Räkor i vitlökssmör

Kvällsnjutning

Jag tycker väldigt mycket om skaldjur, vi äter det ofta både här hemma i Sverige och när vi har bott utomlands på vintrarna.

Här har jag använt stora räkor som du kan hitta i frysdisken eller hos fiskhandlaren, men det går förstås bra även med vanliga ishavsräkor.

Se till att räkorna är miljömärkta och kommer från ett hållbart fiske.

Rostade skivor av min populära formfranska blir gott till räkorna.

Räkor i vitlökssmör 2 port

20 stora räkor eller 40 vanliga med skal

50 g smör

2 klyftor vitlök

Flingsalt

Skiva vitlöken fint, bryn smöret lätt, lägg i vitlöken och räkorna.

Salta räkorna och stek en halv minut på hög värme.

Vänd och salta på andra sidan, stek en halv minut till.

Dra stekpannan från värmen och låt räkorna svalna lite i smöret.

Här nedan ser du några bilder från magasinet Underbara Kungsholmen, där jag är med i senaste numret och tipsar om njutbar sommarmat från Gröna, sköna tillbehör.