Kokboksrecept
Idag tipsar jag om vännerna Jenny och Magnus Anderssons härliga bakbok Nyttigare Gott som kan passa fint nu till Fars dag eller som julklapp.
Jag har följt parets blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den verkliga världen, utanför internet.
Jennys och Magnus ödmjukhet och vänlighet lyser alltid igenom i det de skriver på sin blogg och i andra sociala medier, något som verkligen är uppskattat i dessa orostider.
Här en bild från ett besök under deras tak för några år sen, då de bjöd på en riktigt njutbar middag och gott fika.
Här hittar du min recension av deras tidigare kokbok, med just titeln Ren & Naturlig Mat,
Jag fick provsmaka några rätter som de skapat till den boken under middagen, kan intyga att det var mycket gott.
Nyttigare Gott är en bakbok helt i Paleo-kostens anda, alltså helt glutenfri, mjölkfri (förutom ghee) och utan vitt socker.
Läs mer och beställ ett signerat exemplar direkt från Jennys och Magnus blogg Under vårt tak.
Här finns boken att beställa hos Adlibris och Bokus.
Lime- och pistagebollar ca 12 st
100 g cashewnötter
50 g pistagenötter
100 g urkärnade, färska dadlar
1 msk smält kokosolja
Zest från 2 st lime
0,5 dl pressad lime
Topping:
50 g finhackade pistagenötter
Mixa lätt ihop cashewnötter och pistagenötter i en matberedare med knivblad.
Tillsätt dadlar, smält kokosolja, zest och pressad lime med nötblandningen.
Mixa till en kladdig deg. Rulla degen till bollar.
Rulla bollarna i hackade pistagenötter.
Förvara i en burk i kylen och plocka fram när du önskar.