bra present till dig själv eller någon du bryr dig om.
Samtidigt stöttar du mitt skrivande, nu när Coronan gjort det omöjligt att resa runt och ha föreläsningar och boksigneringar i sommar.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken