Läskande, kylda drycker
Idag får du tips på några sockerfria och riktigt läskande drycker att svalka dig med i sommar.
Bilderna i inlägget kommer från Grillmat LCHF och är tagna av Mikael Eriksson, som fotograferat alla mina kokböcker.
Det ligger som du säkert förstår ett väldigt stort arbete bakom kulisserna att ta fram recept till kokböcker och tidningar.
Nu kan du och jag hjälpa till att stötta Tidningen Matkärlek med ett bidrag så den kan komma ut i handeln igen.
Jag har i helgen satt in 300 kronor på deras konto på Kickstarter, då jag tycker det är viktigt att sockerfria och glutenfria LCHF/Paleo-recept sprids även genom tidningar och inte bara digitalt.
Du kan själv välja om du vill skänka 50 kronor eller mer
Klicka på länken eller bilden så kommer du till insamlingen.
Det är fortfarande många som inte har dator, till exempel min 87-åriga mamma.
Hon blir alltid så glad att kunna hitta ny inspiration till sin glutenfria LCHF-matlagning i en tidning, så jag hoppas verkligen att Matkärlek kommer att kunna köpas ute i butikerna snart igen.
Här kommer tips på hur du enkelt kan smaksätta ditt eget vatten i sommar, så sparar du snabbt in de pengar du skänker till insamlingen, istället för att köpa kemiskt smaksatt vatten för 50 kr per liter.
Isvatten med örter och bär
Iskallt vatten med smaksättning av olika bär och örter, det är det mest uppfriskande som finns en varm sommardag.
Vattnet tar åt sig mycket smak av bären om de får stå i kylen och dra.
Frysta bär ger ifrån sig mer saft, så vill du ha riktigt mycket smak och färg på vattnet tar du såna.
Eller mosa några av de färska bären som läggs ner i flaskan.
Frys gärna in olika bär och blad från örter i istärningar, det ser fräscht ut i glas och kanna.
Kolhydrathalten bli väldigt låg i det smaksatta vattnet, särskilt jämfört med saft och läsk.
Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.
Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.
Lingon och rosmarin
Svarta vinbär med några späda blad från busken
Blåbär och citrontimjan
Hallon och mynta
Röda vinbär och timjan
Havtorn och citronverbena
Hjortron och späda björklöv
Körsbär och citronmeliss
Krusbär och lavendel
Här hittar du ett till recept på dryck från min grillbok, sockerfritt iste med mynta och citron.
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfri fläskpannkaka med sockerfri lingonsylt
- Min bästa kycklinggryta från Kreta