Lättlagad korvlunch
Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt.
Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten…
Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta.
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.
Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen.
Gröna bönor i tomat 2 port
250 g kokta haricot verts i mindre bitar
10 cocktailtomater skurna i 4 delar
2 dl strimlad purjolök
50 g smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Krydda med salt, peppar och timjan.
Rör ner bönorna försiktigt och häll på vinägern, låt puttra en liten stund tills bönorna har den konsistens du vill.
Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg.
Gurka och persilja ger lite smak och färg åt det hela och det blir extra nyttigt med en klick smör till.
Fler tips på god och näringsrik mat av den typ jag äter idag hittar du i Diabeteskokboken för män.