Lättlagad gratäng
Idag får du tips på en enkel och mycket god blomkålsgratäng.
Då jag inte hade grädde hemma till äggstanningen så fick ägg och majonnäs bli täcke med ett tjockt lager riven Västerbottensost över.
Som tillbehör blev det en sallad med riven morot, pumpakärnor, citronsaft, kallpressad olivolja, persilja och citrontimjan.
Lite skirat smör blev det också till, det gör gratängen ännu godare.
Blomkålsgratäng med varmrökt sidfläsk ca 2 port
3 dl Blomkål i små bitar
150 gr varmrökt sidfläsk
25 g smör
3 ägg
1 dl majonnäs
2 dl riven Västerbottensost
Vitpeppar
Skiva och finstrimla fläsket, bryn i smöret tillsammans med blomkålen.
Krydda med lite peppar, jag hoppade över salt eftersom både fläsket och osten är så salta i sig.
Lägg över i en smord ugnsform, vispa samman ägg och majonnäs och häll över blomkålen.
Strö den rivna osten jämnt över och grädda i 30 minuter på 175°.
Fler tips på lättlagade vardagsrätter hittar du i mina kokböcker.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips