Glutenfria valnötskakor ca 15 st
4 dl grovhackade valnötter
2 ägg
50 g / ½ dl smält smör
½ dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
ca 1 krm salt
Garnering:
Uppvispad äggvita
Svartkummin eller vallmofrön
Mixa de hackade nötterna snabbt, så en del blir mjöl men med en del grövre bitar kvar.
Vispa snabbt ihop äggen med det smälta smöret.
Rör ner nötmjölet, sesamfrön, fiberhusk och salt.
Blanda väl och låt stå och svälla i en halvtimme.
Forma till små runda bullar, jag fick till 15 stycken. Platta till bullarna lite och lägg på bakplåtspapper.
Pensla med äggvita och strö över lite frön. Grädda på 200° i ca 10 minuter.
Vill du hellre ha kakor med mer smak av kaffebröd, byt ut saltet mot ½-1 msk honung/björksocker/sukrin och smaksätt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver.
Jag bakade kakorna till en ostbricka när vi var i Turkiet, där använde jag pinjehonung.
Här kan du läsa vad Kostdoktorn ansåg om honung i ett av mina LCHF-recept.
