Lördagsgodis på mitt sätt
Ibland är det riktigt gott med en smoothie, ett bra sätt att få i sig en hel mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter utan att behöva äta en stor tallrik med råkost.
Tar man den som en återhämtningsdryck efter träning eller som en nyttigare dessert, då får kroppen verkligen glädje av alla näringsämnen.
Nu i influensatider är det extra viktigt att vi förser oss med naturliga mediciner från växtriket.
När man som jag blivit lite äldre, kan det vara besvärligt för mage/tarm att smälta alla hårda fibrer som finns i bladgrönt och råkost, då kan det vara bra att finfördela nyttigheterna först.
Gillar du min typ av smoothies, så kommer du att hitta fler i Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, som kommer ut den 2/4.
Här på Adlibris kan du förhandsbeställa den för bara 199 kronor, en bra investering för din framtida hälsa.
Röd smoothie 4 port
2 dl vatten, kokosvatten, nyponte eller kombucha
2 dl bladpersilja, rucola eller bladspenat
1 stor, kokt rödbeta
6 jordgubbar eller 15 hallon
1 pressad citron eller lime
1 kiwi
2 msk färsk ingefära i bitar
1 msk macadamiaolja eller avokadoolja
Lägg ner alla ingredienser i en mixerbunke, mixa slätt och häll upp i glas.
Jag äter alltid smoothie med en sked, så tar den lite längre att få i sig och mättar bättre.