Smakrikt tillbehör
Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt, som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling.
Brynt vitkål passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn.
Lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.
Currykål 2 port
5 dl strimlad vitkål
1 strimlad, gul lök
½ strimlad, röd paprika
2 msk kokosolja
ca 1 tsk curry
1 tsk äppelcidervinäger
Chiliflingor
Salt
Hetta upp kokosoljan och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.
Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.
Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.
Här hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Igår tog jag en promenad ute vid Blockhusudden på Djurgården tidigt på morgonen, så här vackert var det då.