Ratatouille med gulbetor och zucchini 2-3 port
2 stora gulbetor
1 liten zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten paprika
1 tomat
½ dl kokosolja
½ dl kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
Havssalt och vitpeppar
Skär grönsakerna i lika stora tärningar. Hetta upp kokosoljan och bryn gulbetorna några minuter, rör då och då.
Tillsätt zucchini och fräs med ett par minuter, låt dem bli lätt brynta.
Rör ner lök, paprika och tomat och stek en liten stund till.
Krydda och häll på kycklingfonden, låt bräsera i ca 10 minuter, tills gulbetorna mjuknat.
Servera till alla typer av grillat eller stekt fisk och kött, till exempel grillade revbensspjäll.
Mer Matkärlek till folket
Nu är det bara några få dagar kvar på insamlingskampanjen för att få tillbaka tidningen Matkärlek till oss prenumeranter och till tidningskiosken.
Bidra gärna med en liten eller stor slant, så kan svenska folket snart ha en riktigt läsvärd LCHF/Paleotidning i sin hand igen.
Alla har ju inte dator och kan ta del av alla gratisrecept utan vill gärna läsa tidningar och kokböcker istället.
Läs mer om hur du gör för att bidra genom att klicka på bilden nedan så kommer du till insamlingen.
Bilden är från en artikel där jag medverkade i Matkärlek häromåret.