Årets Harmoniresa till Kroatien inställd

Makarska, Kroatien

Till våra resenärer

Dessvärre måste vi meddela att vi ställer in årets planerade höstresa till Makarska. Resesituationen i Sverige och Europa är helt enkelt för osäker och risken för en andra våg av pandemin gör att vi bedömer att resan inte kan genomföras på ett för alla tryggt och säkert sätt.

Vi har verkligen hoppats in i det sista och vi vet att många av er, liksom vi, sett fram emot den här resan, men nu måste beslutet trots allt fattas.

Kanske kan vi göra en resa till våren istället, kanske blir det nästa höst. Allt beror på livet och världsläget.

Fortsätt gärna följa oss på våra sociala medier så återkommer vi där och via mejl så fort vi kan göra upp nya planer.

Tills dess, låt oss njuta av den svenska sommaren och skapa oss soliga minnen som räcker även till höst och vinter!

Varma hälsningar

Therese & Birgitta

Viktigt meddelande om höstens Harmoniresa till Kroatien

Reseinformation

Viktigt meddelande från Harmoniresor.se (Min och Therese Renåkers lilla resebyrå)

Med tanke på coronaviruset och oron för densamma väljer vi att under rådande omständigheter sätta vår kommande resa till Kroatien i viloläge.

Det betyder inte att vi ställer in resan, men vi garanterar inte heller att den kommer att bli av. Vi avvaktar helt enkelt och ser hur allting utvecklas, mycket kan hända de kommande månaderna åt både det ena och det andra hållet.

Vår resa är tänkt att gå av stapeln den 30:e september, det är nästan ett halvår dit, så än lever vi på hoppet!

För dig som redan bokat resan och för dig som bokar framöver gäller följande:
Vi tar emot och behåller din bokning, men du betalar ingenting i det här skedet utan ser tiden an tillsammans med oss.

Du riskerar alltså ingenting genom att boka. När vi fattat ett nytt beslut om resan meddelar vi dig.

Vi avslutar med ett tips från oss till dig: Oroa dig inte, agera istället förnuftigt och klokt.

Boosta ditt immunförsvar genom att äta god och nyttig mat, gå ut i naturen och andas frisk luft så mycket du kan, och såklart, tvätta händerna. Med tvål. Ofta. Och länge. 😊

Baconlindade pannbiffar med paprikamajonnäs och årets Harmoniresa

Medelhavsmat

Idag åker jag och goda vännen Therese Renåker iväg på en av våra Harmoniresor.

För tredje året i rad är det den lilla fiskebyn Makrigialos på Kreta som är målet, där vi bor på det härliga hotellet Villea Village.

Min frukost på Villea Village

Vi blir en grupp på 16 personer, så att alla ska känna sig väl omhändertagna, med större grupper än så på hälsoresor blir det lite för opersonligt tycker vi.

Vi har varje dag föreläsningspratstunder, där vi delar med oss av alla våra kunskaper inom området mat, hälsa, hormoner, stress och  lymfsystem.

Jag har en matlagningsdag där deltagarna får lära sig lite kocktips och tricks som kan vara bra att känna till även i hemmaköket.

Tidig morgongymnastik vid havet

På morgnarna delar jag även med mig av det gymnastikprogram och lymfmassage som hållit mig i form nu i 15 år.

Det blir en del utflykter i området runt byn, jag visar mina favoritstränder och de gamla grottbyggnader som finns upp mot bergen runt Makrigialos, varav en del nu används som små fina hotell.

På kvällarna äter vi gemensamma middagar med alla som vill, det här är en resa där våra gäster får bestämma själva om de vill delta i våra programpunkter.

Håll utkik på vår hemsida eller gilla vår Facebookgrupp, så blir du först att få information när vi släpper nästa års resa som troligen kommer att gå till Makarska i Kroatien.

Baconlindad pannbiff 2-3 port

400 g blandfärs

1 ägg

½ dl grädde/kokosgrädde

½ dl sesamfrön

2 msk örtkryddor, t ex oregano och timjan

1 msk grovkornig senap

1 tsk Worcestershiresauce

Salt och peppar

6 skivor bacon

2 msk smör

Blanda allt till smeten, rör i färsen försiktigt, ställ in i kylen att svälla en stund.

Forma färsen till 6 runda biffar, linda en baconskiva runt varje, fäst kanten med en tandpetare.

Bryn biffarna ordentligt på båda sidor, salta och peppra.

Låt eftersteka på medelvärme i ca 10 minuter, beroende på hur tjocka biffar du gjort, vänd ett par gånger.

Paprikamajonnäs

1 dl majonnäs

½ röd paprika

1 tsk paprikapulver

½ tsk balsamvinäger

Smulat flingsalt

Finhacka paprikan och blanda med övriga ingredienser.

Låt stå i kylen för att mogna i smaken en stund, smaka av om du vill ha mer sälta eller syra.

Jag serverade en tomat/gurksallad med koriander och citron till biffarna.

Här får du se lite bilder från våra tidigare resor till Makrigialos.

Jag pratar mat i Makrigialos

Grillat med våra egenlagade tillbehör till lunch på Villea Village

Therese förklarar hur hormonerna hänger ihop…

…och jag ser till att kroppen får sitt på morgonen

Hamnen i Makrigialos

Stranden med sina vackra tamarisker

Grekisk kattfamilj

Små citroner gröna…

En av alla vackra solnedgångar i Makrigialos

Hitta din harmoni

Harmoni bland några fyrfota vänner i Makrigialos

Vill du ta del av den harmoni vad det gäller hälsan och kosten som jag hittat på den hälsoresa jag gjort under mina 10 år med LCHF?

Vill du lära dig mer om hur maten, hormonerna, stressen, lymfsystemet, motionen och sömnen påverkar våra liv?

Vill du träffa nya vänner som delar samma nyfikenhet på livets mysterier?

Följ då med på den njutbara hälsoresa som jag och Therese Renåker arrangerar till Kreta i höst, vi har nu bara 2 platser kvar.

Läs mer om vad vi hittar på och boka här på Harmoniresor.se.

Morgonsol över Makrigialos

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Presenttips

Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt ❤

Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år.

Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget.

Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.

Den 3 oktober bär det av på en vecka, för tredje året i rad, du kan läsa mer om den resan här på vår hemsida Harmoniresor.se.

Under veckan delar jag med mig av min egen hälsoresa, hur jag ätit och tränat mig friskare efter en ryggskada och fibromyalgi.

Jag lär ut min lätta morgongymnastik med lymfmassage och har en matlagningsdag med gruppen med recept från mina kokböcker.

Jag har varit i Makrigialos många gånger, så jag visar deltagarna mina favoritrestauranger och lugna stränder, dit inte så många turister hittar.

Therese delar under våra samtal/föredragsstunder med sig av sina stora kunskaper om ämnen som hormoner, stress, sömn, lymfsystem och förstås hur vi kan må bättre med hjälp av naturlig mat.

Blir det för mycket med en resa för din kassa, så finns här hennes samlade kunskaper i en nätkurs ”Du och dina hormoner”, en mycket bra investering i hälsan.

Therese har nyligen sadlat om från kostrådgivare och lärare på Paleo Institute till författare.

Här hittar du hennes mycket gripande och tankeväckande debutroman ”Mata inte skuggorna”.

Det för mig som av en händelse över till mina egna böcker, som också blir en bra present till varje Mor som gillar mat.

Här på Lumio Förlag kan du köpa ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.

Klicka på bilden så kan du beställa grillboken på Lumio Förlag.

Bokus och Adlibris finns förutom grillboken även mina andra kokböcker, beställer du idag så hinner de fram innan helgen.

Vill du inte köpa något, så är alltid en god, hemlagad middag en uppskattad present.

Jag bjuder dagen till ära på en riktigt härlig vårdessert på späd rabarber, passa på att njuta av den nu när den är som finast.

Kokospannacotta med rabarber 6 port

3 dl grädde/kokosgrädde

2 dl finstrimlad rabarber

2 tsk pressad citron eller lime

ev 1-2 tsk honung eller annan valfri sötning

3 gelatinblad

1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten låt dem bli mjuka i minst 5 minuter.

Smält rabarbern på svag värme några minuter med citrussaften.

Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma smeten, smaka av med lite sötning om du vill.

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur föna med en kniv och koka upp dem och stången tillsammans med grädden

Ta från värmen och låt stå tio minuter, ta sen upp vaniljstången och skrapa ur de sista kärnorna.

Mixa grädden tillsammans med rabarberkompotten i kastrullen med en stavmixer.

Häll upp i portionsformar eller glas, ställ i kylen för att stelna i ca 3-4 timmar.

Gör du pannacottan i formar, doppa den en liten stund i hett vatten innan du stjälper upp dem.

För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.

Garnera med tunna skivor av rabarber och citronmeliss.

Vår hälsoresa till Kroatien

Vår i Makarska

Tack för alla besök och kommentarer till blogginlägget om 10 år med LCHF ❤

Mitt fokus har de här åren varit att dela med mig av mina kockkunskaper och stora matglädje genom att sprida njutbara recept för ett friskare liv.

Nu är det hög tid att även Lennart får dela med sig lite av sin historia på vägen till en bättre vikt och hälsa.

Vi känner båda att det är väldigt viktigt att dela med oss av det som hänt och händer på vår egen hälsoresa, så fler som kämpar med sockersug och viktproblem kan bli hjälpta.

Just nu är vi i Kroatien för att fira både 10-årsjubiléet och Lennarts 76-årsdag i morgon.

Det är aldrig för sent att ändra sitt liv till det bättre med hjälp av naturligt god mat att njuta av, det signum jag haft på min blogg ända sen starten 2009.

Här i Kroatien är det verkligen lätt att äta bra mat.

Vi bor i gamla stan i Makarska och har flera slakteributiker och grönsakshandlare precis runt hörnet, även delikatessbutiker med fina getostar, lufttorkade skinkor och sprättägg.

Smör finns i en mängd olika varianter, så det blir en hel del gott tillagat i vår hyrda lägenhet.

Om du vill ta del av min syn på den goda Medelhavskosten så har du möjlighet att följa med mig på en hälsoresa till Kreta i höst, läs mer här på Harmoniresor.se.

Här några bilder från de senaste dagarna i Makarska, det är första gången vi är i Kroatien, men absolut inte den sista.

Årets Harmoniresa till Makrigialos på Kreta

Restips i hälsans tecken

Idag kan du läsa mer om höstens Harmoniresa till Kreta inne hos min vän och resekollega Therese Renåker i inlägget Mer harmoni åt folket.

För tredje året i rad arrangerar vi en njutningsfylld hälsoresa på temat Det Goda Livet.

Vi har under de här åren haft många mycket nöjda deltagare som fått ta del av våra kunskaper på området mat och hälsa och fått uppleva allt det vi tycker bäst om i den lilla fiskebyn vid Medelhavet.

Nu har du chansen att få någon av våra kvarvarande platser i oktober, hoppas vi ses.

Hamnen i Makrigialos

Just idag håller jag på och packar för att resa hem från en annan resa, från min och Lennarts vintervistelse i Alanya.

Här nedan en bild från igår, när jag tog den sista morgonpromenaden längs Kleopatrastranden för den här vintern, i finaste vårväder.

Vi har haft en härlig hälsoresa i Alanya, trots kyla, regn, åska och blåst i en omfattning som vi aldrig sett under våra 16 år här nere som vinterturister.

Vi har verkligen levt i harmoni, tränat, ätit mycket och gott, vilat, pratat, skrattat och njutit väldigt mycket av livet och varandras sällskap, jag och sambo Lennart.

Att vi båda skulle lyckas med att bli friskare, starkare och slankare än på sisådär 30 år, trodde vi inte var möjligt före den här vintern.

Men det går, även för en ”klimakteriegumma” på 57 och en ”gubbe” som snart fyller 76, kan vi så kan du.

Vill du också ta del av den harmoni jag hittat på mina resor, så har du chansen att få veta allt under veckan på Kreta ❤

Skaldjursgratäng och barfotapromenad vid Medelhavet

Bästa medelhavsmaten

De senaste dagarna har våren kommit med besked till Alanya så det har blivit flera barfotapromenader i vattenbrynet.

Så härligt att jag efter många år med balansproblem och förlorad känsel i min nervskadade fot äntligen kan gå barfota igen.

Jag har lagt ner mycket jobb senaste året på att träna upp foten, eftersom jag ramlade 6 gånger förra sommaren.

Det är så välgörande för kroppen att gå barfota, så prova gärna att gå i vatten om du har problem med cirkulationen.

Salthalten är välgörande för hela kroppen och trycket från vattnet stöttar lymfflödet.

Bad är förstås också riktigt bra när vattnet blivit varmare, ligg gärna i en lite längre stund, mer än ett dopp.

Fotträning vid havet

Efter receptet följer en presentation av Therese Renåker och mig, vi som ligger bakom  Harmoniresor.se, som arrangerar hälsoresor till Kreta.

Följ med i höst så kommer du att få ta del av våra samlade kunskaper om maten, hälsan, stressen, lymfsystemet, hormoner och allt annat som behöver vara i balans för ett hälsosamt liv.

Du får också lära dig mitt enkla träningsprogram med egen lymfmassage som hållit mig i form de senaste 15 åren.

Jag och Therese Renåker på Villea Village i Makrigialos

Idag får recept på en av mina absoluta favoriter från medelhavsköket.

Den här skaldjursgratängen finns i många olika varianter i de olika länderna runt Medelhavet, det här är den jag brukar göra under vintermånaderna i Turkiet.

I den här ingår flera av de ingredienser som gör medelhavsmaten så väldigt nyttig och näringsrik.

Räkor, musslor, ägg, getost, benbuljong, smör, olivolja som får samsas med solmogna grönsaker och örter.

Kan hälsokost bli så mycket godare?

Getostgratinerade skaldjur 2 port

100 g skalade räkor

100 g musslor

100 g getost

2 ägg

6  cocktailtomater

6 champinjoner

1 röda paprika

1 grön paprika

1 dl kycklingbuljong

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk pressad citron

1 tsk torkad oregano

½ tsk chiliflingor

Salt

50 g smör/kokosolja till stekning

Skär champinjoner och tomater i klyftor, hacka paprika, lök och vitlök.

Stek champinjonerna några minuter, tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa en liten stund.

Krydda och häll på citronsaft och buljong, koka upp och låt puttra i ca 20 minuter.

Ta grytan från värmen och rör ner skaldjuren, fördela röran i gratängformar och knäck i ett ägg.

Lägg på en skiva getost och strö över oregano, vill du ha mejerifritt så ta några klickar aioli.

Gratinera på 225º i 15 minuter, ringla lite olivolja över osten innan serveringen.

Jag gör ofta en större sats grönsaksröra till den här rätten och fryser in i burkar eftersom vi äter den som kvällsmål minst en gång i veckan på vintern.

Grönsakerna varieras lite beroende på vad jag har hemma, broccolibuketter, riven morot, tärnad zucchini eller aubergine är också gott i.

Resereklam för Harmoniresor

Du som är nyfiken på våra resor vill kanske veta lite mer om vilka vi är, Birgitta och Therese? Vi börjar med mig, Therese.

Det är alltså jag på bilden här, i Makrigialos förra hösten. Jag är informatören och kommunikationsstrategen som blev kostrådgivare, utbildare och hormonterapeut innan jag för ett par år sedan tog tag i den stora livsdrömmen och blev författare.

I höstas kom jag ut med min första roman, Mata inte skuggorna, och blev förläggare på köpet! Jo, jag har numera ett eget förlag också, TR Förlag. 😊

Jag fyller 50 år i höst, strax innan nästa Harmoniresa, så jag vet att det kan ta tid för drömmar att bli verklighet, men jag vet också att det aldrig är för sent!

På vår resa är det jag som svarar på dina frågor om ALLT som har med kroppen och hälsan att göra. Jag håller i samtal om mat, stress, mage, vikt, beroende, lymfa och alla möjliga besvär eller sjukdomar som ni kan tänkas vilja prata om.

Hormoner brukar vara populärt… 😉 Jag ventilerar också mer än gärna livets själsliga frågor, hopp och drömmar.  Hoppas vi ses på Kreta! ☀❤

Här kommer presentationen av andra halvan av Harmoniresor, Birgitta. En del av er känner förstås till mig redan via bloggen eller från mina kokböcker.

Här följer en liten berättelse om hur min egen resa på hälsans väg sett ut. Efter många år som restaurangkock satte en ryggskada stopp för karriären. Enda räddningen var en steloperation. Ryggen blev bättre men operationen gav mig ytterligare problem, nu i form av ett nervskadat ben och senare fibromyalgi. Det var dags att börja försöka hitta nya vägar till en bättre hälsa än bara genom värktabletterna.

För 15 år sen började jag sakta men säkert få lite ordning på min stela kropp och värkande leder med hjälp av ett lätt gymnastikprogram att göra hemma. Det innehåller mjuka rörelser som jag satte ihop tillsammans med en sjukgymnast och en yogalärare. Jag lade också till en enkel lymfmassage, som jag fick lära mig av den lymfdränageterapeut jag gick till efter operationen och som hjälpte mycket för att få bort svullnaden i kroppen. Det här gymnastikprogrammet har varit en räddning för mig, utan det hade jag säkert fortsatt att vara väldigt stel och orörlig. Under veckan på Kreta lär jag ut de här rörelserna till dem som vill, i en lugn vik av stranden när solen just gått upp.

För bra precis 10 år sen hittade jag så till lågkolhydratkosten, typ LCHF/Paleo, och då började min egen, spännande resa ta fart. Med hjälp av kostförändringen så började jag snabbt må bättre, gick ner i vikt och fick ork att börja träna ännu lite mer, så jag vågade ge mig ut på flera av Anna Halléns hälsoresor till Spanien och Kreta. På de resorna lärde jag mig ännu mer om hur kosten kan göra att vi mår bättre och jag vågade börja röra mig mer ute, även i lite svårare terräng.

När så jag och Therese lärde känna varann genom vårt gemensamma intresse för mat och hälsa, vi var båda skribenter på Kostrådgivarna.se, så började vi efterhand prata om att sätta ihop en njutbar hälsoresa på just det vis som vi skulle vilja ha den.
Harmoniresor blev resultatet, det känns verkligen roligt att jag nu kan dela med mig av både min matfilosofi och det tränings/lymfmassageprogram som fått mig att må så bra som jag gör idag. Det tillsammans med Thereses stora kunskaper om varför våra kroppar reagerar som de gör, känns för oss som en riktigt bra helhet kring en hälsoresa.

Platsen vi valt för våra Harmoniresor, nu för tredje året i rad, är den lugna och trivsamma byn Makrigialos på Kretas sydöstra hörn. Hit har jag återvänt gång på gång sen jag själv upptäckte ortens och befolkningens charm, på just en hälsoresa. Jag har verkligen hittat något speciellt i den lilla fiskebyn, som jag nu vill förmedla till andra. Therese och jag delar kärleken till det goda i livet, särskilt då god mat.

Vi har valt ut de allra bästa restaurangerna i byn så att våra resenärer också ska få upptäcka det fantastiska lokala köket, där många krogar har sin egen grönsaksodling, gör sin egen olivolja och en del har även egna djur som betar i bergen runt byn. Bybornas stolthet över sina råvaror är härlig att få uppleva och de är mycket generösa och vänliga mot oss turister.

Jag kommer under veckan att guida våra deltagare runt i byn, på bergspromenader och visa några undangömda stränder som få turister hittar. Jag har också en liten matlagningskurs med recept från mina kokböcker och kommer förstås även berätta mer om hur jag gått från sjuk till frisk.

Hoppas att min berättelse om vägen till en bättre hälsa kan inspirera fler till ett friskare, mer harmoniskt och glädjefyllt liv, för mig var det därför Harmoniresor kom till.

Höstens resa till Makrigialos på Kreta

Fiskebåt i Makrigialos

Njutbar höstresa

Söker du ett semestermål och resa där du verkligen kan koppla av och njuta av lugn och ro?

Vill du vandra i vacker bergsnatur, sola och bada på fina stränder, äta ute på genuina, grekiska restauranger som serverar fantastisk mat på lokala råvaror, odla kontakter med vänliga ortsbor och träffa medresenärer som tycker om samma typ av livets goda?

Du kanske också känner att du vill lära dig mer om hur vi kan må bättre genom något så enkelt som att äta naturlig mat, att få veta mer om hur du ska hantera stressen i livet, få tips om hur du lätt kan ge dig själv lymfmassage och träna din kropp mjuk, värkfri och smidig utan att behöva gå på gym?

Grekisk utsikt mot Medelhavet

Då har du kommit rätt, på min och Therese Renåkers Harmoniresa till den lilla fiskebyn Makrigialos i oktober är det just allt detta, och mer därtill, som du kommer att få uppleva.

Under våra goda samtal, som vi valt att kalla våra föredrag, får du dessutom ta del av många andra viktiga kunskaper om hälsa för både kropp och själ.

Då har du också möjlighet att ställa alla dina frågor och få veta hur jag och Therese själva fått ett mycket bättre liv med hjälp av det vi lägger på vår tallrik.

För min egen del har kostförändringen gjort en otrolig skillnad för min fibromyalgi, magbesvär, migrän och sömnproblem, för att nämna några positiva bieffekter av att njuta av naturligt god mat 🙂

Låter allt det här lockande, så tveka inte att gå in och läsa mer här på Harmoniresor.se.

Resans pris och bokningssida hittar du om du klickar på länkarna, vi har bara ett begränsat antal platser så de kan ta slut fort.

Vill du se fler bilder och ta del av hur våra tidigare resor varit, så gå gärna med i vår Facebookgrupp Makrigialos 2019.

Vår Facebooksida Harmoniresor kan också vara bra att gilla, så du inte missar våra kommande reseäventyr.

Idag får du som extrabonus mitt bästa recept på tzatziki, som också finns med i min grillkokbok.

Den är lika ljuvligt krämig som den de serverar på en av våra favoritrestauranger i Makrigialos, Petra Bay, hoppas få se dig där i oktober.

Lunch på Petra Bay i Makrigialos

Tzatziki 2-3 port

½ gurka

1-2 vitlöksklyftor

½ tsk havssalt

1 dl grekisk yoghurt

1 msk olivolja

½ tsk pressad citron

Peppar

Riv gurkan grovt och vitlöken fint. Blanda med salt i en bunke, låt stå i 30 minuter.

Rör ihop yoghurt, olivolja, citron och peppar.

Pressa ur vätskan ur gurkan och rör ner i yoghurtröran. Smaka av om det behövs mer salt.

Morgonpromenad i soluppgången

Kycklingbröst med smörsås på paprika och oliver

Smakrik kyckling

Frysta kycklingbröst är oftast behandlade med insprutad saltlösning, för att göra köttet mört.

Ska du bjuda på en riktigt god kycklingrätt, så rekommenderar jag att du köper en ekologisk hel, färsk kyckling och skär ut brösten.

Då får du dessutom med det goda och nyttiga skinnet med på köpet, det är ju oftast borttaget idag.

Resten av kycklingen kan du sen koka med morötter, lök, lagerblad, peppar och persilja till en mustig benbuljong som blir grunden till en god soppa eller gryta.

Kycklingbröst med olivsmörsås 4 port

4 färska kycklingbröst med skinn

25 + 50 g smör

3 dl vitt vin

20 Kalamataoliver

2 röda spetspaprikor

1 rödlök

1 tsk paprikapulver

Havssalt och nymald vitpeppar

Finhacka paprikan och löken, kärna ur oliverna och skär i mindre bitar.

Bryn kycklingbrösten i 25 g smör i en stekgryta på medelvärme, tills det fått fin färg på båda sidor, salta och peppra.

Låt paprikan, löken och paprikapulvret bryna med kycklingen i ett par minuter.

Rör då och då under tiden, så det inte bränns.

Blanda ner oliver och häll över vinet.

Sänk värmen och bräsera under lock ca 20 minuter, vänd brösten ett par gånger.

Ta pannan från värmen, ta upp kycklingbrösten på en skärbräda.

Rör ner det resterande, rumstempererade smöret i såsen i små klickar.

Skär upp sneda skivor av bröstet och lägg på en bädd av sås.

Servera med stekt zucchini, cocktailtomater och bladpersilja.

Det här receptet skapade jag för några år sen när jag var på en långsemester i Agia Marina på Kreta.

Här följer några bilder från de Harmoniresor till den vackra ön som jag nu arrangerar tillsammans med författaren och kostrådgivaren Therese Renåker.

Jag och Therese Renåker på Villea Village i Makrigialos

Vi kom hem igår efter två härliga och intensiva veckor med våra glada och nöjda deltagare.

Vi har fått förfrågningar om att fortsätta med våra resor till den lugna lilla fiskebyn Makrigialos även nästa år, så håll utkik härinne eller på vår Facebooksida för att få veta när vi släpper biljetterna.

Videon längst ner är från den grekiska afton vi deltog i på restaurang Piperia i bergsbyn Pefki, missa inte ett besök där om du kommer till Makrigialos.

Jag återkommer med fler bilder från resan med recept på det vi lagade tillsammans på vårt harmoniska hotell Villea Village.

Första bilden är utsikten över byn Makrigialos från den lilla vik där vi hade vår morgongymnastik med mjuka rörelser och lymfmassage.

Tidig morgongymnastik vid havet

Bougainvillea på Villea Village

Lunch på Petra Bay, ugnsbakad fetaost, grillad paprika med vitlök och balsamvinäger och tzatziki