Lättlagat och mättande
Dagens mattips blir en av många svenskars favoriträtter, fläskpannkaka, här serverad med en sockerfri lingonsylt.
Jag vill också passa på att hälsa alla nya följare härinne hjärtligt välkomna, det är så roligt att intresset blivit så stort för min mat.
Det senaste halvåret har jag delat med mig av dagliga mattips igen här på bloggen efter att den gått på sparlåga under några år.
Jag kommer att fortsätta dela med mig av recept varje dag eftersom de blivit så populära, dela gärna blogglänken vidare till dina vänner som också uppskattar naturligt god mat.
Jag medverkar nu även i den nya nättidningen Mandarin Media och delar med mig av recept varje månad, här finns augustis recept på en sallad med vattenmelon, mozzarella, fänkål och citronmeliss.
Här kan du ta en närmare titt på tidningen och oss medarbetare, artiklarna handlar om mat och hälsa, ett högaktuellt ämne.
Fläskpannkaka ca 3 port
6 ägg
50 g varmrökt sidfläsk
1 dl mjölk/grädde/kokosgrädde
1 msk psylliumhusk eller hela psylliumfrön
Salt
2 smör/kokosolja
Pumpafrön
Vispa samman ägg, mjölk och husk/psylliumfrön till en slät smet, smaka av med salt. Låt svälla 15-30 minuter.
Skär fläsket i tärningar, stek gyllenbrunt. Häll över pannkakssmeten och stek på svag värme under lock tills den stelnat på ytan.
För en stekspade under pannkakan så den lossnar från pannan.
Vänd upp på en tallrik eller ett lock, låt glida tillbaka i stekpannan en stund och skär sen i bitar.
Njut pannkakan med pumpafrön och lingonsylt.
Lingonsylt med äpple
1 liter lingon
2 ekologiska äpplen
Tvätta och riv äpplena med skalet på. Blanda med lingonen i en kastrull.
Koka upp under omrörning. Låt småputtra på svag värme i 15 minuter, rör då och då.
Häll upp i en ren burk ända upp, sätt på locket direkt.
Sylten håller sig länge i kylen eftersom lingonen innehåller bensoesyran som har en konserverande effekt.
Kokbokstips
Tycker du om min typ av mat så hittar du hundratals recept i kokböckerna här nedan.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker Skriven med Lars-Erik Litsfeldt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör E-bok
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson
Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok skriven med Annika Dahlqvist