Läskande, kylda drycker
Just nu är det otroligt varma majtemperaturer så idag får du tips på några sockerfria och riktigt läskande drycker att svalka dig med.
De vackra bilderna är tagna av Mikael Eriksson, som fotograferade mina första fyra kokböcker.
Bilderna i inlägget kommer från Birgitta Höglunds bästa grilltips som i länken kostar bara 195 kr inkl frakt, direkt från Lumio Förlag.
Här nere kommer tips på hur du enkelt kan smaksätta ditt eget vatten i sommar, istället för att köpa kemiskt smaksatt vatten till högt literpris.
Då sparar du snabbt in de pengar det kostar att köpa min grillkokbok, så du får veta hur du gör de övriga dryckerna och alla mina goda grillrecept
Isvatten med örter och bär
Iskallt vatten med smaksättning av olika bär och örter, det är det mest uppfriskande som finns en varm sommardag.
Vattnet tar åt sig mycket smak av bären om de får stå i kylen och dra.
Frysta bär ger ifrån sig mer saft, så vill du ha riktigt mycket smak och färg på vattnet tar du såna.
Eller mosa några av de färska bären som läggs ner i flaskan.
Frys gärna in olika bär och blad från örter i istärningar, det ser fräscht ut i glas och kanna.
Kolhydrathalten bli väldigt låg i det smaksatta vattnet, särskilt jämfört med saft och läsk.
Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.
Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.
Lingon och rosmarin
Svarta vinbär med några späda blad från busken
Blåbär och citrontimjan
Hallon och mynta
Röda vinbär och timjan
Havtorn och citronverbena
Hjortron och späda björklöv
Körsbär och citronmeliss
Krusbär och lavendel
Här nere ser du mitt sockerfria iste sett genom Mikaels kameraöga, du hittar receptet och tacokryddade grönkålschips i den här länken.