Lättlagad korvlunch
Fram till för 11 år sen, innan jag började äta mat med få kolhydrater och mer fett, allmänt kallat LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt.
Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten…
Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta.
Bönor i olika former ingår ofta i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson för tre år sen.
Baljväxter är ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.
Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag varje dag, det är väldigt bra för magen.
Vår bönkokbok har precis kommit i ny utgåva, med mjuka pärmar till ett lägre pris än den slutsålda varianten som var inbunden.
Här kan du beställa boken för 129 kr på Adlibris och här finns den på Bokus för samma pris.
Gröna bönor i tomat 2 port
250 g kokta haricot verts i mindre bitar
10 cocktailtomater skurna i 4 delar
2 dl strimlad purjolök
50 g smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
Bryn smöret lätt och häll i purjo och tomater och fräs några minuter på medelvärme. Krydda med salt, peppar och timjan.
Rör ner bönorna försiktigt och häll på vinägern, låt puttra en liten stund tills bönorna har den konsistens du vill.
Servera med några skivor falukorv med hög kötthalt och stekt ägg.
Fler tips på god och näringsrik mat av den typ jag äter idag hittar du i Diabeteskokboken för män, även den skriven med LCHF-gurun Lars-Erik Litsfeldt.

Korv med syrlig rödkål från Diabeteskokboken för män Foto Mikael Eriksson