Lättlagat tillbehör
Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling.
Brynt vitkål är också gott till det mesta istället för pasta till vardagsmaten, vill du då ha en mildare smak så uteslut bara curryn.
Prova gärna att blanda ner lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpafrön, det ger både smak och struktur till vitkålen.
Jag brukar ofta tillsätta ett par matskedar av min enkla kycklingbuljong som får fräsa med och sugas upp av kålen, det gör den ännu mer smak- och näringsrik.
Currykål 2 port
5 dl strimlad vitkål
1 strimlad, gul lök
½ strimlad, röd paprika
2 msk smör och/eller kokosolja
ca 1 tsk curry
1 tsk äppelcidervinäger
Chiliflingor
Salt
Hetta upp smör/olja och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.
Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.
Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.
I länkarna till Bokus här nere hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.
Jag blir riktigt glad om du stöttar mitt skrivande genom att köpa en eller fler av böckerna, till dig själv eller kanske som en gåbortspresent eller tidigt julklappsinköp.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör E-bok
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker
Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist