Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Lättlagad korvlunch

Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt.

Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten…

Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta.

Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.

Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen.

Gröna bönor i tomat 2 port

250 g kokta haricot verts i mindre bitar

10 cocktailtomater skurna i 4 delar

2 dl strimlad purjolök

50 g smör

1 tsk äppelcidervinäger

1 tsk torkad timjan

Salt och peppar

Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Krydda med salt, peppar och timjan.

Rör ner bönorna försiktigt och häll på vinägern, låt puttra en liten stund tills bönorna har den konsistens du vill.

Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg.

Gurka och persilja ger lite smak och färg åt det hela och det blir extra nyttigt med en klick smör till.

Fler tips på god och näringsrik mat av den typ jag äter idag hittar du i Diabeteskokboken för män.

Korv med syrlig rödkål från Diabeteskokboken för män Foto Mikael Eriksson

Soppa till lunch
Till lunch idag; Värmande, vansinnigt god och enkel soppa – potatis och purjolökssoppa! Det är en av mina favoritsoppor och går att svänga ihop på ett kick med bara tre ingredienser; potatis, en bit purjo och buljong. (Ja, vatten o … Läs mer
Pudding i ugn LCHF

lchf_pudding_ugn
Igår lagade jag makaronipudding här hemma och i samma veva svängde jag ihop en pudding utan pasta, en LCHF-variant med fler ägg, grädde och ost i bland annat. Dessutom fräste jag kryddig korv med lök och smaksatte med lite hetta av D´Elidas chilisås. Grymt gott blev och väldigt mättande. Receptet är för 2 portioner och jag har gräddat den i en ganska liten form (15*15) för att få lite höjd på den.

TIPS!
Variera fyllningen med te x. bacon, kassler, skinka etc.
Servera te x med en svampstuvning och en god sallad.

Det här behöver du : 
150 gram kryddig korv
½ gul lök

5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i mindre bitar och finhacka löken. Fräs tillsammans i het panna tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Lägg i i mindre ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås och kryddor. Riv ner osten och slå över. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader.

lchf_pudding