Smakrika grilltillbehör
Dagens tips är några mycket lättlagade tillbehör som passar till det mesta du lägger på grillen.
Jag serverade den krämiga ädeloströran till grillat lamm och halloumi med ugnsbakade cocktailtomater med skivad vitlök och timjan.
Ett halverat gråpäron åkte också med på grillen, det blev en mycket god kombination med ädelosten.
Ädelostcrème 2-3 port
100 g ädelost eller Roquefort i bitar
½ dl crème fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
Några droppar Worcestershiresauce
Flingsalt och peppar
Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med övriga ingredienser.
Låt stå och mogna i rumstemperatur en timme, så hinner smakerna utvecklas.
Här kommer recept på en syrlig rödkålssallad som också smakar gott till.
Rödkålssallad 4 port
½ liter strimlad rödkål
5 cm strimlad purjolök
3 msk olivolja
1 msk balsam- eller äppelcidervinäger
Sumak
Salt
Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare.
Häll över olja, vinäger och sumak. Blanda ner purjolöksringar och låt stå en stund innan serveringen.
Sumak är ett bär som torkas och mals, den ger en god syra och används mycket i Mellanöstern.
Mer grilltips
Fler tillbehör och mycket annat gott hittar du i min grillbok ”Birgitta Höglund bästa grilltips”.
Kokboken är en nyutgåva av tidigare slutsålda Grillmat LCHF, den är fylld med mina favoritrecept som passar till sommarens alla grillmiddagar.
Du hittar mängder med inspiration och recept på allt från rub till glaze och marinader, drinkar och tilltugg, sallader, såser och röror, gratänger, chutneys och efterrätter.
All är glutenfritt och sockerfritt, förordet är skrivet av kokboksförfattarna Jenny och Magnus Andersson på populära Paleobloggen Under vårt tak.
Jag blir förstås väldigt glad om du vill stötta mitt receptskrivande härinne genom att beställa kokboken i länken ovan.