Räkor med gott sällskap
Jag har blivit väldigt förtjust i chaffles, sammandrag av cheese waffles, på svenska helt enkelt ostvåfflor.
De passar perfekt att ha med som utflyktsmacka eller som på bilden ovan som en liten kvällsrätt, eller varför inte till frukost.
Jag serverade mina chaffles med räkor som jag blandade med dillmajonnäs, mycket gott och mättande.
Vill du ha fler tips med somriga smaker, så ta en titt på mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Om du vill veta mer om mina tankar kring maten och hur den hjälpt mig att få ett friskare, starkare och slankare liv, läs då gärna mer här.
Dillmajonnäs
1 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
2 msk smetana/kokosgrädde
½ tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Rör samman majonnäs och smetana, smaksätt med vinäger, salt och peppar.
Blanda med dillen och låt stå en stund i kylen så smakerna utvecklas.
Chaffles/ostvåfflor ca 3 st
3 dl riven mozzarella på påse
3 ägg
50 g smält smör
1 nypa salt
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
Pensla våffeljärnet med lite smält smör och sprid ut smet över järnet med en slev.
Grädda våfflorna ca 4-5 minuter tills de fått fin färg, lägg dem på galler att svalna.
Värm dem strax innan serveringen i ugnen, lägg dem på gallret i en minut på 175º.
Du kan frysa in våfflorna och ta fram eftersom, tina då ett par minuter i ugnen eller i brödrost.
Här hittar du en matig ostvåffla gjord i ett belgiskt våffeljärn hos Halva Lindha, de ser verkligen goda ut.