Smakrika färsbiffar
Dagens middagstips från mitt kök blir kanske något att variera tacofredagen med.
En saftig pannbiff med ett tacokryddat smör till, fungerar fint för både små och stora.
Jag serverade sallad, oliver och inlagd paprika till, vill du ha ett lite mer matigt tillbehör så prova med rostade rotfrukter eller en rättikagratäng.
Pannbiffar 5-6 port
1 kg nötfärs/lammfärs
2 ägg
2 dl grädde/kokosgrädde
1 hackad, stekt lök
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
2 msk sockerfri chilisås
1 msk oregano
1 tsk chiliflingor
1 tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
Smör till stekning
Blanda ägg och grädde med frön och kryddor. Smula ner färsen i bunken.
Häll i löken och blanda snabbt ihop allt med händerna.
Smaka av om det behövs mer kryddor och låt svälla en halvtimme.
Då håller färsen ihop bättre under stekningen.
Forma till små biffar, jag fick till 20 stycken av den här satsen.
Stek biffarna i omgångar, några minuter på var sida. Lägg upp i en form eftersom.
Skölj ur stekpannan mellan stekningarna, med lite rödvin och/eller vatten. Häll skyn över pannbiffarna.
Tacosmör
150 g smör
2 msk tärnad röd paprika
2 msk tärnad gul paprika
1-2 msk hemgjord tacokrydda
1 riven vitlöksklyfta
1 krm balsamvinäger
Lite pressad citron
1 msk sockerfri chilisås
Salt
Chiliflingor
Ta fram smöret och lägg i en bunke, låt stå så det blir rumstempererat.
Häll över alla kryddor och den finhackade paprikan.
Rör smöret smidigt och poröst, enklast med elvisp, lägg upp i en skål och kyl.
Ta fram en stund innan serveringen, så kommer alla smaker fram mer.
Gillade du det här receptet så ta gärna en titt på mina kokböcker i länkarna nedan.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken