Frukostmacka
När jag började med LCHF 2009 fanns väldigt få recept på glutenfria bröd med få kolhydrater.
De som var mest populära då kallades Oopsies, men de både smakade och hade konsistens mest som stekta ägg.
De här ostbröden blev mitt första försök att hitta på något med mer smak och känsla av vanlig macka, de blev rätt bra tyckte jag och även populära i LCHF-kretsar.
Nu så här 15 år senare så fortsätter mitt receptskapande, det känns så roligt att kunna sprida mina kockkunskaper och matglädje vidare.
Under de här åren har jag hunnit skriva 8 kokböcker, även en mycket efterfrågad bakbok, som tyvärr såldes slut i våras.
Du kan läsa mer om kokböckerna och min matfilosofi i det här inlägget.
I slutet av inlägget kan du läsa mer om de böcker som finns kvar att beställa eller ladda ned som E-bok.
Ostbröd med sesamfrön 12 st
2 ägg
2 dl riven ost
1 dl crème fraiche
25 g smör
½ dl sesamfrön
2 msk psylliumhusk
Salt
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop äggulor, crème fraiche och smör i en bunke.
Blanda ner psylliumhusk, sesamfrön, riven ost och smaka av med saltet.
Låt stå i några minuter så husken sväller.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten.
Klicka ut smeten till 12 bröd på bakplåtspapper, bred ut dem lite så de blir jämna.
Strö sesamfrön över på brödkakorna, tryck till lätt med handen så de fastnar.
Grädda på 200° i 12-15 minuter. Låt svalna på galler.
Lösfrys och tina i brödrost eller i ugnen så blir de som nybakta.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv SNART SLUTSÅLD
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)