Första inläggen
Idag är det 11 år sen jag startade min blogg efter en tretimmarskurs i bloggkunskap på Umeå Universitet.
Det var den enda gång jag studerat på ett universitet, men kunskapen jag lärde mig på den teknikfestival jag deltog i fastnade faktiskt riktigt bra.
Jag kunde då väldigt lite om datorer, har inte lärt mig så mycket mer nu heller, annat än bloggandet.
Men det har ju fungerat rätt bra ändå, häromdagen passerade bloggen 7,5 miljoner visningar.
Här följer de två första inläggen som jag publicerade den 11 juni 2009, samma dag som jag hade gått bloggkursen.
Ekologiska ägg från Kreta
VILKET KOM FÖRST, HÖNAN ELLER ÄGGET?
Det här är mitt första försök att blogga.
Vilken möjlighet att få ut mina recept till en stor publik!
Välkommen till min blogg!
Äggröra
- 2 Ägg
- 3 msk Grädde
- Smör
- Hackad Gräslök
- Salt o Peppar
Smält smöret, rör ner äggen. Tillsätt grädden och värm försiktigt under omrörning. Krydda med gräslök, SoP.
Vaktelägg
Som du ser var det väldigt enkla recept som jag började med för att kunna inspirera till lättlagad och näringsrik matlagning.
Jag fick fin draghjälp i början, skickade länken till Diet Doctor och Annika Dahlqvist som skrev om min nya LCHF-blogg.
Att jag började skriva bloggen om min dagliga mat har även lett till att jag fått skriva hela 6 kokböcker.
Annika blev även medförfattare till min första kokbok LCHF för seniorer som kom 2011, den finns nu med i nyutgåvan Gammaldags husmanskost på nytt sätt.
Här hittar du alla mina böcker på svenska, i marginalen hittar du även länkar till de 3 på engelska, 1 på norska och en på finska.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Diabeteskokboken för män
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Jag i maj 2009
Min första selfie togs också 2009, hade fått låna en digitalkamera
Här ovan några bilder från Agia Marina på Kreta strax innan jag startade bloggen.
Då var jag fortfarande rätt så handikappad efter min steloperation, gick med fotskena och hade problem av fibromyalgin.
Vill du veta mer om hur jag lyckats bli så pigg och frisk som jag är idag, så finns hela berättelsen om min hälsoresa i nya kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Selfie tagen i Makrigialos på Kreta hösten 2019
Jag i maj 2020 Foto Claudio Britos