Smördegscocotter med ägg och bacon (vegetarisk)

ägg_bacon_cocotter
I det här receptet har jag mer använt produkten ”tärningar a la bacon” från Hälsans kök som en smaksättare till dessa smördegscocotter – smaken finns verkligen. En härligt rökt ton som blandas med krämig äggula och spröd smördeg och en gnutta hetta. En utomordentligt lyxigare frukost eller som förrätt. Utmaningen med den vegetariska veckan fortsätter med nya produkter till helgen. Än så länge är jag djupt imponerad av de produkter som ersätter ”vanligt” kött. I synnerhet dessa bacontärningar.

Det här behöver du : 
2 smördegsplattor
4 ägg
2 dl hälsans kök a la bacon
Chilikrydda

GÖR SÅHÄR : 
Tina smördegsplattorna något. Dela dom i fyra fyrkanter. Kavla ut lätt. Tryck ner i fyra muffinsformar (muffinsplåt). Knäck ett ägg i varje form och toppa med veg. bacon och chilikrydda. Gratinera i ugn ca 10 – 15 min i 220 grader.

cocotter_bacon_ägg_vegetarisk
Tryck ut smördegen i muffinsplåten. Knäck ett ägg i varje och toppa med veg. bacon och chilikrydda.

cocotter_ägg_bacon_vegetarisk
Grädda i 10 – 15 min i 220 grader och servera som frukost, förrätt eller mellanmål. Smaklig spis. :-P

logo-seInlägg i samarbete med Hälsans kök

Ägg & bacon cocotter

cocotter_egg_bacon
Efter en skön och avkopplande lördag med sovmorgon, sen frukost, eller snarare brunch med pannkakor och cocotter har vi ägnat dagen åt att rita & måla med barnen tills jag kom på strax innan 17 att det ju faktiskt är trettondagsafton idag och då äter alla ölänningar kroppkakor… Visste väl att jag hade glömt nåt!?!

Men sagt o gjort, några minuter innan klockan slog 17 åkte Nicke iväg och köpte nykokta kroppkakor borta hos ”Eva´s kroppkakor” i Salomonstorp! TACK mannen, det gjorde du bra! :-P

Nog så skönt ändå att inte va helt slut efter en dags kroppkake-kokande.
Ja, så här är jag NU! 
Proppmätt efter två kroppkakor och har äntligen satt mig för att blogga upp detta vansinnigt goda, otroligt enkla men ändå lyxiga recept med små cocotter a la ägg & bacon!

Ni kan aldrig ana hur gott det är…

6 st
Det här behöver du : 
6 skivor rostfranska
6 ägg
Persilja
50 gram bacon
2 msk grädde
Örtsalt

GÖR SÅHÄR : 
Kavla ut varje brödskiva med kavel riktigt tunt. Värm bröden lätt i micron så går det lättare att få ner dom i muffinsplåten utan att dom går sönder. Ett tips är att riva remsor av bakplåtspapper och lägga i muffinsplåten innan du trycker ner bröden då går de lätta att lyfta ur sen.

Knäck ett ägg i varje brödform. Strö över hackad persilja, strimlor av bacon som du lägger lite över kanten, örtsalt och några droppar grädde i varje.

Grädda i 225 grader ca 10-15 min beroende på hur ”tillagade” du vill ha äggen. Om ytan skulle börja bli något bränd men du ändå vill ha äggen mer tillagade kan du köra dom i micron före servering till önskad konsistens. Tänk också på att de fortsätter att tillagas en stund efter att du tagit ut dom ur ugnen.

ägg_muffinsplåt_bacon
”Brödkorg” med ägg och persilja. Glöm inte remsan med bakplåtspapper i botten så kan du enkelt o lätt lyfta ur dom sen när dom är klara.

cocotter_ägg_bacon
Bacon & örtsalt…

ägg_bacon_cocotter
Efter 12 minuter var jag nöjd. Äggulan är perfekt krämig. Vill man ha ägget mer tillagat går det utmärkt att köra några sekunder i micron före servering.

ägg_bacon_frukost_brunch
W
oooillaaaa!! :-P

egg_cocotte_bacon
Ett sånt här recept kräver sin ”insider-bild” också! ;-)

The post Ägg & bacon cocotter appeared first on Kryddburken.se.