Bräckt skinka med ägg 2 port
200 g skinka av gris eller kalkon, av god kvalitet
6 skivor aubergine
4 ägg
3-4 msk smör/kokosolja
Havssalt och peppar
Skär auberginen i skivor och salta dem på båda sidor, låt ligga på skärbrädan en stund.
Det här gör att den lite bittra smaken blir mildare och auberginen blir mjuk och lättsmält.
Torka av vätskan som sugits ur skivorna med hushållspapper.
Stek skivorna i rejält med smör de drar åt sig rätt mycket fett. Krydda med peppar.
Låt steka ca 3-4 minuter på var sida, vänd några gånger.
De ska bli gyllenbruna och riktigt mjuka, då smakar auberginen som bäst.
Lägg upp på ett fat och täck över så de håller sig varma medan du steker det övriga.
Stek äggen i det fett som är kvar i pannan, tillsätt mer om det mesta dragits in i auberginen.
Bräck skinkskivorna i en torr, het stekpanna ca 10 sekunder per sida.
Servera med en grönsallad med olivolja och vinäger över.
Ketchup och majonnäs smakar också gott till.
Den här utsikten har vi njutit av i en vecka nu, haft en skön semester i vildmarken nära Stockholm.
Tack för i år till Robban och Caroline på Klämmingsbergsbadet i Gnesta❤