Snabba resträtter
Då var vi framme vid den sista påskdagen för den här gången, hoppas du haft en lugn och skön helg.
Jag och Lennart har firat på tumanhand i Stockholm, ätit gott och promenerat i vårsolen som idag bytts ut mot snöstorm, typiskt aprilväder.
Vi ser båda mycket fram emot att kunna träffa nära och kära framåt sommaren, men vi har ju vanan inne sen många år utomlands på vintrarna att vara bara vi i en trång lägenhet.
Vi har ett minimalt kylskåp i det lilla pentryt här, så det blir ofta nya, enkla rätter tillagade på rester från gårdagen.
Idag får du tips på tre rätter av det som kan finnas kvar hemma i din kyl efter helgerna.
Frukosttips – Krämig fisksallad
Rör ut finhackade fiskrester från påskbordet med majonnäs, pressad citron, havssalt, chiliflingor och massor av dill.
Servera med getost och stekta ägg.
Lunchtips – Gräddig tomatsås till köttbullar 4 port
4 tomater
2 schalottenlökar
50 g smör
3 dl grädde eller kokosgrädde
½ dl hackad, färsk timjan
2 msk äppelcidervinäger
Salt
Chiliflingor
Hacka löken fint och skär tomaterna i små bitar.
Bryn smöret lätt, fräs löken så den blir genomskinlig.
Häll ner tomaterna och låt fräsa med en stund.
Krydda och häll på vinäger, låt den koka in i tomaterna. Slå på grädden och låt puttra 10 minuter.
Rör mot slutet ner finhackad timjan.
Servera köttbullarna med såsen och smörstekt, strimlad kål. Bönpasta eller kokt blomkål är också gott till.
Middagstips – Varm lammsallad med paprika och örter 2 port
300 g fint tärnad lammstek
1 grön paprika
1 röd paprika
1 tomat
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk olivolja
2 tsk pressad citron
1 tsk timjan
1 tsk mynta
½ tsk chiliflingor
Salt
Bryn lammtärningarna ordentligt i smör och olja.
Krydda med salt, chili, citron och örter.
Tärna grönsakerna fint och låt dem steka med köttet i 10 minuter.
Smaka av om det behövs mer salt.
Servera grytan med aioli och en sallad eller brynt blomkål.
Gör gärna ett besök inne hos min bloggvän Pernilla Lantz som skriver en intressant Livsstilsblogg om KETO, LCHF och Träning.
Där kan du hitta mycket gott och en hel del träningstips, idag skriver hon en recension av min nyutkomna bakbok, Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt.
Här ser du mina ostvåfflor från boken i Pernillas lyxiga påskversion.