Blomkålssoppa

Blomkålssoppa

Krämig grönsakssoppa

Något som är mycket populärt bland mina följare är olika grönsakssoppor med grädde.

Idag bjuder jag på en av mina favoriter, blomkålssoppa, vill du variera så blir den lika god med broccoli.

Servera gärna kokta ägghalvor och en varm, matig macka på mitt valnötsbröd till, så står du dig i många timmar.

Blomkålssoppa med Varm Sardinsmörgås

Blomkålssoppa 2 port

1 medelstort blomkålshuvud

3 dl grädde/kokosgrädde

2 dl kycklingbuljong

1 dl riven, stark ost/getost

1 msk ekologiskt buljongpulver

½ pressad citron

2 msk hackad gräslök eller persilja

Salt och peppar

Skär blomkålen i små bitar och koka dem mjuka i grädde och buljong.

Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill ha soppan.

Koka upp och smaksätt med salt, peppar, buljongpulver, citronsaft och hackade örter.

Ta från värmen och rör ner den rivna osten, servera och garnera med lite grönt.

Fler sopprecept hittar du i E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt och i Stora diabeteskokboken: recept och råd för stabilt blodsocker.

På Mikael Erikssons bild här nere ser du en broccolisoppa med skaldjur från Gammaldags husmanskost.

Kokbokstips för alla smaker

Reklam för mina kokböcker

På bilden här ovan ser du de flesta av mina kokböcker som finns på Bokus, där hittar du mina bästa recept och tips för alla oss som gillar naturligt god mat.

Jag jobbade i 18 år som restaurangkock, efter en ryggskada kunde jag inte fortsätta laga mat på restaurang men genom kokböckerna har jag fått möjligheten att sprida mina matkunskaper och matglädje till så många fler.

Böckerna är fria från gluten och vitt socker men desto mer fyllda av goda smaker och viktiga näringsämnen.

Recepten är väl utprövade för att fungera även i ett hemmakök och för dig som kanske inte har så stor erfarenhet vid spisen.

Populära Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken som fick utmärkelsen Best in the World på Kokboks-VM i Kina för några år sen skrev jag tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker.

Den är snart helt slutsåld som ”riktig” bok, vill du hellre läsa digitalt så finns den även här som E-bok.

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (skriven med Annika Dahlqvist) och Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv finns också att ladda ner i länkarna till din dator, platta eller telefon.

Länkarna här nedan går till de fysiska böckerna på Bokus, de finns också på Adlibris, att beställa hem i den lokala bokhandeln och på Biblioteket.

Ät, njut och må gott!

Jag jobbar med Gröna, sköna tillbehör Foto Jan Andersson, LT

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Kokbokssignering i höstas på Ecocaféet i Östersund

Matig macka till påsklovsfikat

Mättande macka

Hoppas du haft en härlig påskhelg var du än befunnit dig i vårt avlånga land, det är verkligen stor skillnad på hur långt våren kommit.

Den här veckan har många påsklov så idag bjuder jag på en god macka att ta med ut på äventyr, den mättar riktigt bra till lunch eller eftermiddagsfikat.

Receptet på mandelbrödet till mackan kommer från E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt.

Andra goda macktips att ta med på utflykten hittar du bland mina påskrecept, längst ned i det här inlägget hittar du länkar till dem.

Ännu fler tips för dig som gillar att baka finns i mina kokböcker, läs gärna mer om dem i de här länkarna:

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt, Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och i min senaste Stora diabeteskokboken – recept och råd för stabilt blodsocker.

Matig dubbelmacka 2 port

4 mandelbröd (recept här nedan)

1 avokado

2 msk finhackad purjolök

2 finhackade soltorkade tomater i olja

Några droppar äppelcidervinäger

Lite flingsalt

Smör

Lufttorkad skinka

Bladpersilja

Mosa avokadon med en gaffel, rör ner purjo och soltorkad tomat.

Smaka av med salt och vinäger.

Bred smör på brödet, lägg på avokadoröra och skinkskivor.

Garnera med några strimlor soltorkad tomat och bladpersilja.

Ät, njut och må gott!

Mandelbröd ca 10 st

1½ dl mandelmjöl eller mald mandel

2 ägg

50 g smör/kokosolja

2 msk grädde/kokosgrädde

2 msk psylliumfrön/loppfrön

2 msk pofiber

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

Smält smöret i en kastrull, blanda ner mandelmjöl, ägg, grädde och salt.

Blanda ihop pofiber, psylliumfrön och bakpulver och rör ner i smeten.

Blanda om ordentligt och låt stå och svälla i en halvtimme.

Lägg ut matskedsstora klickar på bakplåtspapper och bred ut till ovala kakor.

Grädda på 225° i 10-12 minuter och låt svalna på galler.

Frys in och tina eftersom i brödrost eller ugn.

Havrebullar med tomat och basilika från Baka med frukt & grönt

15 år med glutenfri LCHF
Jag jobbar med Gröna, sköna tillbehör Foto Jan Andersson, LT

God fortsättning på påskhelgen

Här kommer lite påskdagsläsning som jag hoppas kan inspirera, 31/3 är ett väldigt speciell datum i mitt liv.

Den här dagen för 15 år sen så gick jag på en föreläsning med kostförespråkaren/läkaren Annika Dahlqvist. Den förändrade mitt liv på många sätt.

Annika hade blivit fri från den värk som kom av att hon hade fibromyalgi. Det hon hade gjort var att ändra på maten hon la på sin tallrik.

Hon hade börjat med en kost med låg halt kolhydrater, lagom med protein och mer av naturligt fett, den kallades LCHF. I den här länken kan du läsa Annikas definition av LCHF.

Föreläsare på LCHF-campingen i Säffle, Annika Dahlqvist i röd tröja i mitten.

Jag var väldigt motiverad att lägga om kosten, mådde inte alls bra i kroppen efter en ryggskada i mitt jobb som kock.

Jag hade genomgått en steloperation några år tidigare och som en följd av den fått både fibromyalgi och en nervskada i höger ben som gjorde det svårt att gå. Det ledde till att jag också gått upp mycket i vikt.

Annika hade förutom att bli fri från sin värk även gått ner många kilon när hon började äta annorlunda mot det som ansågs normalt, typ Tallriksmodellen.

Jag tänkte att kan hon så kan jag och började att laga nya rätter dagen efter, en riktigt rolig utmaning för mig som kock.

Några månader senare började jag lägga ut recept här på min blogg, det gjorde det lättare för mig att fortsätta på den väg jag kände var rätt för mig.

Kosten gav mig inte bara en bättre hälsa, jag fick dessutom en ny hobby. Bloggandet ledde till att jag blev kokboksförfattare och även varit receptkonsult till flera restauranger.

Nu 15 år senare har jag skrivit åtta kokböcker, du kan läsa om dem i länken, den första skrev jag tillsammans med just Annika.

Den hette då LCHF för seniorer, den är slutsåld sen länge men numer finns den som E-kokbok med titeln Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo.

Den vänstra bilden här nedanför är tagen när jag var på Rygginstitutet i Marbella där jag skulle träna upp mig efter min ryggskada, det var strax innan jag fyllde 40.

Följden av resan blev tyvärr den motsatta, jag skadades ännu mer av en ovarsam behandling av en sjukgymnast. Jag var sen tvungen att gå med stelkorsett och ständig värk i 14 månader innan jag till slut fick tid för en steloperation.

Den högra bilden är från min 62-årsdag i höstas.

Det har varit en fascinerande hälsoresa jag varit med om under de här åren, jag berättar om den i kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv. Här finns även den som E-bok.

Kan jag så kan du 💞

Gröna, sköna tillbehör på Nyhetsmorgon i TV4
Påskbordets godaste efterrätter

Små glas med njutning

Påsken närmar sig med stormsteg, idag bjuder jag på några små njutningsfyllda desserter som är lätta att förbereda och ställa fram i små glas eller moccakoppar på buffén.

De passar förstås fint även till en brunch, som lördagsgodis eller fredagsmys.

Ät, njut och må gott!

Blåbärspannacotta ca 10 port

2 dl blåbär

1 msk pressad citron

3 dl grädde/kokosgrädde

2 blad gelatin

1 msk valfri sötning, gott även utan

½ krm vaniljpulver

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, koka under tiden upp blåbären med citronsaften en halv minut.

Mixa bären med stavmixer i kastrullen och passera genom nätsil.

Koka upp grädden, ta från värmen och låt svalna lite.

För en mjölkfri variant går det precis lika bra med kokosgrädde.

Rör ner ev sötning och vaniljpulver, smaka av om du vill ha mer sötma eller syra.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden, blanda ner blåbärspurén.

Häll upp i ett litermått och fyll försiktigt smeten i små glas, skålar eller koppar, ställ dem i kylen att stelna ett par timmar.

De går fint att förbereda dagen innan, dra bara plast över så håller de sig fräscha.

Det blir cirka 10 små desserter eller 4-5 större av den här satsen.

Gammaldags fromage med bär ca 15 små portioner

4 dl frysta skogshallon, blåbär, hjortron eller färska jordgubbar

4 dl grädde

4 ägg

ev 1-2 msk valfri sötning

4 gelatinblad

2 tsk pressad citron

Mixa bären lätt med stavmixer eller mosa dem med en gaffel.

Om du vill kan du passera hallonen genom nätsil för att få bort kärnorna.

Ta en slickepott och pressa igenom fruktköttet, det är enklast.

Använder du frysta hallon från affären så koka upp dem först, de kan innehålla bakterier.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Dela gulor och vitor i två bunkar.

Blanda gulorna med vald sötning och vispa tjockt med elvisp, ca fem minuter tar det att bli riktigt bra.

Diska visparna ordentligt, innan du vispar vitorna riktigt hårt.

Vispa grädden i en tredje bunke.

Krama ur och smält gelatinet tillsammans med citronsaften, blanda det smälta gelatinet med bärpurén.

Rör ner lite av den vispade grädden i äggulesmeten och rör så i purén.

Blanda ner resten av grädden och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna.

Häll upp i glas och kyl eller ställ in bunken i kylen om du vill använda fromagen till tårtfyllning.

Sist men inte minst kommer här recept på en påskdrink, en äggtoddy som vi fick hemma varje påsk när jag var liten.

Mamma och pappa hade konjak i sin, jag och min syster fick en barnvänlig variant med pressad apelsin.

Äggtoddy

2 äggulor

1 tsk valfri sötning

2 msk grädde

1 msk konjak eller pressad apelsin

Vispa gulor och vald sötning riktigt hårt.

Låt grädden få ett snabbt uppkok, vispa ner den i äggsmeten.

Vispa så ner konjak eller apelsinsaft, häll upp i ett litet fint glas och njut.

Fler recept på mina naturligt goda desserter, bakverk, tryfflar och annat njutbart hittar du i länkarna till kokböckerna nedan.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv   Just nu 59 kr på Bokrean tom 26/3

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt  Just nu 79 kr på Bokrean tom 26/3

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Blåbärstryfflar med havtorn från Baka med frukt & grönt

Soppa à la Man tager vad man haver

Enkelt sopptips

Torsdagsreceptet blir en lättlagad soppa på temat kylochfrysrester.

Tärna och spara rester av grillad kyckling, stekt kött och korv i en burk i frysen och koka en soppgryta när du har tillräckligt.

Ett bra sätt att dryga ut köksekonomin är att ta vara på broccolistjälkar till soppan, den är också god i gratänger.

Du kan frysa in även stjälkarna i tärningar eller skivor och ta fram när du har tillräckligt till middagen.

På bilderna ser du den här soppan när jag lagade den på vedspisen i min stuga i nordvästra Dalarna, den mättade riktigt bra efter en lång skogspromenad.

Kött- och grönsakssoppa 4 port

3-4 dl fint tärnat, färdiglagat kött och/eller korv

2 broccolistjälkar

2 stora morötter

1 gul lök

2 dl tärnad zucchini, aubergine, gröna ärtor eller linser

1 liter hemkokt kycklingbuljong

2 tsk torkade örtkryddor, jag hade timjan och oregano

En skvätt äppelcidervinäger

Salt och peppar

50 g smör till stekning

Skär grönsakerna i små tärningar och stek dem en stund i smöret.

Rör ner det tärnade köttet bland grönsakerna.

Krydda och häll på buljongen, koka upp och låt puttra tills grönsakerna mjuknat så mycket som du vill ha dem.

Jag serverade soppgrytan med mina frökex och en klick aioli.

Fler tips på både budgetmat och rätter för festligare tillfällen hittar du i mina kokböcker, Bokrean på Bokus håller på till och med den 26 mars.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv   Just nu 59 kr på Bokrean

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt  Just nu 79 kr på Bokrean

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Broccolisoppa från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson
En röd och en grön coleslaw

Smakrika tillbehör

Idag bjuder jag på två recept på kålsallad eller som de ofta kallas på restaurangmenyerna, coleslaw.

Båda är riktigt krämiga och goda, de passar fint till många rätter.

Vitkål, salladskål med flera kålsorter är i säsong nu, så passa på att använda dem istället för isbergssallad eller småbladspåsar som oftast är väldigt dyra.

Ajvar är ett bra alternativ till paprikan som kostar mycket nu på vintern, en burk räcker länge.

Vill du göra egen ajvar så hittar du i länken, som går till fina Paleobloggen Under vårt tak, mitt recept från kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.

När du ändå är igång i köket så gör majonnäsen själv också, då blir den inte bara godare utan du sparar en del pengar.

Fler tips för att laga lite billigare mat hittar du i mina kokböcker som är med på Bokrean, en bra investering för såväl smaklökar som hälsa och plånbok.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv 59 kr på Bokus Bokrea

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt 79 kr på Bokus Bokrea

Coleslaw med ajvar 2-4 port

3 dl strimlad vitkål

1 dl majonnäs

1 dl hackad gräslök eller andra örter

2 msk ajvar

Salt och svartpeppar

Lägg kålen i en bunke och krama en stund med fingrarna så blir salladen saftigare.

Rör ner majonnäs, ajvar och gräslök.

Smaka av med salt och peppar, ställ kallt en stund innan serveringen.

Grön coleslaw 2 port

3-4 dl strimlad vitkål

1 kiwi

1 pressad lime

½ avokado

2 msk olivolja

2 msk finstrimlad bladpersilja

Chiliflingor

Salt

Skala och riv kiwin grovt. Häll kålen i en bunke och krama den mjuk med fingrarna, då blir salladen saftigare.

Mosa avokadon och blanda med olja, kiwi och limesaft.

Krydda med salt och chili. Låt stå i kylen en stund så kommer smakerna fram mer.

Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.

Ajvar från Gröna, sköna tillbehör
Ugnsbakad torsk med örter och äggsås

Klassisk husmanskost

Idag bjuder jag på en gammal restaurangklassiker i lite ny tappning.

Kokt torsk med ägg- och persiljesås har nog många ätit förr om åren, den var populär när jag jobbade på lunchrestaurang på 80-90-talet.

Äggsåsen på den tiden innehöll ju en hel del mjöl, men låter man grädden koka ihop en liten stund, behövs ingen redning.

Ett enkelt sätt att bli av med extra kolhydrater och samtidigt göra såsen glutenfri.

Tillbehöret blev lättkokta, baconlindade haricot verts, bacon och äggsmak går ju alltid fint ihop, så även i den här rätten.

Örtbakad torsk med äggsås 2 port

2 bitar torskrygg à 125 gram

2 msk hackad dill

2 msk hackad timjan

Salt och peppar

1 msk smält smör

Krydda torsken runt om med salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform och pensla med smält smör.

Strö de hackade örterna över. Linda baconskivor runt buntar av lättkokta gröna bönor.

Bryn i lite smör och lägg sen bredvid fisken.

Ställ in på 175° i 10-15 minuter, beroende på fiskens tjocklek.

Den ska bara bli genomvarm, annars kan den lätt bli lite torr.

Äggsås

2 mjukkokta ägg

1 dl grädde

1 msk buljong eller ½ tsk buljongpulver

½ tsk pressad citron

1 msk smör

Salt och peppar

Koka upp grädden med buljongen, krydda med lite salt och peppar. Skär ägget i små tärningar.

När såsen tjocknat rör Du i det hackade ägget och citronsaften. Koka upp och dra från värmen. Rör ner smöret i såsen.

Servera den bakade torsken på en bädd av äggsås, med de baconlindade bönorna och lite extra gott grönt till.

Tyckte du om det här receptet så hittar du hundratals fler i mina kokböcker nedan.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv   Just nu 59 kr på Bokrean

Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt  Just nu 79 kr på Bokrean

Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)

Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost

Grovt frukostbröd

Söndagsreceptet blir ett bröd med mycket smak och näring från mängder av nötter och frön.

Har du inte alla ingredienser hemma så öka bara på av de nötter/frön du har och välj någon av smaksättningarna nedanför receptet.

Jag bakade mitt bröd i en lergryta med mycket bra resultat men det fungerar förstås fint även i vanlig bakform.

Brödet är väldigt gott med bara smör och favoritpålägget eller med färskosten nedan som kan smaksättas på många olika sätt.

Inspirationen till det här brödet kom från danske Thomas Rode Andersens bok Stenålderskost.

Nötbröd 1 formbröd

2 dl valnötter

2 dl mandlar

1 dl paranötter

1 dl hasselnötter

1 dl sesamfrön

½ dl hela linfrön

½ dl pumpakärnor

½ dl kokosolja

3 ägg

3 skivor torkad, osötad mango

2 msk nyponmjöl

2 msk svartkummin eller vallmofrön

1 tsk havssalt

Mät upp alla nötter. Blötlägg mangoskivorna i kokande vatten tio minuter och skär sen i små tärningar.

Jag köpte både mango och nyponmjöl på en hälsokostbutik.

Svartkummin, Nigella Sativum, finns på välsorterade kryddbutiker eller i orientaliska butiker.

Hacka paranötterna och en del av övriga nötter och mandlar grovt, låt resten vara hela.

Blanda nötterna väl med ägg och frön i en bunke. Rör ner smält kokosolja, mangotärningar, nyponmjöl och salt. Blanda om riktigt väl.

Jag gräddade mitt bröd i en lergryta. Blötlägg den först i kallt vatten 20 minuter. Torka ur och klä med bakplåtspapper.

Häll i nötsmeten och pressa ner den jämnt i formen med en slickepott. Lägg på locket och ställ in i nedre delen av en kall ugn, sätt värmen på 175º och grädda i 40 minuter.

Ta ut brödet ur formen, låt svalna en stund på galler. Vira sen in det i en bakduk och låt ligga i rumstemperatur till nästa dag, så mognar smakerna fram mer.

Förvara i plastpåse i kylen och skiva eftersom, då håller brödet sig bäst. Eller skiva och frys in.

Du kan också grädda brödet i vanlig, avlång brödform, ca 1,5 liter. Grädda då en timme på 160º.

För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel;

4 hackade, soltorkade tomater, 10 hackade, svarta oliver och 1 msk oregano

1 dl blåbär, tranbär, lingon, havtorn eller hjortron

2 msk av stött anis, fänkål eller kummin

1 rivet päron och 2 msk stött kardemumma

Färskost

½ liter fjällfil

½ dl crème fraiche

Flingsalt efter smak

Värm upp filmjölken till 50 grader under omrörning.

Häll i kaffefilter eller silduk och ställ i kylen att rinna av över natten.

Häll upp osten i en bunke och rör ner crème fraichen och smaka av med salt.

Blanda i så mycket du tycker blir gott av den smaksättning du vill ha, här följer några goda förslag;

Riven pepparrot, finhackad gräslök eller andra örter, pressad vitlök, finhackad chili, stött kummin, hackade valnötter, svartpeppar, finhackade soltorkade tomater eller oliver.

Bokrean på sluttampen

Tyckte du om dagens brödrecept och vill lära dig baka fler på liknande sätt?

Min kokbok ”Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt” har blivit väldigt populär hos många som tycker om att baka med naturligt goda smaker.

Idag 17 mars är sista dagen på Adlibris Bokrea, här finns min bakbok.

Bokus Bokrea håller på till och med den 26 mars, här finns bakboken där.

Även Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv är med på Bokrean, här på Bokus och här på Adlibris.

På bilden nedan ser du: Hallonmoussetårta på apelsinchokladbotten, Syrliga mangobollar, Ostpiroger med kantareller och örter, Sötpotatisbröd med vitlökssmör.

Chokladparfait som lördagsgodis

Lättfixad efterrätt

Idag bjuder jag på en krämig chokladparfait till helgen, det här lättlagade receptet har jag använt många gånger med olika smaksättningar på restaurang.

Som mest till över 500 personer när jag i början på 90-talet jobbade några somrar som kallskänka på Seglarrestaurangen i Sandhamn.

Här får du ett recept i mindre mängd, du kan lätt dubbla det om ni är fler.

Har du glassmaskin så går det bra att frysa in den där, då blir den ännu krämigare.

Chokladparfait ca 4-6 port

50 g 70-90% mörk choklad

2 äggulor

2 dl grädde

2 msk pressad apelsin

ev 1 msk sötning

1 krm vaniljpulver eller vaniljessens

Lite flingsalt

Smält chokladen ett par minuter på medeleffekt i micro eller i en skål i en kastrull med sjudande vatten.

Var försiktig så ingen vattenånga kommer ner i chokladen, då blir den grynig.

Vispa äggulorna med ev sötning till ett tjockt skum och rör ner lite i taget i den smälta chokladen.

Smaksätt med apelsinsaft, vanilj och lite smulat flingsalt, blanda väl, saltet gör att chokladsmaken kommer fram mer.

Vispa grädden, inte alltför hårt och rör ner lite av grädden i chokladsmeten innan du vänder ner resten, frys in parfaiten i små formar.

Ta fram en halvtimme innan de ska ätas och ställ i kylen, då hinner de bli lagom krämiga.

Doppa formarna i varmt vatten, stick en gaffel i parfaiten och vrid den ur formen.

Du kan också göra parfaiten i större formar. Garnera med apelsin och vispad grädde.

I morgon 17 mars är sista dagen på Adlibris Bokrea, i länkarna nedan hittar du min bakbok för 89 kr och tillbehörsboken för 59 kr.

Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Syrliga mangobollar från Baka med frukt & grönt