Brukar ni göra fattiga riddare hemma hos er? Jag fick det ofta som liten när jag var sjuk och var hemma från skolan. Gjorde det ofta när Joline och Max var mindre också, en riktig favorit som med fördel serveras nystekta med en kula vaniljglass och sirap på. Supergod dessert även till vuxna!
4 st
Det här behöver du :
4 skivor vitt franskbröd
1,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 ägg
GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop mjölet med mjölken, tillsätt äggen och vispa smeten slät. Doppa skivor av vitt franskbröd i smeten och lägg i stekpanna med smör i. Strö över socker och kanel. Smeten som blir kvar slår jag på skivorna och vänder ett par gånger till. Stek inte på för hög värme så sockret bränns. Avsluta med att pudra över socker och kanel och servera med glass och sirap.
Barnsligt gott!
Ännu en smoothie
Som jag skrev häromdagen så har vi testat lite olika sorters smoothies sen vi kom ner till Alanya.
Vi har ju så fantastiskt fina grönsaker och frukter här, så det kändes kul att testa några olika varianter, här hittar du min smoothie med rödbetor.
Under den första veckan har vi tagit den som återhämtning efter träning eller som en liten dessert efter maten.
Men efter en vecka har vi nu kommit på att vi hellre äter våra gröna blad som sallad till maten och blandar ner lite avocado och frukt i den istället.
Vi tar nu ett litet glas pressad citron, blodapelsin och ingefära till brunchen som en extra antioxidantshot.
Nedan följer några bilder från senaste dagarnas promenader runt stan.
Jag är så glad och tacksam att jag nu klarar att gå i trappor och backar, något som var omöjligt till för bara några år sen.
Maten och all träning jag lagt ner ger resultat, nu vid 55 känner jag mig starkare än på många år.
Grön smoothie 2-4 port
3 dl gröna blad, rucola och bladpersilja
2 dl vatten
1 pressad citron
2 msk färsk ingefära i bitar
1/2 avokado
1/2 banan
1/2 äpple
1 msk macadamiaolja
Blanda alla ingredienser i en mixerbunke, mixa och slå upp i glas.
Har du inte macadamiaolja kan du använda smält kokosolja, men se då till att alla ingredienser är rumstemperade så den inte stelnar till små fettpärlor.
Den här satsen räcker till två stora glas eller fyra mindre om du hellre äter den som vi, som dessert på en brunch.
Ännu en smoothie
Som jag skrev häromdagen så har vi testat lite olika sorters smoothies sen vi kom ner till Alanya.
Vi har ju så fantastiskt fina grönsaker och frukter här, så det kändes kul att testa några olika varianter, här hittar du min smoothie med rödbetor.
Under den första veckan har vi tagit den som återhämtning efter träning eller som en liten dessert efter maten.
Men efter en vecka har vi nu kommit på att vi hellre äter våra gröna blad som sallad till maten och blandar ner lite avocado och frukt i den istället.
Vi tar nu ett litet glas pressad citron, blodapelsin och ingefära till brunchen som en extra antioxidantshot.
Nedan följer några bilder från senaste dagarnas promenader runt stan.
Jag är så glad och tacksam att jag nu klarar att gå i trappor och backar, något som var omöjligt till för bara några år sen.
Maten och all träning jag lagt ner ger resultat, nu vid 55 känner jag mig starkare än på många år.
Grön smoothie 2-4 port
3 dl gröna blad, rucola och bladpersilja
2 dl vatten
1 pressad citron
2 msk färsk ingefära i bitar
1/2 avokado
1/2 banan
1/2 äpple
1 msk macadamiaolja
Blanda alla ingredienser i en mixerbunke, mixa och slå upp i glas.
Har du inte macadamiaolja kan du använda smält kokosolja, men se då till att alla ingredienser är rumstemperade så den inte stelnar till små fettpärlor.
Den här satsen räcker till två stora glas eller fyra mindre om du hellre äter den som vi, som dessert på en brunch.