Snabblagad äggrätt
När jag har riktigt bråttom och inte känner för att stå vid spisen mer än några minuter blir det ofta en omelett, det är verkligen bra snabbmat.
Med extra smak och näring från en vällagrad ost så blir den både godare och nyttigare.
För att den ska mätta bättre så blandar jag ner pumpakärnor, melonkärnor eller lite hackade nötter.
Det ger så gott tuggmotstånd till den annars lite svampiga känslan det blir av en omelett.
Grönsaker av allehanda slag är gott att fräsa med en stund innan du häller i smeten, det ger extra smak, näring och struktur till rätten.
Ostomelett 1 port
2-3 ägg
2 msk vatten, grädde eller kokosmjölk
2 msk smör/kokosolja
2 dl strimlad spenat eller mangold
4-5 skivor lagrad ost
Salt och peppar
Vispa upp äggen med vätskan, salta och peppra.
Fräs det strimlade gröna en stund, krydda lätt.
Häll över omelettsmeten och rör med stekspaden med lite lyftande rörelser mot botten så den blir luftig, sänk värmen och låt omeletten sakta gräddas.
När den nästan stannat på ytan så lägger du på ostskivorna och låter dem smälta ner lite innan omeletten viks ihop och får glida ner på en tallrik.
Njut tillsammans med lite fräscha örter och grönsaker med olivolja och vinäger.
Fler lättlagade och njutbara vegetariska rätter hittar du i Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.