Näringsrik snabbmat
Har du kvar lite rester från en grillmiddag i kylen, så blir den snabbt en riktigt god och mättande sallad.
Nu är den tiden när sallad och andra gröna blad är som godast, om du så har egen eller handlar hos någon lokal odlare.
Fler goda salladstips hittar du i kokböckerna Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Vill du veta mer om mina övriga kokböcker och min matfilosofi kan du läsa mer om det här.
Varm sommarsallad 2 port
300 g grillat fläskkött eller kyckling
1 gul lök
25 g smör
½ tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
1 röd paprika
100 g fetaost
Ekbladssallad eller andra gröna blad
Färsk timjan och bladpersilja
Kallpressad olivolja och balsamvinäger
Flingsalt
Strimla köttet och löken. Bryn smöret lätt och stek kött och lökstrimlor gyllenbruna, krydda med salt, peppar och Worcestersås.
Lägg upp salladsblad runt en tallrik, placera köttet i mitten med strimlad paprika och smulad fårost runtom.
Ringla olivolja och vinäger över och garnera med färska örter och lite flingsalt.
Klicka på bilden nedan så kan du läsa mer om och beställa min senaste kokbok för bara 179 kr på Bokus där den finns med i deras kampanj Bästa sommarmaten.
Har du redan köpt kokboken där så blir jag väldigt glad om du vill skriva en recension hos dem.