Chilimajonnäs till grillad korv

Snabbfixat grilltips

Grillkorv kan bli riktigt bra mat om man väljer en korv med hög kötthalt och minimalt med tillsatser, ännu bättre blir det förstås om den är lokalproducerad.

I Jämtland har vi fler mathantverkare som gör riktigt bra korv, så det här är snabbmat jag njuter av lite då och då.

Här har korven fått sällskap av en smakrik majonnäs och friterade skivor av gulbeta.

Zucchini, aubergine, rättika eller blomkål passar också bra att fritera eller grilla som tillbehör.

Grillkorv DeLuxe 2 port

2 korvar av bra kvalitet

2-3 gulbetor, rödbetor går också fint

½ dl kokosolja

Salt

Skala och skiva betorna tunt eller om du hellre vill ha dem i strimlor.

Hetta upp kokosoljan och fritera skivorna på båda sidor så de får fin färg, 2-3 minuter på var sida.

Låt rinna av på ett hushållspapper och salta lätt.

Håll dem varma på ett fat i 175º medan du grillar eller steker korven.

Chilimajonnäs 2 port

1 dl majonnäs

1 msk sockerfri chilisås

1 msk hackad gräslök

1 riven vitlöksklyfta

Lite smulat flingsalt och chiliflingor

Rör samman ingredienserna till såsen, låt stå en stund så smakerna får mogna. Smaka av om du vill ha mer sälta eller chilisting.

Jag serverade korven med en örtig grönsallad med cocktailtomater och pumpafrön, ringlade olivolja och pressad citron över.

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Grillboksreklam

Fler goda tips och recept till vårens och sommarens grillfester hittar du i min grillbok, Birgitta Höglunds bästa grilltips.

I länken kan du beställa den fraktfritt direkt från förlaget för bara 195 kr, här nedanför ser du några av rätterna i boken.

Bokens förord om grillandet genom tiderna och matens positiva inverkan på vår hälsa är skrivet av Jenny och Magnus Andersson på Paleobloggen Under vårt tak.

Här kan du läsa en recension av grillboken på Bokus, nedanför följer några av Mikael Eriksson foton på mina recept från boken.

”Grillar gärna och njuter av hälsosam mat.
Boken lockar till att testa sånt man inte tänkt på att grilla.
Känns även som en fin present att skicka istället för blommor/choklad…
Jag har, liksom författaren, ätit mig till bättre hälsa.
Boken ger många fina recept om man vill njuta både av det goda och nyttiga.
Alla vackra foton i boken blir en ytterligare bonus.”

Spare Ribs BBQ Foto Mikael Eriksson

Parmalindat, fyllt kycklinglår från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Färskoströra från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Apelsinmarinerade grillspett Foto Mikael Eriksson

Gurkdrink från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson
Älgkorv med friterade gulbetor och chilimajonnäs

Älgkorv med friterade gulbetor och chilimajonnäs

Grillkorv DeLuxe 2 port

2 älgkorvar eller annan korv av bra kvalitet

2-3 gulbetor, rödbetor går också fint

½ dl kokosolja

Salt

Skala och skiva betorna tunt eller om du hellre vill ha dem i strimlor.

Hetta upp kokosoljan och fritera skivorna på båda sidor så de får fin färg, 2-3 minuter på var sida.

Låt rinna av på ett hushållspapper och salta lätt.

Håll dem varma på ett fat i 175º medan du grillar eller steker korven.

Chilimajonnäs 2 port

1 dl majonnäs

1 msk chilisås

1 msk hackad gräslök

1 riven vitlöksklyfta

Ev lite salt och extra chiliflingor

Rör samman ingredienserna till såsen, låt stå en stund så smakerna får mogna.

Servera med en grönsallad och pumpakärnor.

Grillkorv DeLuxe


Älgkorv med friterade gulbetor och chilimajonnäs

Älgkorv med friterade gulbetor och chilimajonnäs

Grillkorv DeLuxe 2 port

2 älgkorvar eller annan korv av bra kvalitet

2-3 gulbetor, rödbetor går också fint

½ dl kokosolja

Salt

Skala och skiva betorna tunt eller om du hellre vill ha dem i strimlor.

Hetta upp kokosoljan och fritera skivorna på båda sidor så de får fin färg, 2-3 minuter på var sida.

Låt rinna av på ett hushållspapper och salta lätt.

Håll dem varma på ett fat i 175º medan du grillar eller steker korven.

Chilimajonnäs 2 port

1 dl majonnäs

1 msk chilisås

1 msk hackad gräslök

1 riven vitlöksklyfta

Ev lite salt och extra chiliflingor

Rör samman ingredienserna till såsen, låt stå en stund så smakerna får mogna.

Servera med en grönsallad och pumpakärnor.

Grillkorv DeLuxe


Ratatouille till grillat

Ratatouille med gulbeta

Ratatouille med gulbetor och zucchini 2-3 port

2 stora gulbetor

1 liten zucchini

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 liten paprika

1 tomat

½ dl kokosolja

½ dl kycklingbuljong

1 tsk paprikapulver

1 tsk torkad timjan

Havssalt och vitpeppar

Skär grönsakerna i lika stora tärningar. Hetta upp kokosoljan och bryn gulbetorna några minuter, rör då och då.

Tillsätt zucchini och fräs med ett par minuter, låt dem bli lätt brynta.

Rör ner lök, paprika och tomat och stek en liten stund till.

Krydda och häll på kycklingfonden, låt bräsera i ca 10 minuter, tills gulbetorna mjuknat.

Servera till alla typer av grillat eller stekt fisk och kött, till exempel grillade revbensspjäll.

Skär upp spjällen och låt eftersteka en stund

Mer Matkärlek till folket

Nu är det bara några få dagar kvar på insamlingskampanjen för att få tillbaka tidningen Matkärlek till oss prenumeranter och till tidningskiosken.

Bidra gärna med en liten eller stor slant, så kan svenska folket snart ha en riktigt läsvärd LCHF/Paleotidning i sin hand igen.

Alla har ju inte dator och kan ta del av alla gratisrecept utan vill gärna läsa tidningar och kokböcker istället.

Läs mer om hur du gör för att bidra genom att klicka på bilden nedan så kommer du till insamlingen.

Bilden är från en artikel där jag medverkade i Matkärlek häromåret.

Artikel om mig och mina kokböcker i Matkärlek