Krämig zucchinisallad
Jag fortsätter med ett till zucchinirecept när jag ändå är i farten, köpte ett kilo häromdagen.
Zucchinibrödet igår blev otroligt populärt, det är verkligen roligt att se att så många uppskattar mina brödrecept.
Hoppas kunna samla dem alla i en bok så småningom, tror många skulle uppskatta att ha dem inte bara på nätet utan även att ta med ut i köket i bokform.
Dagens recept är från min kokbok Grillmat LCHF. Den och mina andra två, LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo hittar du här på Adlibris.
Passa på att köpa några och ge bort i julklapp, dels blir jag glad att få lite lön för alla gratisrecept jag delar med mig av och så tror jag även att den som får dem blir riktigt glad :)
Späd zucchini som steks eller kokas lätt påminner både i smak och konsistens om potatis i en krämig sallad.
Tillsammans med lök och kapris blir den här salladen faktiskt ännu godare tycker vi.
Den ger en god mättnadskänsla utan den så vanliga tröttheten som kommer efter en måltid med potatis.
Jag gjorde salladen till en grillad kyckling som vi köpte i saluhallen i helgen, de har så goda och saftiga kycklingar där.
Vi har haft så varmt och fint väder de senaste dagarna, då är det skönt att inte behöva stå så mycket vid spisen.
Här hittar du ett av mina tidigaste recept här på bloggen, en ugnsstekt citronkyckling med inspiration från en av mina favoritkockar, Jamie Oliver.
Zuccinisalladen passar också fint till stekt eller varmrökt fisk, rostbiff, revbensspjäll, perfekt som tillbehör till julbordet.
Smaksättningen kan varieras med till exempel persilja, basilika eller timjan.
Zucchinisallad 2 port
1 liten zucchini
2 msk smör
1 msk pressad citron
Salt och svartpeppar
1 dl majonnäs
½ dl finhackad dill
1 finhackad liten, gul lök
2 msk kapris
Skär zucchinin i små bitar. Bryn dem lätt i smöret några minuter. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
Låt svalna innan de övriga ingredienserna blandas ner. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.