Solgul fisksoppa
Det här är en av mina favoritsoppor, den passar ju väldigt bra nu i den mörkaste och bistraste tiden på året.
Saffran är ju inte bara gott i bakverk, den exklusiva kryddan passar så bra ihop med både fisk och kyckling.
Idag är det en krämig soppa som får spela huvudrollen, kanske något att prova på första advent på söndag?
Ät, njut och må gott!
Saffransdoftande fisksoppa för 2
ca 250 g fisk, jag hade öring
1 tsk citronsaft
2 dl grädde/kokosgrädde
2 dl fiskfond
2 stora champinjoner
5 cm skivad purjolök
1 liten morot i stavar
1/4 röd paprika i strimlor
3 msk smör
0,5 g saffran
½ tsk ekologiskt buljongpulver
Salt och peppar
Filéa fisken och skär loss från skinnet. Dela filéerna i mindre bitar.
Pressa citron över och salta lätt, låt stå en stund så smakerna går in.
Bryn smöret lätt och fräs svampen några minuter.
Rör ner morotsstrimlor och paprika och stek en liten stund till.
Tillsätt purjo och saffran och blanda om ordentligt.
Häll på fonden och grädden och smaksätt med kryddor och buljongpulver.
Koka upp och låt småputtra i 30 minuter.
Blanda ner fisken försiktigt strax innan serveringen och låt sjuda ett par minuter.
Juklappstips
Fram till och med 1/12 är det 15% rabatt på Bokus vid köp över 299 kr med kod BW24.
Jag har inget samarbete med Bokus så jag tjänar inga pengar på att länka till dem, men brukar själv handla böcker där.
Här länkar till kokböcker hos dem, de två översta är inbundna, de övriga finns att ladda ned som E-bok:
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)