Det finns äppelkakor och det finns äppelkakor… Den här har Joline bakat en dag när hon var hemma o herregud så god!! Frågade såklart vilket recept hon använt? Ditt, såklart mamma!! 😊 Då blir man ju lite extra stolt, och den var försvinnande god, saftig, hög, fin och det doftande underbart i hela huset när […]
Archive for the ‘Efterrätter’ Category
Förutom all julmat, allt ståhej med att rulla köttbullar, sillinläggningar och julgodis har jag ETT enda måste till jul. Mammas morotskaka. Det blir liksom ingen jul utan den och den kan serveras både till advent, glöggmys före eller efter julafton bara jag vet att den finns där inplanerad i allt julstök. Och det finns den […]
Härligt sega och lite kladdiga kärleksmums-muffins är bland det godaste jag vet och väldigt enkla. Jag gör smeten i matberedaren och använder kallt smör istället för smält. Dom blir riktigt goda, som små bakelser och extra ”chokladiga” av noblesse som får smälta på toppen när dom gräddas. Här kan du ta vilken chokladbit som helst, […]
Helgens gofika är här! Ja, när jag äntligen efter timmars letande, röjande och rensande i skåp och skafferier hittade bottnen till den runda springformen så var baklusten som bortblåst.😉 Botten hade jag jag förstås lagt på ett smart ställe så jag inte skulle behöva leta efter den som jag alltid gör och nu hade jag […]