Den här veckan har gått i snabbmatens tecken här på bloggen, alla recept har varit riktigt lättlagade men med så mycket smak och näring som möjligt.
Klicka på bloggnamnet häruppe och scrolla sen neråt så kommer du lätt åt att kolla in alla recept.
Dagens tips passar fint nu när många dammat av grillen inför våren, den fungerar förstås att laga även i stekpannan/grillpannan om du inte har en utegrill.
Currywok 2 port
3 dl blomkål i små buketter
2 dl strimlad zucchini
1 strimlad paprika
1 strimlad lök
1 dl kokosgrädde/grädde
2 msk kokosolja
1 msk curry
½ msk glutenfri tamarisoja
Salt och paprikapulver
Woka det gröna hastigt i het kokosolja, smaksätt med curry, paprika och salt.
Häll på grädde och soja, låt puttra en liten stund.
Jag serverade woken till en grillad fläskkotlett, halloumi och tomat.
Här några småbilder från nyinvigda kryssningsfartyget Birka Gotland, där vi firade Lennarts 81-årsdag i början på veckan.
Vi har under våra 21 år tillsammans tillbringat de flesta av hans födelsedagar vid Medelhavet, i år blev det Östersjön istället.
Vi hade vädergudarna på vår sida, strålande sol med så gott som vindstilla och +17.
På födelsedagen åt vi den bästa brunch vi fått på en kryssning, fantastiska smaker med fokus på nordiska och gotländska råvaror.
Som vanligt är det inget sponsrat samarbete när jag skriver om resor utan helt min personliga åsikt, jag betalar mina resor själv.
Men vill du ta del av en hel kokbok med mina bästa grillrecept så hittar du här Birgitta Höglunds bästa grilltipsför bara 195 kr inklusive frakt att beställa direkt från Lumio Förlag.
Bokförlag som ger ut mina kokböcker samarbetar jag mer än gärna med, jag får en blygsam royalty för varje bok som säljs, det sätter en liten guldkant på min tillvaro som sjukpensionär.
Snabbt, lätt och enkelt lagar en riktigt god frukost på fisk om du tröttnat på bacon.
Om du inte har tillgång till fiskfilé så kan du äta äggröran tillsammans med till exempel makrill i tomatsås, rökta musslor, kräftstjärtar, räkor, sardiner, tonfisk eller något annat gott från hav och sjö.
Smörstekt fisk 1 port
1 fiskfilé à 150-200 g, jag hade röding
2 msk smör
Salt
Örtig äggröra 1 port
2-3 ägg
1 dl hackade örter, jag hade gräslök, citronmeliss och citrontimjan
2 msk smör/kokosolja
Salt och grovmald svartpeppar
Vispa ihop äggen och häll ner i det lätt brynta stekfettet i en kastrull.
Fräs ett par minuter, rör hela tiden mot botten. Salta och peppra efter smak.
Dra kastrullen från värmen medan du steker fisken.
Bryn stekfett väl i en panna och lägg ner fisken med köttsidan ner.
Det går snabbt att steka fiskfilé, räcker med bara 1 minut på var sida.
Salta fisken, jag hoppade över peppar här när jag äter den till frukost.
Är fisken lite tjockare så låt stå och dra på eftervärme en minut till.
Rör ner de hackade örterna i äggröran och servera till fisken med lite grönt.