Sommarmat
Idag får du som ett gott frukosttips eller litet kvällsmål ett av mina äldsta recept i bloggens 15-åriga historia, kesoplättar med sommarens bär.
De flesta recept jag sett på kesoplättar har en rätt menlös struktur, det tycker jag inte så bra om.
Jag blandar därför i en hel del frön i mina för mer frasighet och ett gott tuggmotstånd.
Kesoplättar 2 port
2 ägg
½ dl keso
½ dl grädde
2 msk psylliumfrön
2 msk fibrex eller pofiber
2 msk sesamfrön
2 msk linfrö
Salt
Smör till stekning
Vispa samman ägg, keso, salt och grädde. Rör ner alla frön och fibrex/pofiber.
Låt svälla en halv timme. Smaka om smeten är lagom salt.
Grädda plättarna i brynt smör, några minuter på varje sida så de får fin färg och blir frasiga i kanterna.
Fler goda brunchtips hittar du i den här länken till min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Den håller på att säljas helt slut från förlaget, precis som mina böcker Baka med frukt & grönt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken nyligen gjort.
Just det förlag som gett ut de tre, Bladh by Bladh, har tyvärr avslutat sin verksamhet så de kommer inte att tryckas upp på nytt.
Bönkokboken finns i den här länken som E-bok, bra för dig som tycker om att läsa dina recept på dator, platta eller telefon.
I den här länken finns E-boken Gröna, sköna tillbehör och i den här Gammaldags husmanskost på nytt sätt.