Sommarsmak på flaska

Bärvatten

Har du testat att smaksätta vatten med bär och örter?

Passa på nu när de finns i överflöd, istället för att köpa dyrt, smaksatt vatten på affären.

Du kan använda vanligt kranvatten eller hemgjort bubbelvatten, ställ in flaskan/karaffen i kylen några timmar så kommer smakerna fram mer.

På bilden här ovan har jag använt skogshallon och ananassalvia, fler goda smakkombinationer hittar du i min grillkokbok, som jag länkar till här nere.

På det här viset får du ett mycket gott vatten med väldigt låg kolhydrathalt, bra för blodsockret, kropp och själ alltså ❤

Du kan också frysa in bär och en örtkvist i istärningslådor, det blir vackert men ger inte lika mycket smak som om det får dra i vattnet.

Med bubblor i så får du dessutom ett väldigt gott alternativ till mousserande vin, som passar alla på festen.

Du kanske såg igår att Diabeteskokboken för män som jag skrev med Lars-Erik Litsfeldt är superbillig just nu på Adlibris, bara 69 kr?

Här kommer länk till den igen om du missade det och till Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är ett nytryck av slutsålda Grillmat LCHF.

Båda passar ju även fint som present att ta med på sensommarens grill/kräft/surströmmingsfester istället för choklad, vin och blommor.

Gör gärna en fin flaska bärvatten att ta med också, garanterar att det blir uppskattat 🙂

Smaksatt bärvatten från min grillbok Foto Mikael Eriksson

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl […]

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Holländsk äppelpaj

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk […]

Inlägget Holländsk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Holländsk äppelpaj

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk […]

Inlägget Holländsk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl […]

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda […]

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda […]

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Rotfruktspasta med krämig sås och kyckling

En god pasta med rotfrukter, kyckling och såklart sås!

Såhär gör du
Strimla rotfrukterna med osthyvel (skala först om de inte är ekologiska) till breda tagliateller. Halvera och skiva löken tunt. Skiva champinjonerna. Bryn sedan löken, palsternackan, champisen och morötterna tills allt blivit lite mjukt. Tillsätt därefter strimlad kyckling, squash och smula ner buljongtärningen samt pressa över vitlöksklyftan.

I med Crème Fraiche+vatten, blanda runt och låt puttra några minuter.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Klart!

LCHF Hälsoknäcke

Ett fantastiskt och enkelt LCHF recept för hälsoknäcke. Passar perfekt som kvällstugg, eftersom det är en nyttigare variant. Tar inte många minuter att vända ihop!

Gör så här
1. Rör ihop allt till en smet, bred ut på en ugnsplåt med papper.
2. Grädda ca 1h på mellersta falsen, 175 graders värme (i varmluftsugn 150 grader, tills det blir lite färg på brödet).
3. Servera med eller utan pålägg!

Rabarberpaj – enkelt och gott recept

Rabarberpaj – en riktigt god och enkel rabarberpaj!

Ingredienser:

( ca 8-10 portioner, tidsåtgång ca 60 minuter)

Ingredienser till pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g margarin eller smör
4-6 msk vatten

Ingredienser till pajfyllning:

ca 1 kg rabarber (ca 2 liter skurna)
2-3 dl socker
2 msk potatismjöl

1 ägg, pensling

Gör så här:

Ta fram en skål och häll i mjölet. Skär margarin eller smör i småbitar och häll i skålen – ska helst vara kylskåpskallt. Ta en gaffel och förfördela margarinet (eller smöret) till en smulig massa – var inte rädd att använda fingertopparna ifall det skulle behövas! När du fått en smulig massa ska du tillsätta vattnet. Du måste vara snabb och arbeta blandningen tills du får ihop en deg. Forma degen till en tjock rundel och låt den vila övertäckt i kylskåpet i ca 30 minuter. Under tiden förbereder du pajfyllningen.

Sätt på ugnen, 225º! Skala eller drag av rabarberskalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarberskivorna, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas ordentligt.

Ta fram degen från kylskåpet och gör en rulle av ca 1/3 av degen. Tryck degrullen mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock.

Pensla rabarberpajen med ägg och lägg in den i ugnen! Grädda pajen tills den får en gyllene färg (ca 25-30 minuter)!

Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde!

Originally posted 2013-05-29 15:06:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj – enkelt och gott recept dök först upp på Rabarberpaj.se.