Hälsosam snabbmat
En wok kan vara bland det mest hälsosamma du kan laga till på kort tid.
Förbereder du de strimlade grönsakerna och köttet blanda med sin marinad på kvällen, så kan du väldigt snabbt få till en middag när du kommer hem från jobbet.
Gurkmejamix och kokosgrädde till guldmjölk
Jag använder en ekologisk gurkmejamix från Kall Natur Kompani, den är både bra för att stärka immunförsvaret och ger en härlig smak och färg till woken.
Klicka på bilden ovan så kommer du till mitt recept på guldmjölk.
Smakrik wok 4 port
500 g kalkon- eller kycklingbröst
4 morötter
2 dl kokosgrädde
2 dl purjolök i stavar
1 dl ingefära i stavar
4 vitlöksklyftor
2 lime
1 msk gurkmejamix
½ msk curry
2 tsk soja
Salt
50 g smör/kokosolja
Smörstekt rödkål
1 lit strimlad rödkål
4 dl gröna blad i strimlor
50 g smör/kokosolja
Salt
Skär grönsakerna i tunna stavar och skiva vitlöksklyftorna.
Strimla köttet och blanda med limesaft, soja, gurkmeja och curry.
Woka köttet snabbt i het panna i hälften av smöret/kokosoljan, salta lätt.
Häll över i en gryta och slå på kokosgrädden, koka upp och låt småputtra så såsen tjocknar.
Woka morot, purjo, ingefära och vitlök i resten av fettet.
Häll det över köttet, smaka av om du vill ha mer sälta och hetta.
Som tillbehör stekte jag rödkål och rucola på svag värme så det inte tar färg.
Du kan ta grönkål, salladskål, bladpersilja, spenat eller några andra gröna blad istället.
Granatäppelkärnor ger läcker färg och smak till woken.
Här hittar du alla mina kokböcker, jag blir väldigt glad om du vill stötta mitt skrivande här på bloggen.
De finns förutom hos nätbokhandeln även på biblioteken, du kan också be din lokala bokhandlare att ta hem dem.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Diabeteskokboken för män
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Ingefärsshot med gurkmeja från Gröna, sköna tillbehör Foto Birgitta Höglund