Populär pudding
Dagens lättlagade mattips är en riktigt smak- och näringsrik fiskpudding som ger gott om energi.
Det här receptet har blivit väldigt populärt bland mina följare, så nu när så många fler börjat upptäcka min blogg är det dags att det får visa upp sig igen.
Laxpudding görs traditionellt med kokt ris, den här varianten med riven fetaost och morot blir ännu godare än originalet tycker jag.
Vill du hellre göra en laxpudding med blomkål så hittar du det här.
Laxpudding med skirat smör 2 port
100 gram varmrökt lax eller annan rökt fisk
2 ägg
2 dl grädde
50 g fetaost
1 riven, stor morot
1 gul lök
½ dl finhackad dill
Salt och peppar
50 g smör till serveringen
Riv fetaosten grovt. Vispa ihop ägg och grädde.
Hacka löken fint och rör ner den i äggsmeten, tillsammans med fetaost, morot och dill.
Dela laxen i mindre bitar och vänd försiktigt ner i smeten.
Smaka av försiktigt med kryddor, laxen och osten är båda salta. Häll upp i en smord ugnsform.
Grädda på 175° i ca 30 minuter, tills puddingen stelnat och fått färg.
Smält under tiden smöret på svag värme, ställ åt sidan och låt klarna.
Servera laxpuddingen med en sallad och skirat smör.
Fler recept på min typ av naturligt god mat hittar du i kokböckerna här nedan.
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)