

Julens rester på nytt sätt
Nu efter jul finns det nog i de flesta kylskåp en hel del kött/fiskrester.
Testa den här blomkålsotton med det du har eller den här gräddstuvade pytt i pannan.
Blomkålsrisotto 2 port
3 dl grovriven blomkål
100 g halloumi
50 g salami
1 morot
½ gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
3 msk smör
2 ägg
Skär korv, ost och grönsaker i små tärningar. Bryn smöret och stek salami och halloumi en minut. Rör ner den rivna blomkålen och moroten, fräs en minut till.
Jag kryddade inget extra eftersom det blir så mycket sälta och smak både från osten och korven.
Tillsätt resten av grönsakerna och stek ett par minuter till.
Jag serverade blomkålsotton med stekt ägg, tomatmajonnäs, rucola och bladpersilja med kallpressad olivolja och balsamvinäger.
Vill du ha fler tips på min typ av lättlagad mat så titta gärna in på nya kontot birgittahoglundsmat på Instagram.
Där delar jag med mig av lite blandat från resan till Turkiet, med ögonblicksbilder på vår mat och det jag tycker är vackert.
Tomatmajonnäs
1 dl majonnäs
2 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
Skär tomaterna i små tärningar och finhacka vitlöken.
Rör samman tomatpuré och majonnäs, smaksätt med vitlök och vinäger.
