Kräftor kräva dessa såser…
Vad är väl svenskare än en kräftskiva en ljummen sensommarkväll.
Med goda såser till blir det en mycket bra LCHF-middag, men var försiktig med dryckerna till om du äter så här för hälsan och vikten?
Hemlagad majonnäs ca 6 port
2 äggulor
1½ tsk osötad senap
½-1 krm salt
Lite vitpeppar
1 tsk vit balsamvinäger
Några droppar Worcestershiresauce
2 dl neutral rapsolja
Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke.
Tillsätt oljan lite i taget och mixa ordentligt mellan.
Efter att majonnäsen tjocknat, kan du hälla i större mängd åt gången.
Arbeta upp och ner i bunken med mixern, så allt blir ordentligt blandat.
Du kan förstås också vispa din majonnäs med vanlig ballongvisp i en bunke, det ger bra träning
Krydda med vitpeppar och Worcestersauce, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt.
Lägg över majonnäsen i en burk. Den håller sig minst en vecka i kylen.
Här hittar du recept på Rhode Islandsås och mitt valnötsbröd.
