Resträtt
Den här veckan delar jag recept på lättlagade rätter för att slå ett slag för vår svenska husmanskost.
Här hittar du gårdagens recept, fläsk med en gräddig löksås.
Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen efter helgen.
När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra.
Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.
Fiskpudding 4 port
4 dl kokt, stekt eller rökt fisk i små bitar
4 ägg
4 dl grädde eller kokosgrädde
2 dl riven, lagrad ost eller 1 dl majonnäs
1 dl hackad gräslök
ev ½ dl rökt kaviar
Salt och peppar efter smak
1 skivad spetspaprika till garnering
100 g smör
Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Häll upp i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 40 minuter.
Smält smöret i en kastrull och låt det få en lätt brynt färg, håll koll så det inte blir för mörkt.
Låt puddingen stanna en stund i formen och servera den sen med brynt smör skedat över.
En syrlig rödkålssallad blir ett gott tillbehör.
Farsdagstips
På söndag den 10 november är det Fars Dag, är din pappa matintresserad så kan någon av mina kokböcker bli en fin present som han får glädje av länge.
Här nedan kan du läsa mer om mina kokböcker, de tre översta är inbundna och de längst ner är slutsålda som riktig bok men finns att ladda ned som E-bok direkt till din pappas dator eller platta.
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Dr Annika Dahlqvist)