Favoritpytt
Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat.
När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass.
Då med potatis, men här har jag bytt ut den mot den aromatiska palsternackan.
Biff Greta 2 port
2-300 g ryggbiff eller oxfilé
1 gul lök
2 äggulor
2 tsk Dijonsenap
1 tsk grovkornig, osötad senap
½ tsk Worcestershiresauce
Salt och peppar
3 msk smör till stekning
1 palsternacka
Skär biffen i små tärningar och hacka löken.
Blanda köttet i en bunke med äggulor, senap och Worcester.
Krydda ordentligt med salt och peppar, låt stå och dra åt sig av smakerna en stund.
Skär palsternackan i fina tärningar och stek gyllenbrun och mjuk i smör, krydda lätt med salt och peppar.
Hetta upp en omelettpanna, bryn smöret och häll ner köttet.
Låt bryna ett par minuter, vänd med stekspade och bryn en liten stund till.
Lägg upp på tallrik med palsternackan.
Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, det smakar ungefär som rucola.
Tycker du om mina recept och vill stötta mitt fortsatta skrivande?
Då får du väldigt gärna köpa nån av mina kokböcker som du kan läsa mer om här.