Protienrik frukost
Idag får du tips på en riktigt god sommarfrukost, en örtig kesoröra med fräsch päronsmak.
Den passar förstås lika bra som kvällsrätt eller varför inte packa ner allt i en korg och ta med ut på en picknick.
Fler tips att njuta av i sommar hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Här kan du läsa mer om min matfilosofi och de övriga kokböcker som jag skrivit under de senaste 9 åren.
Päronkeso 2 port
2 dl keso
1 päron
½ dl smetana
2 msk majonnäs
½ dl finhackad citronmeliss
2 msk finhackad persilja
½ pressad citron
Salt och peppar
Rör samman keso, crème fraiche och majonnäs i en bunke, blanda ner de finhackade örterna och smaksätt.
Skär päronet i små tärningar och blanda försiktigt ner i keson.
Servera med några skivor kokt skinka och ett kokt ägg.