Sommarsmak på flaska

Bärvatten

Har du testat att smaksätta vatten med bär och örter?

Passa på nu när de finns i överflöd, istället för att köpa dyrt, smaksatt vatten på affären.

Du kan använda vanligt kranvatten eller hemgjort bubbelvatten, ställ in flaskan/karaffen i kylen några timmar så kommer smakerna fram mer.

På bilden här ovan har jag använt skogshallon och ananassalvia, fler goda smakkombinationer hittar du i min grillkokbok, som jag länkar till här nere.

På det här viset får du ett mycket gott vatten med väldigt låg kolhydrathalt, bra för blodsockret, kropp och själ alltså ❤

Du kan också frysa in bär och en örtkvist i istärningslådor, det blir vackert men ger inte lika mycket smak som om det får dra i vattnet.

Med bubblor i så får du dessutom ett väldigt gott alternativ till mousserande vin, som passar alla på festen.

Du kanske såg igår att Diabeteskokboken för män som jag skrev med Lars-Erik Litsfeldt är superbillig just nu på Adlibris, bara 69 kr?

Här kommer länk till den igen om du missade det och till Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är ett nytryck av slutsålda Grillmat LCHF.

Båda passar ju även fint som present att ta med på sensommarens grill/kräft/surströmmingsfester istället för choklad, vin och blommor.

Gör gärna en fin flaska bärvatten att ta med också, garanterar att det blir uppskattat 🙂

Smaksatt bärvatten från min grillbok Foto Mikael Eriksson

Rea på Diabeteskokboken för män

Hälsosam mat till reapris

Jag upptäckte just att Adlibris har ett otroligt lågt pris på Diabeteskokboken för män just nu, passa på att köpa den här för bara 69 kronor.

Kunskapsdelen är skriven av Lars-Erik Litsfeldt, med tips och råd för män som drabbats av diabetes eller för den som vill förebygga i tid.

Mina recept passar förstås för alla som vill njuta av god mat som håller blodsockret på en angenämt låg nivå.

3 såser från Diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson

Stekt torskrygg med pepparrotssmör från Diabeteskokboken för män
Foto Mikael Eriksson

 

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Lättlagad korvlunch

Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt.

Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten…

Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta.

Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.

Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen.

Gröna bönor i tomat 2 port

250 g kokta haricot verts i mindre bitar

10 cocktailtomater skurna i 4 delar

2 dl strimlad purjolök

50 g smör

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk torkad timjan

Salt och peppar

Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Krydda med salt, peppar och timjan.

Rör ner bönorna försiktigt och häll på vinägern, låt puttra en liten stund tills bönorna har den konsistens du vill.

Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg.

Gurka och persilja ger lite smak och färg åt det hela och det blir extra nyttigt med en klick smör till.

Fler tips på god och näringsrik mat av den typ jag äter idag hittar du i Diabeteskokboken för män.

Korv med syrlig rödkål från Diabeteskokboken för män Foto Mikael Eriksson

Grekisk kycklinggryta

Snabblagad kyckling

Jag får ofta frågan vad jag gör av allt kycklingkött som blir när jag kokar kycklingbuljong.

Det går att använda till mycket, det kokta köttet är väldigt bra att ha på lut till en snabb middag.

Jag brukar frysa in kycklingköttet i portionspåsar och gör ofta en gryta tillsammans med grönsaker, ett exempel på det får du här nere i dagens recept.

Det passar också fint som bas i en glutenfri paj, prova gärna den här.

Kycklinggryta på en kvart 4 port

500 g kokt kyckling i bitar

1 stor aubergine

2 röda paprikor

2 gula paprikor

2 dl rödvin

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

1 dl kycklingbuljong

2 dl kalamataoliver

Salt och peppar

50 g smör

Skär auberginen i kuber om 2×2 cm och paprikan i ungefär lika stora bitar.

Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter.

Lägg i ytterligare en klick smör, eftersom auberginen oftast suger åt sig det mesta. Stek paprikan några minuter.

Häll på rödvin och buljong, låt puttra i 10 minuter.

Rör ner kycklingen och oliverna, koka upp så allt bli varmt.

Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till.

Gillar du mina recept och mattips så köp gärna någon eller några av mina kokböcker, de passar fint både som födelsedagspresent/julklapp eller gåbortspresent nu när vi börjat kunna träffas mer som förr igen.

Här nedan ser du några bilder från min bakbok som kom i våras, det är en pepparkakskladdkaka med palsternacka, päron och lingon och havrebullar med tomat och basilika.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

Fläskkarré med pepparsås, brynta champinjoner och picklad paprika
Foto Mikael Eriksson

10-årsjubileum

Förra helgen dök det upp ett Facebookminne som berättade att det var på dagen 10 år sen jag lyssnade på ett föredrag av Annika Dahlqvist om hennes kostmodell LCHF.

Ett föredrag som kom att förändra mitt liv totalt, det här har varit de 10 bästa åren i mitt liv, tänk så glad och tacksam jag är att jag gick och lyssnade på henne den dagen.

Jag ska inte skriva så mycket om vad som hänt under de här åren eftersom så gott som allt finns beskrivet i det här inlägget från förra året.

Men jag tänkte dela med mig av hur en matdag sett ut hos mig och Lennart nu i vinter.

Ostfyllda viltfärsbiffar med ragu på bladspenat
Foto Mikael Eriksson

Vi har ju båda mått bättre och bättre med åren med hjälp av naturligt god mat att njuta av.

Trots att Lennart, som fyller 76 år på tisdag, drabbats av både två cancerdiagnoser, epilepsi och en liten stroke de senaste 15 åren, så är han idag piggare och friskare än när vi möttes 2003.

Detsamma gäller mig, jag hade väl aldrig trott att jag skulle må bättre nu när jag närmar mig 60 än när jag var 30.

Stekt torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos med parmesan
Foto Mikael Eriksson

Lennart har kämpat länge med sin övervikt, som så många äldre herrar så har magen varit lite svår att bli av med.

Mest på grund av att han har svårt att hålla sig ifrån socker, så vikten har pendlat upp och ner ett antal gånger under våra år tillsammans.

Han är nykter alkoholist sen 27 år, då är det väldigt vanligt att man istället tar till sockret när man slutar dricka helt.

Det är samma problem åt andra hållet, de som kämpar med sockerberoende får vara försiktiga så de inte byter det dagliga sockret mot några vinglas, det är samma belöningscentra som påverkas i hjärnan.

Nu invänder kanske en del att vikten inte är det viktigaste i livet, men för att man ska kunna bibehålla en bra hälsa på ålderns höst så är det faktiskt viktigt att man inte blir alltför tung.

Nu i vinter verkar det som om vi hittat koden till en hälsosammare vikt, Lennart har tappat 12 kilo på 4 månader.

Av bara farten har även jag gått ner, här är det över 5 kilo som smält bort.

Vad har vi då gjort som varit skillnad mot hur vi ätit tidigare, kanske du undrar?

Vi har infört fasta rutiner, både vad gäller maten och motionen.

Det har hjälpt både mig och Lennart att inte falla för sug efter mellanmål, kvällsfika eller annat extra, som det kunde bli lite nu och då förut.

Nötfrukost
Foto Mikael Eriksson

Vi äter vår nötfrukost till kaffet klockan 06 på morgonen, vi är båda väldigt morgonpigga.

Nötter och smör är en mycket njutbar frukost som vi hållit oss till så gott som varje dag i många år.

Senare på morgonen har vi tillsammans gjort mitt gymnastikprogram, som jag fick av en sjukgymnast och en yogainstruktör efter min steloperation av ryggen.

Den håller våra leder och muskler i riktigt bra form, det märks direkt om man hoppar över det några dagar.

Efter det har vi promenerat några timmar på varsitt håll, för att sen träffas hemma för lunch klockan 12.

Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem.

Nötfrukosten mättar så otroligt bra, orken räcker och hungern kommer inte förrän lagom till lunch nu när vi vant oss av med mellanmålet.

Ugnsstekt sidfläsk med purjolökssås Foto Mikael Eriksson

Till lunch äter vi oftast nån form av kött, varierar mellan lamm, fågel, nöt, fläsk eller vilt.

Det blir ca 200 gram kött med ett varmt grönsakstillbehör och smör till, ibland lägger jag till ett stekt ägg, majonnäs eller någon annan fet sås.

Lennart äter lite mer smör än jag och tar ofta två ägg när jag tar ett, men annars äter vi väldigt lika.

Äggsmör
Foto Mikael Eriksson

Äter jag tillsammans med andra så får jag ofta kommentarer i stil med; Hur kan du äta så mycket smör??

Smöret är det som håller mig mätt när jag inte äter så mycket kolhydrater och därmed minskar det också sug efter mellanmål.

Det är det som gjort att vikten nu hamnat på samma nivå som när jag var i 30-årsåldern och var väldigt aktiv både i mitt kockjobb och tränade mycket på gym.

Så prova med att lägga till extra smör till måltiderna, du som kämpar med vikten trots att du tycker att du gör alla rätt med maten.

Jag äter minst 100 g smör om dagen, men dricker det inte i fetkaffe utan som tillbehör till frukost, lunch och middag.

Jag märker att jag får mindre ork, mer värk och att hjärnan inte fungerar lika bra om jag drar ner på smöret, så det är rena medicinen för mig.

Måltidsdrycken är alltid vatten, ibland med en skvätt äppelcidervinäger eller pressad citron.

Frasig ostomelett med räkor
Foto Mikael Eriksson

Till middagen som vi äter klockan 18 blir det ofta 200 gram kyckling, kalkon, fisk, skaldjur eller ägg, även då med ett varmt, grönt tillbehör, ibland en sallad men inte så ofta nu på vintern.

Varma, smörstekta grönsaker, oftast med lite benbuljong som får puttra med, mättar betydligt bättre har vi båda märkt.

Benbuljong införde jag dagligen i vår mat för 3,5 år sen och har fortsatt med det sen dess, det har gjort underverk med våra leder.

Kycklingbuljong
Foto Mikael Eriksson

För 2 år sen började jag lägga till pro- och prebiotika i form av surkål och bönor, kikärtor eller linser till maten varje dag, du kan läsa mer om det här.

Nu är probiotikan det viktigaste, vi äter nån form av mjölksyrat varje dag, baljväxter då och då men inte till varje mål längre som i början, växlar mellan olika källor av prebiotika.

Pre- och probiotika och var man hittar det kan du läsa mer om i min senaste bok Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken som jag gjorde tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson som driver sidan Smarta Diabetiker.

Grädde och ost drog jag ner på för 5 år sen, när jag startade min Paleoblogg, på grund av att jag fick lite besvär med magen av den stora grädd/ostkonsumtionen under mina första LCHF-år.

Med åren har tarmfloran stabiliserat sig med hjälp av både buljongen och surkålen/bönorna, så nu fungerar det bra att äta lite av mjölkprodukter ibland, jag sparar det till festligare tillfällen.

Meatza – Köttfärspizza Foto Mikael Eriksson

Att magen och tarmen nu mår bättre än förr har säkert hjälpt oss mycket med att lägga av med allt det söta, så det blir inga nya LCHF-efterrätter gjorda hemma hos oss.

Sött smakar helt enkelt inte alls gott numer, åtminstone för mig, Lennart har nog en bit kvar till det, men han undviker nu allt med socker för hälsans skull.

Under åren med Paleo blev det en del frukt i maten, men eftersom det triggar sötsuget så har vi gått över till att få vitaminer, mineraler och annat nyttigt från grönsaker istället.

När vi var i Turkiet i vinter blev det mycket paprika, aubergine och tomat, men här hemma är ju de ekologiska så otroligt dyra, så då är det bättre på alla sätt med lokalodlade vintergrönsaker.

Det blir mest olika former av kål, lök, morötter och fryst spenat och ärter nu på vintern, det är både miljösmart och plånboksvänligt istället för att köpa importerade grönsaker.

Kålpudding med sky på lingon och smör
Foto Mikael Eriksson

De här matrutinerna, 06, 12 och 18 är väldigt enkla att följa och i och med att vi äter rejäla portioner så finns det inget utrymme eller sug efter mellanmål eller kvällssnacks längre.

Det här gör att vi får en nattfasta på 12 timmar, som är mycket bra för att kroppen ska hinna med allt reparationsarbete under natten utan att bli störd av en nattmacka.

En del mår ju bra även på 14 eller 16 timmars nattfasta, men det här fungerar bäst för oss.

Så, det var lite grann om hur livet ser ut med vår LCHF idag, kanske kommer jag att utveckla det på lite nya spår framöver, men just nu känns det här riktigt bra.

Jag låter Mikael Erikssons vackra bilder på mina maträtter från Diabeteskokboken för män illustrera det här inlägget.

Jag gjorde den för 2 år sen tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, vi tyckte det behövdes en bok riktad till män i dessa tider när de flesta hälsoböcker är skrivna av kvinnor, för kvinnor, med deras speciella hälsoproblem.

Många har undrat om recepten passar även för kvinnor och icke-diabetiker, och ja, eftersom det är mina recept och ingen av oss har diabetes, så vet jag att det fungerar alldeles utmärkt.

Här kan du läsa en artikel från Diabetes Wellness om Lars-Erik och hans sätt att behandla sin Typ 2 Diabetes med hjälp av maten.

Recepten i Diabeteskokboken är det som mest liknar den typ av mat jag och Lennart äter, så vill du också prova på det här upplägget så ta en titt eller två i den.

Vill du träffa mig och ta del av min historia och det träningsprogram som hjälpt mig att komma tillbaka till en mycket bättre hälsa?

Då kan du följa med på de hälsoresor jag arrangerar tillsammans med kostrådgivaren Therese Renåker, läs mer här på Harmoniresor.se.

Ugnsbakade kycklingklubbor med currysås och blomkålsris
Foto Mikael Eriksson

Pannbiff med stekt lök à la LCHF

Husmanskostfavorit

Pannbiff med lök räknas som en av favoriterna bland husmanskosten för många svenskar, så även hos mig.

De flesta äter den med tillbehör av stekt potatis, idag får du goda alternativ med betydligt färre kolhydrater.

På bilden nedan ser du en annan serveringsvariant av pannbiff med lök som jag tycker mycket om att ta med på utflykt.

En pannbiffsmörgås eller varm klämmacka smakar väldigt gott ute i det fria, här hittar du mitt glutenfria formbröd och tips på olika pålägg och fyllningar.

Det kolhydratsnåla men proteinrika brödet i länken är väldigt gott även till smörgåstårta på LCHF-vis.

Fler husmanskosttips à la lågkolhydratkost finns i  E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt- recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo.

Jag skrev den kokboken tillsammans med Annika Dahlqvist, LCHF-rörelsens grundare.

Fler recept både med smaker från förr och i modernare tappning hittar du i Stora diabeteskokboken: recept och råd för stabilt blodsocker

Den boken är skriven med Lars-Erik Litsfeldt, en pionjär i lågkolhydratvärlden som ligger bakom många uppskattade böcker för diabetiker och alla oss andra som vill läsa lättfattligt om kost och hälsa.

Pannbiff med lök 2 port

300 g köttfärs från nöt, lamm, vilt eller blandfärs

1 ägg

½ dl hemgjord majonnäs eller grädde

2 msk mjukstekt, kallnad lök

Salt och peppar efter smak

25 g smör

1 stor, skivad lök

Stekt pumpa

300 g tärnad pumpa

25 g smör

1 msk finhackad rosmarin eller persilja

Salt och peppar

Blanda färsen med ägg och majonnäs eller grädde. Rör ner kryddor och lök.

Blanda väl, låt smeten stå och svälla en stund.

Stek under tiden pumpan i brynt smör. Krydda med salt, peppar och rosmarin.

Vänd bitarna då och då, låt steka mjuka i minst 20 minuter på svag värme.

Ta upp pumpan, håll varmt på ett fat under lock.

Stek den skivade löken mjuk i smör, utan att få alltför mycket färg.

Stek även en liten provbiff för att smaka av att du fått tillräckligt med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek i smör, jag brukar krydda lite extra med salt och peppar.

Servera pannbiffarna med löken över och gärna lite extra skivat smör på sidan om med stekt pumpa, paprika eller tomat och persilja som tillbehör.

Vill du inte ha pumpa till biffarna så smakar det väldigt gott att steka blomkål eller broccoli på samma vis.

Pumpa på marknad i Alanya

Här följer några av Mikael Erikssons bilder från kokböckerna jag tipsade om i inledningen, de första tre är från Gammaldags husmanskost och de övriga från Stora diabeteskokboken.

Min blodpudding nedan har blivit mycket populär bland kokboksköpare som äter glutenfri LCHF och Paleo, många har hört av sig och varit så tacksamma att de hittat till mitt recept.

Ett både glutenfritt och sockerfritt alternativ till butikernas blodpudding som förvisso är väldigt billig, men inte i närheten lika näringsrik och god som den här.

Den påminner om den min mamma brukade göra, ett mycket gott smakminne från barndomen.

blodpudding_lv0c9675

Glutenfri och sockerfri blodpudding från Gammaldags husmanskost

Oxsvans Stifado

Dillkött

Kålpudding från Stora diabeteskokboken

Torskrygg med pepparrotssmör

Ugnsbakad kycklingklubba med currysås

Torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos med parmesan

Stekt torskrygg med pepparrotssmör från Diabeteskokboken för män
Foto Mikael Eriksson

Kokboksfavorit

Torsk med skirat smör och pepparrot har alltid varit en av mina personliga favoriträtter.

När jag jobbade på Seglarrestaurangen på Sandhamn i början på 90-talet blev det ofta min lunch, intagen på stående fot ur en liten potatiskarott av silver.

Njutbar mat som gav gott om energi till det tuffa köksjobbet.

När jag blev tillfrågad av författaren Lars-Erik Litsfeldt om vi skulle skriva en bok om diabeteskost, ja då ville jag förstås ha med alla mina egna favoritrecept.

Diabeteskokboken för män blev resultatet, den vänder sig i textdelen mer specifikt till män och deras problem vid diabetes.

Men recepten passar förstås lika bra även för oss kvinnor, både med och utan diabetes.

Jag har ju såklart själv provlagat och provsmakat allihop, det här är min typ av svensk husmanskost.

Just nu är kokboken med på Adlibris Bokrea, du hittar den här för bara 119 kronor.

Här kan du läsa en liten recension och ta del av fler recept från boken på Matkärlek.

Stekt torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos 2 port

2 bitar torskrygg à ca 200 g

Saft från 1 citron

Salt och peppar

2 msk smör till stekning

Broccolimos:

1 liter broccolibuketter

2 dl grädde

1 dl riven parmesan

Salt och peppar

Brynt pepparrotssmör:

150 g smör

2-3 msk riven pepparrot

Lite salt

Lägg smöret i en kastrull, låt det brynas försiktigt men passa så det inte blir bränt.

Det ska bli en gyllenbrun färg i botten och dofta knäck.

Dra kastrullen från plattan och rör ner den rivna pepparroten, smaka av med lite salt.

Håll varmt på sidan av spisen medan du lagar till fisk och mos.

Skölj fisken och torka med hushållspapper.

Lägg på en tallrik och pressa citron över, krydda runtom med salt och peppar.

Låt ligga en stund så drar fisken åt sig smakerna.

Koka upp 1 liter vatten med 1 msk salt, häll i broccolin och koka den mjuk i ca 5 minuter.

Häll broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av väl.

Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken i 2 minuter på hög värme, vänd och bryn andra sidan i ½ minut.

Dra pannan från värmen och låt eftersteka ett par minuter.

Medan fisken står och värmeutjämnas så häller du tillbaka broccolin i kastrullen och tillsätter grädden.

Koka upp och mosa med potatisstöt.

Rör ner parmesanen och krydda lätt med salt och peppar, smaka av så det blir lagom sälta.

Servera torsken med moset och skeda det brynta smöret över.

Vill du ha lite färg på tallriken så garnera med lite tärnad, röd paprika runtom.

Istället för grädde och parmesan i moset så kan du mosa det tillsammans med det brynta smöret.

Tillsätt gärna en näve kräftstjärtar, det är riktigt läckert ihop med det lena moset.

Variera gärna broccolin med blomkål, det blir minst lika gott.

Här nedan ser du min kålpudding från boken, klicka på bilden så kommer du till receptet.

Kålpudding med lingonsky
Foto Mikael Eriksson

Idag startar Bokrean med 3 av mina kokböcker

Bokrean 2019

Nu kan du passa på att köpa mina kokböcker riktigt billigt, här nedan kommer länkar till dem på Adlibris som har de bästa priserna just nu.

Här finns Gammaldags husmanskost på nytt sätt, skriven med Annika Dahlqvist och med förord av Ann Fernholm, nu till otroliga priset 129 kr.

Boken är en samlad nyutgåva av mina slutsålda böcker LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo, så du får alltså två böcker till priset av en.

Här hittar du Diabeteskokboken för män för bara 119 kr, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt.

Recepten passar förstås även alldeles utmärkt för kvinnor, men Lars-Erik har skrivit hälsodelen ur ett manligt perspektiv.

Sist men inte minst, det här är nog den av mina kokböcker som blivit mest populär.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken kan du nu köpa för endast 89 kr, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson.

Det är inte bara läsarna som uppskattat den, den blev även nominerad till Publishingpriset 2018 i kokboksklassen.

I november vann den sin kategori här i Sverige i den prestigefyllda kokbokstävlingen Gourmand Awards och gick vidare till finalen som hålls i Macao i Kina till sommaren.

Vinterns bästa gröna tillbehör

Vintermat

Tittar in en sväng för att tipsa om det jag gillar bäst att ha som tillbehör till min mat nu på vintern.

Kål i alla former och färger, strimlad, smörstekt och kryddad med salt, peppar och lite äppelcidervinäger.

Närodlat, nyttigt, billigt och underbart gott 🙂

För dig som vill ha recept på det så finns det här.

Och för dig som vill ha ännu fler recept och tips på gröna, sköna tillbehör, så har Adlibris 3 av mina kokböcker med på årets Bokrea.

Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till respektive kokbok.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Diabeteskokboken för män

Mandelvåfflor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt

 

Mina kokböcker på Adlibris Bokrea

Årets Bokrea

Jag upptäckte att 3 av mina kokböcker finns med på Adlibris Bokrea, förhandsbeställ dem nu innan de tar slut och få hem dem vecka 9.

Ett gyllene tillfälle för alla er som vill ha mina recept även i bokform och inte bara här på nätet.

Varför inte passa på att köpa några extra, så har du en fin gåbortspresent med omtanke istället för blombuketten, chokladasken eller vinflaskan, nu när de inte kostar mer.

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Pumpasoppa från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Här finns Gammaldags husmanskost på nytt sätt, skriven med Annika Dahlqvist och med förord av Ann Fernholm, nu till otroliga priset 129 kr.

Boken är en samlad nyutgåva av mina slutsålda böcker LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo, så du får alltså två böcker till priset av en.

Fläsklägg och blomkålsstomp med pepparrot och brynt smör – Diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson

Här hittar du Diabeteskokboken för män för bara 119 kr, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt.

Recepten passar förstås även alldeles utmärkt för kvinnor, men Lars-Erik har skrivit hälsodelen ur ett manligt perspektiv.

Sist men inte minst, det här är nog den av mina kokböcker som blivit mest populär.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken kan du nu köpa för endast 89 kr, den är skriven med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson.

Det är inte bara läsarna som uppskattat den, den blev även nominerad till Publishingpriset 2018 i kokboksklassen.

I november vann den sin kategori här i Sverige i den prestigefyllda kokbokstävlingen Gourmand Awards.

Syrliga energibollar från ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”
Foto Veronica Kindblad

Hur den står sig internationellt får vi veta i juli, då den tävlar i finalen i Macao i Kina.

Här hittar du föregångaren från Lars-Erik och Patrik, Låt bönor förändra ditt liv 49 kr, som blev en av de mest sålda fackböckerna under 2017.

Dela gärna inlägget vidare bland dina vänner i sociala medier, så fler får chansen att laga och njuta av mina recept.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Öländska bönchips
Foto Amelie von Essen