Läcker kvällsmat
I vinter har vi oftast ätit en omelett och lite get- eller buffelyoghurt till middag/kvällsmat.
Idag får du ett recept som passar både till kokta ägg och en fylld omelett, ombyte förnöjer
Vi köper fantastiskt fina ägg direkt av bönderna på grönsaksmarknaden, det är sån skillnad i smak mot de man köper i kartonger från hönsfabrikerna.
Här springer hönor och tuppar fritt och äter det de är gjorda för att äta, det märks tydligt på äggen.
Här fick äggen sällskap av en krämig svampstuvning, både mättande och gott.
Ostronskivling är en av mina favoriter när det gäller svamp, den har så god smak och konsistens.
Svampstuvning 2 port
200 g svamp
50 g smör
1 dl strimlad purjolök
1 dl grädde/kokosgrädde
2 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
Salt och peppar
Skär svampen i bitar och bryn fem minuter i smöret, så den får lite färg.
Tillsätt purjolöken och låt fräsa med en stund.
Krydda med salt, peppar och vinäger/citron, låt den koka in i svampen.
Häll på grädden och låt alltsammans puttra tills stuvningen tjocknat.
Servera till kokta ägg eller som fyllning till en omelett.
Rätten passar förstås alldeles utmärkt som frukost också.
Nedan några bilder från de senaste dagarnas promenader och marknadsbesök.
Jag tog en riktigt lång promenad igår till den bortre ändan av Tophane, de gamla delarna av Alanya.
Så vackert och rofyllt som kontrast till den brusande storstaden.
Jag blev inbjuden att komma in och titta i den gamla men nyrenoverade moskén av Imamen, vi hade en fin pratstund på haltande turk-engelska.
Vi var överens om att det finns alltför mycket elände i världen, kring olja, pengar och politik, men att det nog snart blir bättre.