Ladda med sportlovsenergi
Idag får du ett av mina recept på gelégodis med mycket vackra bilder som jag lånat från Tine Worén.
Bilderna publicerade hon nu i helgen på sin Facebooksida Healthy Clean Lifestyle.
Bloggen med samma namn som innehåller många läckra recept och bilder hittar du här.
Efter receptet följer några bilder från Malmö och den föreläsning som Therese Renåker hade på restaurang In the Pink i torsdags.
Jag var med och bjöd på frökex från Huså Bröd och kycklingbuljong i Wonderbag, läs mer om det eventet här.
Det här var vårt första framträdande tillsammans och det gav oss båda mersmak, kontakten med våra läsare i verkliga livet är något vi båda uppskattar.
Vi kommer att återvända till In the Pink med en uppföljande föreläsning senare i år.
Vill du att vi ska besöka din hemort och hålla en liknande föreläsningskväll framöver, så skriv gärna en kommentar här, hos Therese eller via Messenger på våra Facebooksidor.
Det blev två nätter i Malmö för vi passade på att jobba med planeringen av våra resor till Kreta i höst.
Vi hamnade i ett väldigt kreativt flöde så det blev några resor till planerade inför framtiden, du kommer att kunna läsa mer om dem framöver både här och på Harmoniresor.se.
Det blev en hel del avkoppling också, med god mat och gott prat.
Uppiggande musik med jazzbandet Wonderbrass hann vi också med i ett snöslaskigt och iskallt Köpenhamn.
Musiken gjorde oss varma i både kropp och själ så det var verkligen värt resan över sundet.
Gelégodis ca 50 bitar
3 dl frysta bär
10 gelatinblad eller 5 tsk gelatinpulver
2 lime
½ dl kokosolja
ev 1 msk honung eller annan sötning
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Använder du pulver så blanda först ut den i limesaften och rör sen ner i de varma bären.
Koka upp bären, du kan variera mellan till exempel hallon, blåbär, vinbär, lingon, hjortron, havtorn eller körsbär.
Pressa limefrukterna, det blir ca ½ dl saft.
Ta bärkastrullen från värmen och rör ner kokosolja och urkramade gelatinblad.
Låt svalna en stund och mixa slätt, det här gör att kokosoljan blandas väl med bärmassan och fördelas fint i hela gelén.
Söta eventuellt lite grann om du tycker det smakar för surt, beroende på vilka bär du använder.
Häll upp i en form, ca 10 x 20 cm. Låt stå i kylen att stelna helt.
Lyft upp gelén och skär i mindre bitar. Förvara i kylen, gelén håller ca en vecka.
Eller också använder du silikonformar som Tine gjort på bilderna.