Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen
När jag säger:-”Idag blir det fisk!”Då jublar maken. Jag jublar inte lika mycket men älskar man att laga mat så lagar man all mat för att det är så roligt när det blir uppskattat!Jag äter fisk och tycker det är hyffsat gott men absolut inget jag beställer ute på restaurang direkt. Detta var däremot så […]
Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen
När jag säger:-”Idag blir det fisk!”Då jublar maken. Jag jublar inte lika mycket men älskar man att laga mat så lagar man all mat för att det är så roligt när det blir uppskattat!Jag äter fisk och tycker det är hyffsat gott men absolut inget jag beställer ute på restaurang direkt. Detta var däremot så […]
Ugnsbakad lax med himmelskt god sås
Såhär lagar du världens godaste ugnsbakade lax med en härligt krämig sås. Ja, det är sant. Så galet gott. En fiskrätt utan sås? Det finns väl knappast? Jag är ju inte en storfavorit när det gäller fisk men får jag göra en god sås till så lagar jag det mer än gärna till övriga familjen […]
Ris och falukorvsgratäng
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta. Det gör du som du vill, efter eget tycke och […]
Kycklinggratäng med tomat och mozzarella
Dagens middagstips är en otroligt smakrik och fyllig kycklinggratäng med härliga smaker av tomat och mozzarella. Lite hetta av sambal oelek, allt i en form med en mustig buljong. Lika gott att servera med ett rustikt bröd som till pasta eller ris. Dofterna i köket får man på köpet. En middag som garanterat kommer göra […]
Pasta och bacongratäng
Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många. Ta […]
Italiensk kycklinggratäng
Söndagsmiddag. Vad äter ni idag? Varmt så in i norden och lite tröstmat kan väl vara på sin plats efter gårdagens förlust mot England. Lite tråkigt allt… Men inget gör en mer glad än framdukad hemlagad, god söndagsmiddag så jag bjuder  på er en god Italien-inspirerad kyckling med soltorkade tomater, oliver och parmesan. Allt i […]
Broccolilasagne med vit och grönmögelost

Vad säger ni? Vill ni ha tips på något riktigt gott och dessutom vegetariskt? Något som jag verkligen tycker om så är det broccoli i alla former och här har jag använt den i en enkel, vegetarisk lasagne. Precis lika god att äta som den är eller ihop med grillad kyckling eller kallskuret kött. Istället för bechamelsås har jag använt färsk vitost, finns olika sorter att välja på från olika märken. Den kan smulas eller tärnas och användas både i sallad eller i varma rätter. Supergod och krämig är den och har en fin sälta. Jag har inte använt några övriga kryddor eller salt i receptet, det blir otroligt gott bara som det är. En skvätt grädde och folie över och sen skjuts in i ugnen så blir det fantastiskt gott!😊

Följ mig även på Instagram @kryddburken för mer daglig uppdatering av allt som sker och händer här hemma.😊

4 port

Det här behöver du :

200 gram lasagneplattor

500 gram apetina vitost, tetra

2 broccolibuketter

4 stjälkar salladslök

140 gram kvibille ädelost

2 dl grädde

GÖR SÅHÄR :

Använd en smord ugnsfast form, mindre modell. (Ca 15*30cm) Börja med ett lager smulad vitost. Lägg på tre lasagneplattor. Smula över ett lager med vitost. Toppa med broccoli, finskuren salladslök och smulad ädelost. Upprepa en gång och avsluta med lasagneplattor och smulad vitost. Slå på 2 dl grädde. Täck formen med aluminiumfolie och skjuts in i ugnen ca 20 minuter. Ta av folien efter 20 minuter och stek i ugn ca 10 minuter till.

Lasagne Al forno

Hej på er! Nu blev det ett litet hopp sen sits och det har såklart med vårt lilla nytillskott att göra – Allan är hemma!

Lilla efterlängtade krabat har sovit sin första natt hemma på Öland.😉

Lilla och lilla… Åtta veckor och 10kg tung med dom största valptassar jag sett. En riktig dunderklump som spatserar vingligt fram. Klumpig, nyfiken och ett riktigt matvrak är han. Väckte mig inatt halv fyra och efter att ha nattats kl 22.00 igårkväll så höll han sig bra länge tycker jag. Men då var han verkligen kissnödig OCH hungrig som en varg! Därefter somnade han ett par timmar till innan frukostklockan ringde… En riktig Skalman är han. Äta, kissa, busa, sova…😉 Bronco fann sig väl till ro efter Allans hemkomst och dom verkar trivas ihop. En omställning för dom bägge, speciellt för Bronco som varit ensam om uppmärksamheten och nu fått konkurrens av lillebror. Han verkar dock väldigt nöjd ändå och delar med sig av både bäddar och leksaker och det är till och med okej att bli biten i skägget! 😉

En lördag som denna med strålande sol och två pigga pojkar är det tur att kylen är laddad med mat såsom denna lasagne jag gjorde häromdan. Färdig att bara värma när tiden är knapp och ta med sig ut och äta på altanen.

6 port

Det här behöver du :

1 sats bolognese

1 sats Bechamelsås

2 förpackningar färska lasagneplattor

(Felix a’ 200gram)

GÖR SÅHÄR :

Använd en ugnsfast form ca 20*35 cm. Varva sås/lasagneplattor/bolognese/ avsluta med lasagneplattor och häll över den sista såsen. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 30 min.

Bolognese :

400 gram blandfärs

150 gram sidfläsk

2 msk tomatpuré

1 gul lök

2 rivna morötter

1 burk finkrossade tomater

2 msk kalvfond

2 lagerblad

Vitpeppar

Salt

GÖR SÅHÄR :

Bryn färsen tillsammans med finskuret sidfläsk och tomatpuré. Tillsätt en hackad gul lök, finrivna morötter, en burk finkrossade tomater, kalvfond, lagerblad, vitpeppar och salt. Slå på 3 dl vatten och låt koka på låg värme ca 1 timme. Smaka av.

Bechamelsås :
100 gram smör

1 dl vetemjöl

8 dl mjölk

2 dl grädde

150 gram riven lagrad ost

Muskotnöt (riv på zestjärn, ca ½ krm)

Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en kastrull. Låt det bli lätt brynt. Dra kastrullen från plattan och vispa ner mjölet till en slät smet. Ställ tillbaka på plattan och vispa hela tiden. Ha mjölken nära till hands bredvid kastrullen så du kan slå på lite i taget och hela tiden fortsätta vispa vartefter såsen tjocknar. Sänk värmen till lägsta, vispa då och då så det inte bränner fast i botten men låt såsen koka ca 40 min. Smula ner eller riv ner osten på slutet. Låt osten smälta in. Riv över lite muskotnöt, och salt & vitpeppar. Smaka av.

Bronco & Allan delar instagramkonto nu och vill ni så kan ni följa dom här; @bronco_allan

Fiskgratäng med torskrygg i hummersås

Gokväll! Hoppas ni alla haft en fin helg. Här på Öland har vi verkligen haft riktigt toppenväder med strålande sol och lite mer ljumma vindar än tidigare. Vi har till största del spenderat helgen ute på gården med diverse vårsysslor och fix. Årets första fluga har också flyttat in i köket! 😉

Tänkte bjuda er på ett väldigt gott och enkelt recept på fiskgratäng, perfekt att ta med som matlådor till jobbet i veckan. Saftig och smakrik torskrygg i en krämig sås med hummerfond och dill och ett härligt gratinerat duchessemos.

2 – 3 port

Det här behöver du :

3 bitar torskrygg (Findus 450 gram)

3 port potatismos

Såsen :

2 dl creme fraiche

2 msk hummerfond

2 msk torkad dill

Nymalen vitpeppar

Salt

1 dl riven, lagrad ost

Färsk dill och citron

GÖR SÅHÄR :

Tina fisken om den är fryst. Lägg i en ugnsfast form. Spritsa potatismos runtom. Jag brukar tillsätta 1-2 äggulor i moset (ca 400 gram potatis, kokad och avrunnen) en klick smör och krydda med örtsalt och nymalen vitpeppar.

Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över. Toppa med riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.

Gratinera i ugn, 200 grader i ca 20 minuter.

Toppa med färsk dill och citron. Smaklig måltid!