Frusen njutning
Idag får du tips på en av mina desserter som passar alla som av en eller annan anledning väljer bort mjölkprodukter.
Det går att få till en riktigt god glass även utan grädde, äggulor och socker.
Till min kommande kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” har jag skapat en hel del efterrätter, smoothies och bakverk sötade med lite frukt.
På bilden ser du en av dem, sommargrön smoothie med kiwi.
Många smoothies fungerar väldigt bra att köra i glassmaskin och på det sättet få en riktigt njutbar och nyttigare glass.
Mejerifri avokadoglass
1 välmogen eko-avokado
1 liten eko-banan
1 burk kokosmjölk
1-2 msk honung eller annan sötning
1 krm vaniljpulver
½ tsk mald kardemumma
Skär avokadon och bananen i små bitar.
Mixa tillsammans med kokosmjölken till en slät smet, smaksätt med valfri sötning, vanilj och kardemumma.
Kör i glassmaskin tills det blivit en krämig glass.
Klicka på bilden nedan så kommer du till ett recept på vaniljglass/parfait.