Tomtens snabba jultips – Äggröra med goda julsmaker

Juligt frukosttips

Tomtens tips idag är en riktigt god och mättande äggröra kombinerad med goda smaker från äpple, mandel och kanel.

Frukosten ger rejält med energi, bra att ladda med extra ork nu så här veckorna innan jul.

Den fina Tomten på bilden med äggröran har bott hos mig i 60 år.

Jag fick den när jag var liten och den har sen jag blev vuxen alltid haft hedersplatsen i mitt kök i juletid.

Snabb julfrukost 2 port

4-5 ägg

1 dl grädde/kokosgrädde

25 g skållade mandlar

1 juläpple

50 g smör

Salt efter behag

Vispa ihop ägg och grädde med lite salt. Skär äpplet i små tärningar.

Bryn smöret och fräs äppeltärningar, mandel och kanel en liten stund.

Häll på äggsmeten och rör hela tiden mot botten.

Ta kastrullen från värmen efter en minut och fortsätt röra lite till.

Blanda i mer grädde om du vill ha en krämigare röra.

Smaka av om äggröran är lagom salt.

Pudra över ordentligt med kanel och njut av en riktigt mättande julfrukost, en kopp te till värmer gott i vinterkylan.

Julklappstips

Än hinner du beställa julklappsböcker, antingen på nätet eller hos din lokala bokhandlare.

Här nere kommer länkar till mina populära kokböcker på Bokus, bara de två översta finns kvar som inbundna.

De nedre är helt slutsålda från förlaget men de kan laddas ned till dator eller platta som PDF.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med Lars-Erik Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Mandelvåfflor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Erikson
Glutenfritt julbröd med torkade aprikoser

Saftigt bröd med julsmak

Idag bjuder jag på ett riktigt saftigt och smakrikt matbröd, perfekt till skinkmackan nu i jul.

Här har jag smaksatt ett hasselnötsbröd med torkad frukt och juliga kryddor, det ger härlig smak till brödet och sprider underbara juldofter i köket.

Vill du baka brödet utan frukt så kan du använda tre medelstora, kokta rödbetor istället, som du skär ner och mixar med kryddblandningen.

Är du allergisk mot nötter och mandel kan du använda pumpafrömjöl av finmixade pumpafrön.

Julbröd 1 formbröd

4 ägg

200 g mixade hasselnötter

100 g smör eller kokosolja

6-8 eko torkade aprikoser eller plommon

2 dl vatten

1 dl kokosnötmjöl

1 dl psylliumhusk

2 msk mörk balsamvinäger

2 tsk bakpulver eller 1 tsk bikarbonat

1½ tsk salt

1 tsk malet pomeransskal

1 tsk mald fänkål

1 tsk mald anis

1 tsk mald ingefära

1 tsk malda nejlikor

½ tsk mald kardemumma

Skär aprikoser/plommon i mindre bitar. Koka upp med vatten, smör eller kokosolja, vinäger, kryddor och salt.

Vill du ha mycket julsmak på brödet kan du ta mer av kryddorna, det här blev lagom för mig.

Låt puttra 10 minuter tills det blivit en tjock gröt. Låt svalna och mixa slätt.

Mixa eller mal hasselnötterna till ett lite grövre mjöl. Du kan också använda färdigköpt hasselnötsmjöl.

Mald mandel eller mandelmjöl går också bra, men använder du det färdigköpta som är gjort på skållad mandel så blir brödet inte lika mörkt.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen tjockt.

Blanda den mixade kryddgröten med mjölet och rör ner äggen i degen.

Det blir en rätt tjock deg så blanda den väl.

Smörj en brödform på ca 1 liter. Tryck ner degen ordentligt med hjälp av en slickepott.

Släta till ytan och täck med ugnsfolie. Grädda på 150º med folien på i 45 minuter.

Ta av folien och grädda 45 minuter till. Låt svalna en stund i formen och stjälp sen upp på galler.

Låt kallna, svep in i en ren bakduk och lägg i en plastpåse i kylen att mogna tills nästa dag.

Brödet passar bra att frysa så du kan baka några nu och ge bort i julklapp.

Tomten och ägg

Julklappstips

I länkarna nedan till Bokus hittar du mina kokböcker, de två översta är de som finns kvar att köpa inbundna, så de kan bli ett hårt paket under granen.

De tre nedersta finns nu bara att ladda ned som E-bok, den perfekta julklappen till den som har fullt i bokhyllan eller hellre läser recepten digitalt.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Glutenfria brödrecept från Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Foto Mikael Eriksson

Mitt bästa recept på inlagd sill

Min julsill

Det här sillreceptet använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3.

Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar.

Honung, sukrin eller björksocker fungerar att byta till samma mängd.

Jag använder inte stevia eftersom jag inte tycker om smaken, så använder du det som sötning så får du smaka dig fram till lagom mängd.

Mindre sötning med socker/honung påverkar inte hållbarheten på inläggningen.

Salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid.

Däremot vet jag inte om sukrin, stevia eller björksocker kan ha någon annan kemisk påverkan på inläggningen, så där rekommenderar jag att du äter upp sillen inom ca en vecka.

Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning.

I våra östra grannländer används inte socker överhuvudtaget till inläggningar av den här typen.

Sillindustrins inläggningar är ofta väldigt söta, så var det inte i de svenska, traditionella recepten förr.

Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser.

Sillen behöver dra åt sig av en ättikslag först, annars blir det en smaklös och tråkig anrättning.

Nu framemot jul kommer jag att dela med mig av några smaksatta sillar, där använder du den här sillen som bas.

Det här receptet kan du dubbla eller tredubbla om du vill ha riktigt mycket sill till jul.

Inlagd sill

Grundrecept på inlagd sill

4 urvattnade saltsillfiléer

1½ dl ättikssprit 12%

1½ dl valfri sötning

3 dl vatten

1 rödlök

1 morot

10 kryddpepparkorn

3 lagerblad

Använd färdig urvattnad inläggningssill eller lägg saltsill i blöt över natten i kylen, i en stor bunke fylld med vatten.

Skär en liten bit ur tjockaste delen på filén och smaka om den är lagom salt.

Tycker du den fortfarande är för salt så byt vattnet och låt stå i kylen några timmar till.

Blanda allt till lagen, rör då och då tills sockret löst sig. Skiva lök och morot tunt.

Lägg ner i ättikslagen tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.

Skär sillen i sneda bitar och lägg i en burk. Häll över lagen och blanda om.

Ställ i kyl och låt dra några dagar. Smaka av om det eventuellt behövs mer ättika eller socker.

Juliga boktips

Vill du ha fler tips på goda rätter till julhelgerna eller att ge bort som ätbara julgåvor så hittar du mängder med passande recept i mina kokböcker här nedanför.

Böckerna blir förstås också fina och uppskattade julklappar, antingen som inbundna eller som E-bok att ladda ner till mottagarens platta eller dator.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Gubbröra från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson
Lättlagad julostkaka på keso med saffran
Saffransostkaka LCHF

Min juligaste ostkaka

Den här falska ostkakan gjord på keso brukar jag göra ofta i juletid.

Den är så lättfixad och god, passar lika fint till frukost som efter torsdagssoppan, till mellanmål eller kvällsfika.

Vill du variera smaksättningen så kan du tillsätta rivet apelsinskal och kardemumma/kanel eller finriven bittermandel istället för saffran.

Saffranspannkaka LCHF

Ostkaka med keso  2-4 port

3 ägg

1 dl keso

½ dl grädde

0,5 g saffran

1 nypa salt

Mixa keso och grädde slätt. Mixa hastigt i ägg, saffran och lite salt. Smaka av och häll upp i en liten, smord ugnsform.

Täck eventuellt formen med smord folie så den behåller sin vackra, gula färg under gräddningen. Grädda i ca 30 minuter på 175°.

Servera ostkakan ljummen tillsammans med bär och gärna en klick lättvispad grädde.

Fler av mina glutenfria recept med färre kolhydrater hittar du i kokböckerna nedan.

Kanske kan de hamna i några hårda paket i julklappssäcken?

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

mandelpepparkakor
Mandelpepparkakor från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson

Lättlagad gratäng med morötter, svamp och keso

Vegetarisk julmat

Dagens mattips är en variant av min mammas morotslåda som vi åt på jularna när jag var liten.

Mamma kom från Pargas i Finland, där är det tradition med olika rotsakslådor till julmaten, den med morötter har alltid varit min favorit.

Jag brukade göra hennes morotslåda med ris till julborden på restaurangerna där jag jobbade, tyckte att det var lite för lite vegetariska inslag i våra svenska julmatstradition.

Du hittar min lågkolhydratvariant av den lådan i E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Morotslåda ur LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson
Finsk morotslåda LCHF
Foto Mikael Eriksson

Jag använder ofta morötter i min matlagning vilket du kan märka både här på bloggen och i alla mina åtta kokböcker.

Dagens recept har jag kallat gratäng eftersom den är rätt långt ifrån originallådan.

Hoppas du kommer att tycka om den, det är både nyttig och rätt billig mat.

Morotsgratäng 4 port

2 stora morötter (ca 300-350g)

2 dl hackad, brynt blandsvamp

2 ägg

1 dl keso

1 dl grädde

½ dl hackade nötter eller pumpafrön

1 krm riven muskot

Salt och peppar

Skala och skär morötterna i bitar och koka mjuka i lite lättsaltat vatten.

Pressa i purépress och blanda med svamp, nötter, keso, ägg och grädde.

Rör om ordentligt så det blir en slät smet, smaksätt med muskot, salt och peppar.

Häll upp smeten i en smord ugnsform och grädda på 175° i 40 minuter.

Servera den som på bilden högst upp med skirat eller brynt smör, som tillbehör till varmrätten eller till köttbullar, prinskorv och julskinka på julbordet.

I länkarna nedan kan du läsa mer om mina kokböcker, du kanske börjat fundera på vad du ska önska dig i julklapp eller ge bort till någon du tycker om.

Den turkiska morotsröran nedanför länkarna passar också väldigt bra till julmaten, den vegetariska chilin med morötter är riktigt god vardagsmat.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Turkisk morotsröra från min grillkokbok
Foto Mikael Eriksson
Chili sin carne från bönkokboken
Foto Veronica Kindblad
Halloumibröd till helgbrunchen

Halloumibröd från Långkok för LCHF och Paleo... Foto Mikael Eriksson

Halloumibröd Foto Mikael Eriksson

Ostbröd med frön

Dagens recept är ett riktigt gott, lättbakat och proteinrikt ostbröd, bakat med halloumi och frön.

Halloumi, eller eldost som är ett av namnen när den tillverkats i Sverige, är en väldigt bra ost att riva ned i olika sorters bröd.

Bullar som passar riktigt bra som frukostbröd eller som tillbehör till en värmande soppa, sallad eller till skaldjur.

Värm dem gärna 5 minuter på 150 grader innan serveringen så blir de som nybakta.

Halloumibröd

Fröbröd med halloumi ca 8 st

3 äggvitor

2½ dl riven halloumi

1½ dl sesamfrön

½ dl linfrön

2 msk olivolja

ca 1 krm salt

Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda ner riven ost, frön, olivolja och salt.

Eftersom osten är rätt salt, så smaka av försiktigt med saltet.

Låt smeten svälla i en timme. Forma ovala bröd med en matsked eller slev, lägg på bakplåtspapper.

8 större eller 12 mindre blir det av den här satsen.

Grädda gyllenbruna på 175°  i 15-20 minuter, beroende på storleken på bullarna.

Receptet finns i min senaste kokbok Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker, skriven med Lars-Erik Litsfeldt som ligger bakom många populära böcker om diabetes.

Tycker du om recepten jag delar härinne så ta gärna en titt på den och mina tidigare kokböcker som du kan läsa mer om i den här länken.

Nu närmar sig julmånaden med stormsteg så när du ändå är igång och bakar kan du prova mitt recept på pepparnötter med ädeloströra.

Det är mitt bidrag denna månad till hälsosajten Mandarin, där finns mycket intressant läsning om kost och hälsa.

Receptet kommer från min slutsålda kokbok Baka med frukt & grönt, jag håller på att försöka få den utgiven på nytt då den blivit väldigt populär.

Tacokryddad kycklingpaj
Tacokryddad kycklingpaj i kikärtsskal Foto Veronica Kindblad

Paj till fredagsmyset

Fredagstipset jag bjuder på idag är en tacopaj med kyckling, den har ett pajskal gjort på kikärtor som blir riktigt frasigt och gott.

Här har jag använt rester från ett kycklingbuljongkok till fyllningen, det går förstås lika bra med grillad eller ugnsstekt kyckling.

Du kan variera pajen genom att fylla den med till exempel köttfärs, varmrökt lax eller stekt svamp och grönsaker.

För en mjölkfri paj, byt ut smöret mot kokosolja och ost/smetana i äggstanningen mot 2 dl majonnäs och 2 extra ägg.

I receptlänkarna bland ingredienserna hittar du en tacokryddad köttfärspaj och en grönkålspaj med ugnstorkade cocktailtomater.

Tacokryddad kycklingpaj i kikärtsskal 4 port

Pajdeg:

3 dl kokta kikärtor

½ dl mandelmjöl

3 msk smält smör

Ca 1 tsk salt

Mixa alla ingredienser till degen i matberedare.

Knåda ihop till en platt kaka, svep in i plastfilm och låt vila i kylen en timme.

Ta fram och kavla ut degen mellan plastfolie, lägg den i en smord pajform med löstagbar kant.

Du kan också trycka ut degen i formen, det går enklast om du lägger plastfolie över.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 175˚ i 15 minuter.

Fyllning:

4 dl strimlat kycklingkött från buljongkoket eller från en grillad kyckling

2 dl strimlad paprika

2 dl strimlad purjolök

1-2 msk av min hemgjorda tacokrydda

25 g smör

Äggstanning:

5 ägg

2 dl riven, lagrad ost

2 dl smulad fetaost

2 dl smetana eller crème fraiche

2 tsk tacokrydda

Salt

Till garneringen:

Ugnstorkade cocktailtomater

Vispa ihop äggen med smetana och smulad fetaost.

Smaka av med lite salt och tacokrydda, tänk på att fetaosten är rejält salt.

Fräs kycklingbitar, paprika och purjo några minuter med tacokrydda och salt.

Låt svalna en stund och sprid ut jämnt över det förgräddade pajskalet. Häll äggstanningen över.

För en ännu mer mättande paj kan du strö över lite kikärtor eller bönor innan du häller på äggstanningen.

Garnera pajen med cocktailtomater och grädda i mitten av ugnen i 30-40 min på 175°.

Låt svalna en stund i formen innan pajen skärs upp i bitar.

Ska pajen serveras till många, kyl då ner den först innan den skärs upp, då blir bitarna jämna och fina.

Pajen går också bra att frysa, för att tas fram för långsam upptining i kylskåp.

Värm bitarna på en plåt på 150° i ca en halvtimme.

Receptet kommer från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som jag skrev tillsammans med LCHF-författaren Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta diabetiker.

Den inbundna kokboken är slutsåld men här finns den att ladda ned som E-bok.

Fler av mina bästa recept och tips med bönor och andra baljväxter hittar du i Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker och i Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

Ett gott tillbehör till pajen är den här färgstarka rödbetstzatzikin, den kommer från Gröna, sköna tillbehör.

För dig som föredrar digitala kokböcker så hittar du den E-boken i den här länken.

Min bästa laxpudding med fetaost och morot

Populär pudding

Dagens lättlagade mattips är en riktigt smak- och näringsrik fiskpudding som ger gott om energi.

Det här receptet har blivit väldigt populärt bland mina följare, så nu när så många fler börjat upptäcka min blogg är det dags att det får visa upp sig igen.

Laxpudding görs traditionellt med kokt ris, den här varianten med riven fetaost och morot blir ännu godare än originalet tycker jag.

Vill du hellre göra en laxpudding med blomkål så hittar du det här.

Laxpudding med fetaost

Laxpudding med skirat smör 2 port

100 gram varmrökt lax eller annan rökt fisk

2 ägg

2 dl grädde

50 g fetaost

1 riven, stor morot

1 gul lök

½ dl finhackad dill

Salt och peppar

50 g smör till serveringen

Riv fetaosten grovt. Vispa ihop ägg och grädde.

Hacka löken fint och rör ner den i äggsmeten, tillsammans med fetaost, morot och dill.

Dela laxen i mindre bitar och vänd försiktigt ner i smeten.

Smaka av försiktigt med kryddor, laxen och osten är båda salta. Häll upp i en smord ugnsform.

Grädda på 175° i ca 30 minuter, tills puddingen stelnat och fått färg.

Smält under tiden smöret på svag värme, ställ åt sidan och låt klarna.

Servera laxpuddingen med en sallad och skirat smör.

Fler recept på min typ av naturligt god mat hittar du i kokböckerna här nedan.

Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Lättlagad husmanskost – Fiskpudding med gräslök och brynt smör

Resträtt

Den här veckan delar jag recept på lättlagade rätter för att slå ett slag för vår svenska husmanskost.

Här hittar du gårdagens recept, fläsk med en gräddig löksås.

Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen efter helgen.

När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra.

Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.

Fiskpudding 4 port

4 dl kokt, stekt eller rökt fisk i små bitar

4 ägg

4 dl grädde eller kokosgrädde

2 dl riven, lagrad ost eller 1 dl majonnäs

1 dl hackad gräslök

ev ½ dl rökt kaviar

Salt och peppar efter smak

1 skivad spetspaprika till garnering

100 g smör

Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar.

Häll upp i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 40 minuter.

Smält smöret i en kastrull och låt det få en lätt brynt färg, håll koll så det inte blir för mörkt.

Låt puddingen stanna en stund i formen och servera den sen med brynt smör skedat över.

En syrlig rödkålssallad blir ett gott tillbehör.

Farsdagstips

På söndag den 10 november är det Fars Dag, är din pappa matintresserad så kan någon av mina kokböcker bli en fin present som han får glädje av länge.

Här nedan kan du läsa mer om mina kokböcker, de tre översta är inbundna och de längst ner är slutsålda som riktig bok men finns att ladda ned som E-bok direkt till din pappas dator eller platta.

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)

Gröna, sköna tillbehör (E-bok)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Dr Annika Dahlqvist)

Stekt torskrygg med brynt pepparrotssmör och broccolimos från Stora diabeteskokboken Foto Mikael Eriksson
Lättbakat ostbröd till frukosten

Lättbakad helgnjutning

Idag får du ett tips på ett riktigt lättfixat frukostbröd, lika gott till helgbrunchen som till kaffet på vardagar.

Det här receptet hittade jag på i början av min 15-åriga bloggkarriär, då jag tyckte att de flesta glutenfria lågkolhydratbröd jag hittade på nätet mest bara smakade stekt ägg.

Här ger grovriven halloumin såväl god smak och tuggmotstånd som rejält med näring.

Glutenfritt frukostbröd ca 20 st små

2 dl riven halloumi

2 ägg

1 ½ dl crème fraiche

25 g smält smör

½ dl hela psylliumfrön

2 msk helt linfrö

2 msk sesamfrön

2 msk kokosflingor

1 tsk pofiber

½ krm salt

Rör ihop ägg, crème fraiche och smör i en bunke.

Blanda ner alla frön, kokos, pofiber, salt och ost.

Låt smeten stå i kylen och svälla i 2 timmar.

Forma till matskedsstora bollar och lägg på bakplåtspapper.

Bred ut till platta kakor och grädda på 200° i 15 minuter. Låt svalna på galler.

Lösfrys och ta fram och tina i ugn eller brödrost eftersom.

Fler glutenfria brödrecept som bakats i mitt kök hittar du i kokböckerna nedan.

På bilden längst ner ser du ett fröknäcke med torkade nässlor och parmesan från Gröna, sköna tillbehör, bilden tog jag en härlig sensommardag i Funäsdalen.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker skriven med Lars-Erik Litsfeldt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist